Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΛΩΝΙΑ: Διεστραμμένος «καλλιτέχνης» προσβάλει τους χριστιανούς σε έκθεση που χρηματοδοτεί το υπουργείο "πολιτισμού"

Έργο που αποθανατίζει τον "εσωτερικό κόσμο"του "καλλιτέχνη"...
 
Το «έργο» του εν λόγω «καλλιτέχνη» με το όνομα Jacek Markiewicz, δείχνει ένα γυμνό άνδρα να τρίβεται πάνω σε έναν Εσταυρωμένο. Ένας Πολωνός ιερέας έχει ζητήσει από το πολωνικό υπουργείο Πολιτισμού να αναλάβει νομική δράση εναντίον αυτού του αίσχους.

Ο ιερέας Tadeusz Rydzyk κατηγορεί το υπουργείο Πολιτισμού,το οποίο είναι χορηγός της εκδήλωσης στην γκαλερί που εκτίθεται το τερατούργημα που δείχνει ένα γυμνό άνδρα να τρίβει τα γεννητικά του όργανα στην εικόνα του Χριστού.

Ο ιερέας είπε: «Έχουμε καταθέσει καταγγελία κατά του ψευτο - καλλιτέχνη για προσβολή του Θεού μας και κατά του Υπουργείου Πολιτισμού για σπατάλη δημόσιου χρήματος υπέρ αυτής τηςβωμολοχίας.

Ο «καλλιτέχνης» Jacek Markiewicz επιλέχθηκε ως ένας από τους καλύτερους Πολωνούς καλλιτέχνες για την έκθεση British British Polish Polish.

Η ιδέα της έκθεσης είναι η εναλλαγή μεταξύ των καλύτερων Βρετανών και των καλύτερων Πολωνών καλλιτεχνών.

Ο «καλλιτέχνης» Markiewicz υπερασπίστηκε τη μικρού μήκους ταινία ως μια κριτική στον τρόπο που οι άνθρωποι λατρεύουν.

Είπε: «Όταν μπήκα στην εκκλησία στη Βαρσοβία και είδα ανθρώπους να προσεύχονται σε ένα γλυπτό, σοκαρίστηκα.

«Οι άνθρωποι χαϊδευαν την εικόνα του Χριστού, αγγίζοντας τογυμνό σώμα του, προσβάλλοντάς το - και αυτό μου φάνηκε έναςπολύ παράξενος τρόπος λατρείας του Θεού. Έτσι δημιούργησα αυτήν την ταινία για να δείξω ότι στην πραγματικότητα είναι προσβλητικό να προσκυνούμε με τέτοιο τρόπο».

Αλλά εναντίον του 'σοκαρισμένου' «καλλιτέχνη» έχουν ξεσπαθώσει και πολιτικοί, λέγοντας ότι το «έργο» του είναι μια μορφή βεβήλωσης.

Στις 6 Νοεμβρίου 100 άτομα μαζεύτηκαν έξω από την γκαλερί για να διαμαρτυρηθούν.

Ο Miroslaw Orzechowski του συντηρητικού κόμματος ‘Λίγκατων Οικογενειών της Πολωνίας’(‘Liga Polskich Rodzin’), δήλωσε : «Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου προσβολή των θρησκευτικών συναισθημάτων μου.

«Είναι μια προσβολή προς την ιερή εικόνα του Χριστού και την εικόνα του Σταυρού - μια εικόνα του πάθους και του θανάτου του Ιησού Χριστού. Είναι λυπηρό».

Ο βουλευτής Andrzej Jaworski του δεξιού κόμματος του ‘Νόμου και της Δικαιοσύνης, δήλωσε : «Όταν το είδα αηδίασα εντελώς.

«Το ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει στην Πολωνία του 21ου αιώνα δεν μπορεί να αγνοηθεί.

«Είμαι προσβεβλημένος ως καθολικός και σαφώς αυτός ο λεγόμενος καλλιτέχνης έχει ένα μπέρδεμα με τη σεξουαλική τουζωή».

 Από την πλευρά της γκαλερί, ο Piotr Rypson δήλωσε : "Η Διεύθυνση δεν συνηθίζει να σχολιάζει τα εκθέματα".  

Σχ. ΚΟ: Το άτομο αυτό είναι εντελώς διεστραμμένο. Δικαίωμά του. Το να χρηματοδοτείται όμως από το υπουργείο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ μια έκθεση που παρουσιάζει ως «έναν από τους καλύτερους καλλιτέχνες», έναν άνθρωπο που π.χ. σε έκθεση το 1991, έδειξε στο κοινό δικές του φωτογραφίες την ώρα που αυνανιζόταν, καθώς και άλλα χυδαία (τα οποία δεν αναφέρω), για να δείξει, λέει, "τη μοναξιά του ανθρώπινου εγώ", αρκεί για να καταλάβουμε τι εστί, πλέον, «δυτικός πολιτισμός».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου