Οι νεαρές γυναίκες σήμερα πιστεύουν ότι έχουν περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης και μια καλύτερη ευκαιρία για την εξισορρόπηση του γονικού ρόλου και μια σταδιοδρομία από ό, τι οι μητέρες τους είχαν στην ηλικία τους, αλλά στη συνέχεια, για πολλές, η εικόνα γίνεται πολύ πιο ζοφερή. Το ένα τρίτο, δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει ποτέ ισότητα στις αμοιβές. Το ένα πέμπτο λέει ότι έχουν λιγότερο σεβασμό στην κοινωνία από ό, τι οι μητέρες τους. Σχεδόν το ένα τρίτο δηλώνει ότι είναι λιγότερο ευτυχισμένες. Και τα δύο τρίτα πιστεύει ότι είναι πιο επιρρεπείς σε διατροφικές διαταραχές και νοητική ασθένεια.
Οι πληροφορίες προέρχονται από μια δημοσκόπηση σε πάνω από 1.000 νέες γυναίκες ηλικίας 16 έως 30 ετών, η οποία αποτελεί μέρος ανάλυσης ενός χρόνου που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία και την Ουαλία. Η δημοσκόπηση αποκαλύπτει επίσης ότι το 40 % των νεαρών γυναικών είναι συχνά μοναχικό, το 46 % δεν γνωρίζει ποιον μπορεί να εμπιστευθεί. Το 36 % λέει ότι «συχνά αισθάνονται ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν στη ζωή τους» και μια στις τέσσερις δήλωσε ότι αισθάνεται ότι δεν έχει κανέναν στον οποίο θα μπορούσε να στραφεί όταν δεν θα είναι σε θέση να λύσει τα προβλήματά της μόνη της.
Η ανάλυση περιλάμβανε επίσης μια δημοσκόπηση που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα με τα αποτελέσματα 10 ομάδων από το φιλανθρωπικό ίδρυμα που παλαιότερα ήταν γνωστό ως Χριστιανικός Σύλλογος Νέων Γυναικών της Αγγλίας και της Ουαλίας (YWCA) και σήμερα ονομάζεται Πλατφόρμα 51. Η Deborah Mattinson, πρόεδρος των διαχειριστών του YWT, δήλωσε : «Αυτό που γνωρίζουμε από την μακρά έρευνά μας είναι ότι υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο νεαρές γυναίκες που ζουν μειονεκτικά σε ένα σύστημα που τους προσφέρει πολύ λίγες δεύτερες ευκαιρίες.
Πάνω από το 58 % των νεαρών γυναικών φαίνονται ασφαλείς και στην εργασία, το 42% παλεύουν με θέματα που περιλαμβάνουν την έλλειψη προσόντων, δύσκολες σχέσεις με τους συνεργάτες και την οικογένεια, το χρέος, τη φτώχεια, τη στέγαση και την κατάθλιψη. Πέντε τοις εκατό των νεαρών γυναικών με πτυχία, επίσης, υποφέρουν από κατάθλιψη και απομόνωση.
Όλο το άρθρο στην Guardian εδώ
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου