Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ
Επιχείρηση των δυνάμεων της αστυνομίας για την εκκένωση του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από τις 11 Ιουνίου, έγινε στις 4.20  τα ξημερώματα. Αστυνομικοί των ΜΑΤ και από άλλες υπηρεσίες, παρουσία εισαγγελέα, κύκλωσαν το κτίριο και ζήτησαν από μερίδα των καταληψιών που βρίσκονται στο κτίριο, ν΄ αποχωρήσουν. Τη διαπραγμάτευση ανέλαβε ο εισαγγελέας και υψηλά ιστάμενο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οκτώ από τις οποίες αναπτύχθηκαν περιμετρικά του κτιρίου ενώ δύο εισήλθαν στο κτίριο. Ο εισαγγελέας ζήτησε από τους εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ να φύγουν.
Αυτήν την ώρα έχει ξεκινήσει καταμέτρηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού της ΕΡΤ, ενώ έξω από το κτίριο βρίσκονται τα προεδρεία ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, που ζητούν να τους επιτραπεί να είναι παρόντες στην καταμέτρηση. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί σχετική άδεια. Αυτή τη στιγμή εντός του Ραδιομεγάρου βρίσκεται ο εισαγγελέας με εργαζόμενο της ΕΡΤ και επιθεωρούν το κτήριο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ζημιές. Μέχρι στιγμής ο εισαγγελέας, ο οποίος σημειωτέον εκλήθη για να εγγυηθεί τη νομιμότητα της επέμβασης, δηλώνει ότι δεν υπάρχουν δολιοφθορές στο κτίριο ή τα μηχανήματα.
Παράλληλα, εργαζόμενοι της ΕΡΤ και συνδικαλιστές καλούν τον κόσμο να μεταβεί στο ραδιομέγαρο για να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του και να διαμαρτυρηθεί για την επέμβαση.
Και τα δύο ρεύματα της οδού Μεσογείων είναι κλειστά.
Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οδηγείται ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης και τρεις ακόμα εργαζόμενοι της ΕΡΤ, σύμφωνα με τον δικηγόρο των εργαζομένων, Δημήτρη Περπατάρη. Αργότερα έγινε γνωστό ότι αφέθησαν ελεύθεροι
Έξω από το ραδιομέγαρο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ τα ΜΑΤ έχουν οδηγήσει τον κόσμο προς την Αγ. Ιωάννου.
Και οι δύο πύλες του ραδιομεγάρου είναι κλειστές. Η επέμβαση της αστυνομίας στο κτίριο έγινε από την πλαϊνή είσοδο, επί της οδού Δημητσάνας.
Κλειστά παραμένουν και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Μεσογείων.
«Βρισκόμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της δουλειάς των συναδέλφων μας» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, η οποία βρίσκεται με τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στο κτίριο.
Στο Ραδιομέγαρο έφτασε πριν από λίγη ώρα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη, μεταξύ άλλων, από τους Ν. Βούτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δημ.Στρατούλη, Ν. Βαλαβάνη, που ζήτησαν να εισέλθουν στο κτίριο.
Την ώρα της εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων στο Ραδιομέγαρο ο δημοσιογράφος Νίκος Τσιμπίδας που ήταν στον αέρα συνέχιζε να κάνει εκπομπή. Τον διέκοψαν και του ζήτησαν να βγει από το στούντιο. Ρώτησε τους αστυνομικούς εάν αυτή είναι η εντολή τους και όταν του απάντησαν καταφατικά, καληνύχτισε τους ακροατές και είπε: “Εδώ πρέπει να σας αφήσω. Ψυχή Βαθιά“.
Στο ertopen.com έχει αναρτηθεί το εξής μήνυμα: Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο. Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας!
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ  έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της νομιμότητας.
Το Ραδιομέγαρο βρισκόταν υπό παράνομη κατάληψη, με αποτέλεσμα την καθημερινή ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου και η επέμβαση έγινε παρουσία Εισαγγελέα».
Η εικόνα δείχνει ότι δεν πήγαινε άλλο, κι αν ο κ. Παντελής Καψής συνέχιζε στο μοτίβο αυτό καλύτερα να πήγαινε σπίτι του. Σε δύο μήνες ξεκινά η Ελληνική Προεδρία της ΕΕ, η χώρα έχει γίνει διεθνώς ξεφτίλα και δεν ήταν δυνατόν να λειτουργεί ένα επίσημο κανάλι (η Δημόσια Τηλεόραση) κι ένα επαναστατικό κανάλι. Ούτε είναι δυνατόν να έχουν καταλάβει ένα δημόσιο κτίριο και εξοπλισμό εκατομμυρίων και να μην επιτρέπουν από το επίσημο κράτος να τον χρησιμοποιεί.
Όσο για τους δήθεν «επαναστάτες» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, μήπως καλό θα ήταν να έκαναν ανάλογες κινητοποιήσεις στα κομματικά τους Μέσα Ενημέρωσης, όπως στο «Κόκκινο» και την «Αυγή» που δεν πληρώνουν ή στον «902» που πούλησαν σαν τους κλέφτες μέσα στη νύχτα ή στον Ριζοσπάστη όπου οι εργαζόμενοι είναι λέει … κομματικά όργανα και δεν έχουν δικαίωμα να ομιλούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου