Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Βηρυτός: Διπλή βομβιστική επίθεση έξω από την πρεσβεία του Ιράν

Φωτογραφία από το σημείο της έκρηξης

Στους 23 οι νεκροί - Σκοτώθηκε ο πολιτιστικός ακόλουθος της ιρανικής πρεσβείας

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 146 τραυματίσθηκαν έπειτα από τις δύο ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης μπροστά στην πρεσβεία του Ιράν στη νότια Βηρυτό.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου κατά την επίθεση σκοτώθηκε ο πολιτιστικός ακόλουθος της ιρανικής πρεσβείας, Εμπραχίμ Ανσάρι, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή του Λιβάνου.

Το συριακό καθεστώς καταδίκασε κατηγορηματικά την επίθεση της Βηρυτού, μετέδωσε η συριακή τηλεόραση.



Το λιβανικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι επρόκειτο για διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, που διαπράχθηκε από έναν πεζό και έναν εποχούμενο καμικάζι.

Ο ιρανός πρεσβευτής στη Βηρυτό Γαζάνφαρ Ροκν-Αμπάντι δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι από τις επιθέσεις δεν υπήρξαν θύματα εντός της πρεσβείας.

«Ολοι οι συνάδελφοι που βρίσκονταν στο εσωτερικό της πρεσβείας είναι καλά στην υγεία τους», δήλωσε ο ιρανός πρεσβευτής χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες μετά τη διπλή επίθεση στη συνοικία Μπιρ Χάσαν, στη νότια Βηρυτό.

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Mayadeen δείχνουν πανικόβλητους κατοίκους, απανθρακωμένα πτώματα, ένα κτίριο και αυτοκίνητα στις φλόγες.

Οι πυροσβέστες που έχουν σπεύσει επί τόπου προσπαθούν να σβήσουν τις πυρκαγιές εν μέσω βομβαρδισμένου τοπίου.

http://www.protothema.gr/world/article/329560/livanos-ishuri-ekrixi-koda-sta-presveia-tou-iran-sti-viruto/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου