Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η Ελλάδα ουραγός στη παγκόσμια λίστα ανταγωνιστικότητας. Μα καλά με το μνημόνιο δεν θα γινόμασταν ανταγωνιστικοί;


Σ.Σ. Συγγνώμη, εμείς δεν θα γινόμασταν ανταγωνιστικοί με το μνημόνιο και με την εσωτερική υποτίμηση; 
Σ.Σ. Τι έγινε αγαπητοί μνημονιακοί ευαγγελιστές; Οι πιο ανταγωνιστικές χώρες πως γίνεται ναι είναι και αυτές με το πιο ακριβό εργατικό δυναμικό; Λένε ψέμματα εκεί στο IMD; 
Σ.Σ. Τελικά ρε παιδιά, τώρα που γίναμε πιο ανταγωνιστικοί αφού έχει μειωθεί το χρέος μας (χαχαχα) και έχουμε χαμηλό εργατικό κόστος, γιατί δεν προσελκύουμε επενδύσεις για να δημιουργηθεί ανάπτυξη; 
Αντί λοιπόν να τσακώνεστε για το ευρώ ή όχι, για την παραμονή ή όχι στην Ευρωζώνη, δεν αρχίζετε επιτέλους να τσακώνεστε για την ορθή διαχείριση του κράτους και των ενεργειακών και άλλων πόρων του; Μήπως να τσακωθείτε για την δημιουργία εγγυημένου φορολογικού και νομοθετικού καθεστώτοςγιατί και λέβα να φέρετε για νόμισμα επένδυση δεν θα δούμε ούτε για δείγμα; 
Μήπως τελικά θα έπρεπε να αρχίσει να σας προσβάλει (χοντρόπετσοι) το γεγονός ότι κανείς δεν σας έχει εμπιστοσύνη για να επενδύσει (εκτός από το να αγοράσει τσάμπα…γιατί μόνο περί αυτού πρόκειται), και ότι χώρες με μόλις 10 και 20 χρόνια ιστορία ως έθνη είναι πάνω από εμάς σε ανταγωνιστικότητα.
Για την ιστορία….και το άρθρο με τα αποτελέσματα από το IMD.
Την 58η θέση στην Παγκόσμια Κατάταξη Ανταγωνιστικότητας μεταξύ των 59 χωρών που μελετώνται από το International Institute for Management Development κατέλαβε η Ελλάδα κατά τη διάρκεια του 2011, σημειώνοντας πτώση κατά δυο θέσεις σε σχέση με την περυσινή κατάταξη. Τα αποτελέσματα
δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).
Οι πλέον ανταγωνιστικές οικονομίες στην Ευρώπη για το 2012, είναι κατά σειρά: η Ελβετία (στην 3η θέση), η Σουηδία (στην 5η θέση) και η Γερμανία (στην 9η θέση), οι οποίες έχουν ως βασικά ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα τις εξαγωγές βιομηχανικών προϊόντων και τη δημοσιονομική πειθαρχία.
Από την άλλη μεριά, φαίνεται ότι η Ιρλανδία (στην 20 θέση), η Ισλανδία (στην 26 θέση) και η Ιταλία (στην 40 θέση), εμφανίζονται ως οι χώρες της Ευρώπης που μπορούν να επιστρέψουν σε ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ αντίθετα χώρες όπως η Ισπανία (στην 39 θέση), η Πορτογαλία (στην 41 θέση) και η Ελλάδα (στην 58 θέση), εξακολουθούν να μην προσελκύουν ξένες επενδύσεις, που θα τις βοηθήσουν να ανακάμψουν.
Η Ελλάδα κατετάγη πίσω από τη Νότια Αφρική, τη Σλοβενία, την Κολομβία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Αργεντινή, την Ουκρανία και την Κροατία, χώρες που κατέλαβαν τις θέσεις 50 ως και 57.
Η πτώση κατά δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας της χώρας μας αποδίδεται καταρχήν στην αβεβαιότητα και ανασφάλεια αναφορικά με την έξοδο ή όχι της χώρας μας από την ευρωζώνη αλλά και της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας, η οποία δεν συνοδεύτηκε από κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.
Στις επιμέρους κατηγορίες δεικτών η κατάταξη της Ελλάδας το 2012 σε σχέση με το 2011 ήταν η εξής:
*Στον τομέα της «Οικονομικής Αποδοτικότητας», η χώρα μας παρέμεινε για το 2012 στην 58η θέση, την οποία κατείχε και στην περυσινή κατάταξη, μετά την πτώση κατά δέκα θέσεις μεταξύ των ετών 2010 και 2011. Πρόκειται για την προτελευταία θέση της παγκόσμιας κατάταξης, τη χειρότερη θέση που είχε ποτέ η χώρα μας από το 1999.
*Στον τομέα της «Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας», η Ελλάδα απώλεσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δυο ακόμη θέσεις και από την 56η το 2011, βρίσκεται πλέον στην 58η, δηλαδή και πάλι τοποθετείται στην προτελευταία θέση της παγκόσμιας κατάταξης.
*Στον τομέα της «Επιχειρηματικής Αποτελεσματικότητας», η θέση της Ελλάδας επιδεινώθηκε κατά τρεις θέσεις και από την 53η το 2011 βρίσκεται πλέον στην 56η για το 2012, δηλαδή μόλις τρεις θέσεις πριν την τελευταία χώρα της κατάταξης.
*Στον τομέα των «Υποδομών», η θέση της Ελλάδας επιδεινώθηκε επίσης κατά δυο (2) θέσεις, καταλαμβάνοντας για το 2012 την 34η θέση, από την 32η που κατείχε το 2011.
Σύμφωνα με το IMD οι πέντε κύριες προκλήσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότηταςτης ελληνικής οικονομίας για το 2012, είναι:
*η ταχεία προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για τη μείωση των δαπανών του δημόσιου τομέα για να διευκολυνθεί η προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την οικονομική κρίση, με παράλληλα μέτρα ανάπτυξης προς την πραγματική οικονομία,
*η ενίσχυση της ρευστότητας και ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων,
*ο εξορθολογισμός του φορολογικού συστήματος, με στόχο τη μείωση της φοροδιαφυγής,
*η μείωση της γραφειοκρατίας που αφορά την επιχειρηματικότητα, και,
*η πάταξη των φαινομένων διαφθοράς στο δημόσιο τομέα.
Με αφορμή τα αποτελέσματα και τη θέση της Ελλάδας, ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Νικόλαος Πέντζος τόνισε την “αδήριτη ανάγκη για διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, που θα ανασύρουν τη χώρα από το “βυθό” της παγκόσμιας αφάνειας, και θα την τοποθετήσουν και πάλι μεταξύ των αναπτυγμένων οικονομιών διεθνώς”
“Ενδεχόμενη δυστοκία στο σχηματισμό κυβέρνησης θα έχει ως αποτέλεσμα τη χρεοκοπία της Ελλάδας, την έξοδο της χώρας από το ευρώ και οικονομική καταστροφή για όλους μας’, πρόσθεσε ο κ. Πέντζος
Οι 10 χώρες που πρωτοπορούν:
*Χονγκ Κονγκ
*Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
*Ελβετία
*Σιγκαπούρη
*Σουηδία
*Καναδάς
*Ταϊβάν
*Νορβηγία
*Γερμανία
*Κατάρ
Οι 10 χώρες ουραγοί
*Νότια Αφρική (50)
*Σλοβενία (51)
*Κολομβία (52)
*Ρουμανία (53)
*Βουλγαρία (54)
*Αργεντινή (55)
*Ουκρανία (56)
*Κροατία (57)
*Ελλάδα (58)
*Βενεζουέλα (59)

Τρέμουν για την Ισπανία και σπεύδουν να σώσουν την Ελλάδα


Τρόμος έχει πιάσει το ΔΝΤ, τις ευρωπαϊκές χώρες αλλά και το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας από τον Τιτανικό της Ισπανίας. Ο φόβος μήπως «σκάσει» η ισπανική οικονομία αλλά και το γεγονός ότι αντιλαμβάνονται πώς στην Ελλάδα απέτυχε η συνταγή και η χώρα είναι στα πρόθυρα διάλυσης, οδηγεί σε δεύτερες σκέψεις τους άλλοτε αδιάλλακτους.
Σήμερα το μεσημέρι η κ. Μέρκελ, προφανώς ταραγμένη από όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη και από το φόβο κατάρρευσης του ευρώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγή της αδιάλλακτης μέχρι σήμερα πολιτικής της τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν πλέον ταμπού κι όλα τα συζητά.
Η Μέρκελ επανέλαβε την άποψή της ότι τα κράτη μέλη θα πρέπει να είναι έτοιμα να παραδώσουν περισσότερες εξουσίες στις Βρυξέλλες, όμως κατέστησε σαφές ότι οι αλλαγές θα πάρουν πολύ χρόνο. «Υπάρχουν βήματα ολοκλήρωσης που απαιτούν αλλαγές της Συνθήκης. Δεν είμαστε σε αυτό το στάδιο, αλλά παρ ‘όλα αυτά σήμερα δεν υπάρχουν ταμπού (στις συζητήσεις μας)», δήλωσε η κ. Μέρκελ. «Πάντα έλεγα ότι χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη και αυτό συνεπάγεται να αποκτήσει περισσότερες αρμοδιότητες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου.
Την ίδια στιγμή και το ΔΝΤ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο Μνημόνιο, ίσως σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις της Λαγκάρντ κατά της Ελλάδας. Το ΔΝΤ είναι “ανοιχτό σε ιδέες που θα έρθουν από μέρους της ελληνικής πλευράς” και θα αφορούν την “αποτελεσματικότερη επίτευξη των στόχων του δημοσιονομικού προγράμματος στην Ελλάδα” είπε ο εκπρόσωπος Tύπου του Ταμείου Τζέρι Ράις, στον ΣΚΑΪ για το εάν το ΔΝΤ πιστεύει ότι υπάρχουν τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης του δημοσιονομικού προγράμματος, όπως ζητά η πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα.
Ο κ. Ράις είπε ότι οι συζητήσεις με την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές “θα γίνουν στη βάση των στόχων που έχουν τεθεί”.
Ακόμα ξεκαθάρισε ότι το ΔΝΤ δεν εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Όμως είναι φανερό ότι στην Ουάσιγκτον περιμένουν μια σταθερή, φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση που θα μπορέσει να επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο.

Πολ Κρούγκμαν: «Αν ήμουν Έλληνας θα έβγαζα τα λεφτά από τις τράπεζες»


«Αν ήμουν Έλληνας θα έβγαζα τα λεφτά από τις τράπεζες»Να βγάλουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες, καλεί εμμέσως ο γνωστός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν τους Έλληνες…
Μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα «Ιndependent» εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ μέσα στον επόμενο χρόνο και τόνισε ότι αν ο ίδιος ήταν Έλληνας θα προσπαθούσε να τραβήξει τα λεφτά του από τις τράπεζες για να μην μετατραπούν σε δραχμές.
Όπως αναφέρει στην εφημερίδα υπάρχει κίνδυνος μετά από ένα Σαββατοκύριακο οι καταθέσεις να μετατραπούν σε υποτιμημένες δραχμές. Όπως ο ίδιος λέει θα τον εκπλήξει μια διαφορετική εξέλιξη!
newsbeast.gr

«Βάλτε μου chip παρακαλώ!»


Σχ. ΚΟ: Κάποιος αρθρογράφος της ιστοσελίδας ItBusinessEdge.com, ονόματι Don Tennantγράφει το παρακάτω άρθρο με το τίτλο Chip Me – Please!’ και δείχνει τη νοοτροπία ορισμένων "ανοιχτόμυαλων" που παρουσιάζουν ως χρήσιμο, αναγκαίο ή και επιβεβλημένο, το τσιπάρισμα στους ανθρώπους. Όσο περνάει ο καιρός να είστε σίγουροι, ότι χάριν "ευκολίας", "προόδου" και "ασφάλειας" όλο και περισσότερους πρεσβευτές του τσιπαρίσματος των ανθρώπων θα ακούμε και θα βλέπουμε. Ο δρόμος για το παγκόσμιο ολοκληρωτικό φακέλωμα και την μετατροπή των ανθρώπων σε μαρκαρισμένους ψηφιακούς σκλάβους είναι ανοιχτός…

Καταλαβαίνω ότι το σχέδιο του Obama για την Υγεία και την Φροντίδα περιλαμβάνει μια διάταξη που ζητά για εμφύτευση RFID τσιπ για την ταυτοποίηση του ασθενούς και την παροχή πληροφοριών για την υγεία του. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα είμαι ο πρώτος στη γραμμή που θα βάλω ένα τέτοιο εμφύτευμα!

Είχα μια εμπειρία ενός έκτακτου περιστατικού για θέμα υγείας ένα Σάββατο βράδυ, που ενίσχυσε την πίστη μου στην αξία του τσιπ εμφυτεύματος. Ήταν περίπου μεσάνυχτα και δούλευα ξυπόλητος στο γκαράζ μου, κάνοντας κάποιο αναγκαίο ανοιξιάτικο καθαρισμό. Έχουμε ένα παράθυρο στο γκαράζ πάνω από κάποια μεταλλικά ράφια που είναι περίπου έξι πόδια υψηλό. Ήμουν αποφασισμένος να καθαρίσω το παράθυρο, έτσι ώστε σκέφτηκα να στέκομαι με το ένα πόδι σε μια σκάλα και το άλλο πόδι στο περβάζι του παραθύρου, καβαλώντας τα ράφια.

Καλά τα πήγαινα μέχρι που έχασα την ισορροπία μου και άρχισα να καταρρέω και τελικά, να χτυπάω στο τσιμεντένιο πάτωμα, με τα βαριά ράφια να πέφτουν πάνω στη γυμνή δεξιά μου φτέρνα. Θυμάμαι που βρισκόμουν στο πάτωμα κάπως ζαλισμένος γνωρίζοντας ότι η φτέρνα μου ήταν σε κακή κατάσταση, αλλά και το υπόλοιπο σώμα μου δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Ο γιος μου ο Dan ήταν το μοναδικό άτομο στο σπίτι εκείνη την ώρα και ήταν επάνω στην κρεβατοκάμαρά του. Ευτυχώς είχα το iPhone μου στην τσέπη μου, γι 'αυτό τον κάλεσα και έσπευσε κάτω να καλέσει ασθενοφόρο.

Ένα ασθενοφόρο και ένα πυροσβεστικό έφθασαν μέσα σε λίγα λεπτά (δεν είμαι ακόμη σίγουρος γιατί ήρθε το πυροσβεστικό όχημα, εκτός αν ανησυχούσαν για το γεγονός ότι ήταν αρκετά περίεργο κάποιος να τραυματίσει τον εαυτό του, σκεπτόμενοι,  ίσως ότι θα μπορούσε να βάλει και φωτιά). Όπως με έβαλαν σε ένα φορείο, ένα από τα παιδιά του ασθενοφόρου μου ζήτησε το πλήρες όνομά μου και την ημερομηνία γέννησής μου. Έγραψε τις απαντήσεις μου σε ένα από τα λαστιχένια γάντια που φορούσε, κάτι που νόμιζα ότι ήταν αρκετό.

Τότε με έβαλαν στο ασθενοφόρο και με μετέφεραν στο κοντινότερο νοσοκομείο. Ενώ βρισκόμουν ξαπλωμένος σε κατάσταση παραληρήματος στο ασθενοφόρο, ένας άλλος τύπος από το ασθενοφόρο με ρώτησε για το πλήρες όνομά μου και την ημερομηνία γέννησής μου. Απάντησα υπάκουα.

Όταν φτάσαμε στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης, με μετέφεραν με καροτσάκι στην αίθουσα εξέτασης, όπου μια νοσοκόμα με ρώτησε για το πλήρες όνομά μου και την ημερομηνία γέννησής μου. Της απάντησα και πάλι ευσυνείδητα. Την δουλειά της έκανε και είχε αρκετά περιστατικά να αντιμετωπίσει. Το αριστερό πόδι μου ήταν ματωμένο από την επαφή του με τα μεταλλικά ράφια και δυσκολεύτηκε να καταλάβει ότι στην πραγματικότητα ήταν το δεξί πόδι μου που είχε το πρόβλημα.

Μετά από περίπου 20 λεπτά, ένας γιατρός ήρθε για να εξετάσει το δεξί μου πόδι, συνοδευόμενος από μια άλλη νοσοκόμα που και αυτή ζήτησε το πλήρες όνομά μου και την ημερομηνία γέννησής μου. Με ρώτησε επίσης σχετικά με τις αλλεργίες και αν έπαιρνα κάποια φάρμακα. Της απάντησα και εκείνης υπάκουα. Μέχρι τώρα το σοκ είχε υποχωρήσει και ένιωθα τον πόνο, έτσι ώστε αυτές οι ερωτήσεις που μου γίνονταν, ήταν  λίγο κουραστικές.

Περίπου μιάμιση ώρα αργότερα με πήγαν με καροτσάκι για να βγάλω ακτινογραφία, όπου ο τεχνικός μου ζήτησε το πλήρες όνομά μου και την ημερομηνία γέννησής μου. Δεν νευρίασα. Έμεινα ψύχραιμος και απάντησα, μην θέλοντας να φανώ σαν κάποιος ιδιότροπος γέρος που θα έπρεπε να είναι στο κρεβάτι του και όχι να καθαρίζει το γκαράζ του.

Με πήγαν με το καροτσάκι πίσω στην αίθουσα εξετάσεων, όπου έμαθα ότι υπήρξε αλλαγή βάρδιας. Είχα μια νέα νοσοκόμα που με ρώτησε για το πλήρες όνομά μου, την ημερομηνία γέννησης, και αν είχα νοσηλευτεί ποτέ ξανά εκεί πριν. Υποσχέθηκε ότι θα μου δώσει λίγη μορφίνη για τον πόνο, γι 'αυτό ήθελα να τα πάω καλά μαζί της. Της απάντησα υπάκουα.

Περίπου μία ώρα αργότερα αποφάσισαν ότι χρειάζονται λίγες περισσότερες προβολές της φτέρνας μου, έτσι με πήγαν πίσω με το καροτσάκι για ακτίνες Χ, όταν ένας άλλος τεχνικός ζήτησε το πλήρες όνομά μου και την ημερομηνία γέννησής μου. Ήταν η στιγμή εκείνη που η ναυτία που ένιωθα από τη μορφίνη ήταν στο αποκορύφωμα, όταν αποφάσισαν ότι απαιτείται αξονική τομογραφία για το πόδι μου. Γι 'αυτό και μεταφέρθηκα στο μεγάλο μηχάνημα, όπου ο χειριστής του ζήτησε το πλήρες όνομά μου και την ημερομηνία γέννησής μου.

Τελικά είδα έναν ιατρό ο οποίος με ενημέρωσε ότι είχα σπάσει την φτέρνα μου (σοβαρά, γιατρέ;) και έναν ειδικό ορθοπεδικό που μου έβαλε το δεξί μου πόδι σε νάρθηκα. Έφυγα περίπου στις 9:30 το πρωί της Κυριακής.

Μπορεί να φαίνεται σαν κάτι μικρό, αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με πράγματα όπως ο έντονος πόνος και η ναυτία, και σας έχουν κατ 'επανάληψη ρωτήσει τα προσωπικά σας στοιχεία, μαζί με διάφορες άλλες πληροφορίες ιατρικών δεδομένων, είναι εξαιρετικά ενοχλητικό. Εάν όμως είχα ένα μικροτσίπ στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού εμφυτευμένο κάπου στο σώμα μου, όλα αυτά θα τα είχα γλυτώσει. Τι μακάριος που θα ήμουν.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Σοκ από New York Times: “Ετσι λεηλατούν την Ελλάδα η τρόικα και οι τραπεζίτες”…


http://www.nooz.gr/Uploads/aclass/Newrerewd333433.jpgΤην λεηλασία της Ελλάδας μέσω της δανεικής σύμβασης και του Μνημονίου, περιγράφει σε έρευνά της η αμερικανική εφημερίδα New York Times και είναι πραγματικά ανατριχιαστικά αυτά που περιγράφονται για το πως η τρόϊκα και οι τραπεζίτες που βρίσκονται από πίσω της, λεηλατούν ένα ολόκληρο κράτος και τον πληθυσμό του…
Επί της ουσίας δεν αποκαλύπτει τίποτα περισσότερο από αυτό που το defencenet.gr υποστηρίζει σε ένα μοναχικό δρόμο μέσα στα ελληνικά media εδώ και δύο χρόνια, από τότε που υπογράφηκε το πρώτο εθνοκτόνο Μνημόνιο: Ότι τα περίφημα δάνεια που δήθεν δίνονται στην Ελλάδα, στην πραγματικότητα είναι μια διαδικασία “Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει”.
Η τρόϊκα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), πρακτικά οι τραπεζίτες που ελέγχουν όλο αυτό το παγκόσμιο παιχνίδι, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν με άλλο τρόπο τα δάνεια που άπληστα έδιναν στην Ελλάδα (άπληστα με την έννοια ότι ήξεραν ότι η χώρα ήταν υπερδανεισμένη και δεν μπορούσε να εξυπηρετεί τα νέα δάνεια) από το να … δανειοδοτήσουν τυπικά την Ελλάδα, αλλά στην πράξη να χρηματοδοτήσουν τους εαυτούς τους. «Στέλνεις τα χρήματα το αποκαλείς “δάνειο” – τα παίρνεις πίσω το αποκαλείς “τόκο”» λέει σαρκαστικά ο Στέφαν Ντίο της UBS στην New York Times.
Φορολογούν τους λαούς τους και επειδή δεν μπορουν να αποπληρώσουν απ’ευθείας τα ελληνικά δάνεια στις τράπεζές τους, έτσι χρησιμοποιούν απλά ως “ενδιάμεση στάση” την Ελλάδα!
Και οι περίφημε “δόσεις” που δήθεν κρατούν ζωντανή της ελληνική οικονομία; Στο εσωτερικό δεν μπαίνει ρευστότητα; Ελάχιστη! Και αν σταματούσε να μπαίνει, σε καμία περίπτωση δεν θα σταματούσε να λειτουργεί η ελληνική οικονομία όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι τροϊκανοί και οι εγχώριοι συνεργάτες τους. Δεν τα λέμε μόνο εμείς αυτά, πλέον. Τα λέει και oι ΝΥΤ.
«Τη στιγμή που η συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση είναι αβέβαιη, η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δισεκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη βοήθεια από μία αποκαλούμενη τρόικα δανειστών που επιβλέπει τη διάσωσή της. Αλλά σχεδόν καθόλου από αυτά τα χρήματα δεν πηγαίνουν στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πληρώσει για ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες. Αντίθετα, διοχετεύονται κατευθείαν πίσω στη τσέπη της τρόικα» αναφέρει το άρθρο.
Oπως επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα, καταρρίπτοντας τον μύθο που θέλει την Ελλάδα να αδυνατεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις επειδή οι δανειστές θα διακόψουν την παροχή βοήθειας προς αυτή, «το ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ που υποτίθεται θα αγόραζε χρόνο για την Ελλάδα, εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο μόνο τους τόκους του χρέους της χώρας – ενώ η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να πασχίζει».
«Καθώς πληρώνουν τους εαυτούς τους, τα μέλη της τρόικα παρακρατούν παράλληλα άλλα κεφάλαια, τα οποία θα διατηρούσαν το ελληνικό κράτος σε λειτουργία» γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. Όπως εξηγεί στους New York Times ο Τόμας Μάγιερ, σύμβουλος της Deutsche Bank στη Φραγκφούρτη «η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών απέναντι στη τρόικα, αφού η τρόικα πληρώνει τον εαυτό της».
Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται έναν σύμβουλο της ελληνικής κυβέρνησης, ο οποίος μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, είπε σχετικά με τη τρόικα: «Διασφάλισαν το ποσό για τις εσωτερικές δαπάνες να είναι τόσο μικρό, ώστε η Ελλάδα να υποχρεωθεί να αυξήσει δραματικά τα δικά της έσοδα». Πάει και ο μύθος του ότι “Αν δεν πάρουμε την επόμενη δόσο πτωχεύουμε” που έφαγε το συκώτι του ελληνικού λαού σαν όρνεο εδώ κια δύο χρόνια. Η πραγματικότητα είναι: “Αν δεν πάρουμε την επόμενη δόση ΑΥΤΟΙ πτωχεύουν”!
Πώς γίνεται αυτό; Μέσω της συνεχούς συσσώρευσης φορολογικών εσόδων σε μία διαλυμένη οικονομία. «Η κατάσταση μοιάζει παράλογη. Οι ευρωπαϊκές Αρχές δανείζουν χρήματα στην Ελλάδα ώστε η Ελλάδα να ξεπληρώνει τα λεφτά που δανείζεται από εκείνους» συνεχίζει το δημοσίευμα. «Στέλνεις τα χρήματα το αποκαλείς “δάνειο” – τα παίρνεις πίσω το αποκαλείς “τόκο”» λέει σαρκαστικά ο Στέφαν Ντίο της UBS.
«Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο οι κυβερνήσεις δεν χρεοκοπούν όπως οι επιχειρήσεις. Οι δανειστές δεν μπορούν να τις διαλύσουν, να πουλήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να πάρουν πίσω κάποια από τα χρήματά τους. Έτσι οι δανειστές έχουν κίνητρο να διασφαλίσουν ότι οι κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να αποπληρώνουν τα χρέη τους, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι τους δανείζουν τα χρήματα» προσθέτει το δημοσίευμα και καταλήγει:
«Μία κυβέρνηση κατά του Μνημονίου μπορεί να διακόψει την αποπληρωμή του χρέους, εκτός ευρωζώνης και χωρίς το βάρος των τόκων. Προκειμένου να βοηθήσει τους ηγέτες της Ελλάδας να αντισταθούν σε αυτό τον πειρασμό, η λογική της τρόικα, είναι να τους βοηθήσει να εξυπηρετήσουν το χρέος άμεσα. Δηλαδή να αλλάξουν τους όρους της χρηματοδότησης».
defencenet.gr

Dallara: Δεν μπορεί να γίνει “κούρεμα” στην Ισπανία

Ο επικεφαλής του IIF, Charles Dallara, αναγνωρίζει ότι υπάρχει «ισπανικό πρόβλημα» και συμφωνεί με την Κομισιόν ότι η λύση είναι να επιτραπεί στον ESM να στηρίξει απευθείας ίδιος τράπεζες ίδιος χώρας. Η αναδιάρθρωση του ισπανικού χρέους «δεν είναι επιθυμητή, δεν είναι εφικτή και ίδιος δεν είναι αναγκαία» δήλωσε ο κ. Dallara. Μιλώντας στην ολλανδική εφημερίδα Het Financieele Dagblad, ο κ. Dallara επανέλαβε πως «η περίπτωση ίδιος Ελλάδας είναι μοναδική. Το μέγεθος ίδιος ισπανικής οικονομίας είναι πολύ μεγάλο για να υπάρξει εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα». Κατά την άποψή του, η λύση στο ισπανικό πρόβλημα, είναι να δοθεί ίδιος μηχανισμούς στήριξης ίδιος ευρωζώνης η δυνατότητα να επενδύουν άμεσα ίδιος ισπανικές τράπεζες. «Το ευρωπαϊκό ταμείο πρέπει να γίνει μεγαλύτερο και πρέπει να γίνει πιο ευέλικτο» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Το θέμα είναι να διακοπεί η προβληματική σχέση ανάμεσα στο κράτος και ίδιος τράπεζες». Δήλωσε ίδιος, ότι στο πλαίσιο αντιμετώπισης ίδιος ευρωπαϊκής κρίσης χρέους θα πρέπει να αναβληθεί η εφαρμογή των αυστηρότερων κεφαλαιουχικών κανόνων για ίδιος τράπεζες , αλλά και η πολιτική λιτότητας για ίδιος κυβερνήσεις.


http://www.antinews.gr/2012/05/31/163901/

Λαθρομετανάστες απλώνουν την μπουγάδα τους στο σταθμό του ΟΣΕ




Την ώρα που η λαθρομετανάστευση μονοπωλεί την προεκλογική αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων, η χώρα μας συνεχίζει να είναι ξέφραγο αμπέλι με τις ορδές των παράνομων μεταναστών να καταφθάνουν κατά εκατοντάδες καθημερινά. 

Εικόνες ντροπής εκτυλίσσονται καθημερινά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Αλεξανδρούπολης. Εκατοντάδες λαθρομετανάστες οι οποίοι παίρνουν προσωρινή άδεια παραμονής στη χώρα μας κατασκηνώνουν στον ΟΣΕ περιμένοντας να συγκεντρώσουν χρήματα και να επιβιβαστούν σε κάποιο τρένο με προορισμό την Αθήνα. 

Όσο όμως περιμένουν πλένουν τα ρούχα τους και τα απλώνουν στα κάγκελα του σταθμού, δημιουργώντας μία αποτροπιαστική εικόνα για την πόλη. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα το protothema.gr, οι μετανάστες άπλωσαν την μπουγάδα τους να στεγνώσει περιμετρικά του σταθμού έτσι ώστε να είναι έτοιμοι και καθαροί για την κάθοδό τους στην πρωτεύουσα. Οι ίδιοι έχουν «καταλάβει» τον χώρο, κοιμούνται στα παγκάκια του ΟΣΕ και δεν δείχνουν να ενοχλούνται από τα βλέμματα των περαστικών. 

Όπως είχε αποκαλύψει το «ΘΕΜΑ», πάνω από 35.000 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν το 2011 στην περιοχή του Έβρου. Στους συνοριακούς σταθμούς Φερρών, Τυχερού, Σουφλίου, Χειμωνίου, Διδυμότειχου και Μεταξάδων, που υπάγονται στην Αλεξανδρούπολη γίνονται καθημερινά πάνω από 50 συλλήψεις. Το ίδιο περίπου συμβαίνει και στους σταθμούς της Ορεστιάδας. Συνολικά δηλαδή περισσότεροι από 500 μετανάστες με προσωρινή άδεια παραμονής μετακινούνται προς την πρωτεύουσα κάθε εβδομάδα. 

Στην Αθήνα, παρά τα νέα αυστηρά μέτρα της Πολιτείας, καθημερινά φτάνουν δεκάδες μετανάστες με ένα χαρτί στο χέρι που ισοδυναμεί με άδεια παραμονής 30 ημερών. Τα ίχνη τους θα χαθούν και οι αρχές δεν θα έχουν τα προσωπικά τους στοιχεία ώστε να τους αναζητήσουν. 

Φωτογραφίες thrakistime.gr



http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=201010

Φόβοι για διάλυση του ευρώ και στην Ελβετία


Η Ελβετία μελετά την εφαρμογή ελέγχων κεφαλαίων, προκειμένου να αποτρέψει μια απότομη άνοδο της αξίας του ελβετικού φράγκου, σε περίπτωση κατάρρευσης της ευρωζώνης.
Οι έλεγχοι κεφαλαίων, εργαλεία δηλαδή που επηρεάζουν άμεσα την εισροή κεφαλαίων στη χώρα, αποτελούν μια ριζοσπαστική μέθοδο, που η Ελβετία εφάρμοσε για τελευταία φορά στη δεκαετία του 1970.
Οι εξελίξεις στην ελληνική κρίση ενίσχυσαν τους φόβους σχετικά με μια έξοδο της χώρας από το ευρώ, και αύξησαν το άγχος για το τι μέλει γενέσθαι στην υπόλοιπη Ευρώπη από ένα τέτοιο δυσμενές ενδεχόμενο. Όλα αυτά έχουν ισχυροποιήσει το ελβετικό φράγκο, το οποίο παραδοσιακά θεωρείται ως ασφαλές καταφύγιο των επενδυτών σε περιπτώσεις οικονομικής και πολιτικής αναταραχής.
Η Ελβετία είναι περικυκλωμένη από μέλη της ΕΕ, χωρίς όμως η ίδια να αποτελεί μέλος της, και ως εκ τούτου θεωρείται «παράδεισος» δημοσιονομικής και πολιτικής σταθερότητας.
Οι αναταράξεις όμως στην ευρωζώνη, θέτουν σε κίνδυνο και τη δική της οικονομία.
Πρόκειται για χώρα που εξαρτάται άμεσα από τις εξαγωγές της και ένα ισχυρό εθνικό νόμισμα προκαλεί προβλήματα στον εξαγωγικό της τομέα, σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία μειώνεται η ζήτηση σε ολόκληρη την ευρωζώνη, η οποία αποτελεί τον σημαντικότερο εμπορικό εταίρο των Ελβετών.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ελβετικής Κεντρικής Τράπεζας Thomas Jordan, «πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι για το χειρότερο σενάριο, που θα αφορά στη διάλυση της ευρωζώνης, αν και προσωπικά αποκλείω να συμβεί κάτι τέτοιο».
Την ίδια ώρα, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ προχωρούν σε χάραξη εναλλακτικών σχεδίων αντίδρασης απέναντι στο ενδεχόμενο της αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ. Σε αυτό συμφώνησαν οι 17 υπουργοί Οικονομικών που συναντήθηκαν πρόσφατα στις Βρυξέλλες.
Στην δεκαετία του 1970, η Ελβετία είχε επιβάλλει αυστηρούς ελέγχους διακίνησης κεφαλαίων, για να καταστείλει την υπερβολική ζήτηση που είχε το νόμισμά της. Η χώρα απαγόρευσε τις ξένες επενδύσεις στα ελβετικά ομόλογα και στα ακίνητα, προχωρώντας και στην καθιέρωση αρνητικών επιτοκίων στις ξένες καταθέσεις.
Τα δυο αυτά μέτρα απέτυχαν να ανακόψουν την άνοδο του ελβετικού φράγκου, το οποίο σταμάτησε να κερδίζει σε αξία μόνο όταν η Κεντρική Τράπεζα το συνέδεσε προσωρινά με το γερμανικό μάρκο.
Το ΔΝΤ βλέπει με επιφύλαξη τις κινήσεις αυτές, και προειδοποιεί ότι τέτοιου είδους μέτρα ελέγχου κεφαλαίων θα ήταν πολύ σύνθετα και κοστοβόρα, με δεδομένο τον ρόλο της Ελβετίας ως το παγκόσμιο οικονομικό κέντρο.
Πάντως, ο πρόεδρος της  ελβετικής Κεντρικής Τράπεζας, απέκλεισε το ενδεχόμενο εφαρμογής αρνητικών επιτοκίων, ως μέθοδο περιστολής της εισροής ξένων κεφαλαίων στη χώρα.
S.A.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΣΤΩΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ! ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΡΑΣΙ!...



germanoi-drama
Την ώρα που εκπρόσωποι των αμερικανών έβλεπαν τον Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο, μια πολυπληθής γερμανική κουστωδία παρέλαυνε στην Δράμα, με την επίσημη αιτιολογία ότι θα παρέχει τεχνογνωσία στους Έλληνες επιχειρηματίες!
Ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας Hans-Joachim Fuchtel, επικεφαλής της αντιπροσωπείας βουλευτών, τουριστικών πρακτόρων, στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπροσώπων γερμανικών τουριστικών ιδρυμάτων και οργανισμών, επισκέφτηκε την περιοχή και ειδικότερα στο σύγχρονο οινοποιείο του κτήματος Τέχνη Οίνου στο Μικροχώρι Δράμας, με σκοπό την παροχή τεχνογνωσίας.
Ωστόσο, όπως με χαρά μετέδωσαν τα τοπικά Μέσα, «οι Έλληνες του "έβαλαν τα γυαλιά" σχετικά με την κατάρτιση και την παράδοση που διαθέτουν στην παραγωγή κρασιού».
Ρε παιδιά, κάποιος μας κάνει πλάκα! Θέλουν δηλαδή να μας πείσουν πως, την ώρα που οι Έλληνες αυτοκτονούν από την οικονομική εξαθλίωση, μένουν άστεγοι και πεινάνε, ήρθε ολόκληρος συρφετός από τη Γερμανία στην «ετοιμοθάνατη» Ελλάδα, για να μάθει τους Έλληνες να φτιάχνουν κρασί!
ΟΚ... μας πείσατε! Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε;

Λαθρομετανάστης οπλισμένος σαν "αστακός"




Ένας 47χρονος Αλβανός  συνελήφθη χθες τα ξημερώματα στη γέφυρα της Κεστρίνης Φιλιατών για κατοχή όπλων και παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, ενώ  42χρονος συνεργός του, εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι και την πυκνή βλάστηση κατάφερε και ξέφυγε των Αστυνομικών του Συνοριακού Τμήματος Φιλιατών. 


Οι δύο Αλβανοί κινούνταν πεζοί, και όταν έγιναν αντιληπτοί προσπάθησαν να διαφύγουν. Τελικά συνελήφθη ο ένας, που βρέθηκαν στην κατοχή του μια σακούλα με τρία πιστόλια και 14 σφαίρες, ένα κινητό τηλέφωνο με τρεις κάρτες sim και 120 ευρώ σε μετρητά. Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τη σύλληψη και του δεύτερου Αλβανού.



http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=200899

Συλλήψεις Αλγερινών στη Ρόδο




Για απόπειρες κλοπών στο Φαληράκι κατηγορούνται τρεις αλλοδαποί από την Αλγερία οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς και παραπέμπονται στη δικαιοσύνη Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 18, 27 και 29 ετών σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για τρεις περιπτώσεις απόπειρας κλοπής.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, προχθές πρώτες πρωινές ώρες στο Φαληράκι Ρόδου, ο 27χρονος αποπειράθηκε να διαρρήξει ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο αλλά έγινε αντιληπτός από περίοικο αλλοδαπό και τράπηκε σε φυγή.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή και ύστερα από αναζητήσεις εντόπισαν και συνέλαβαν τον 27χρονο. Στην δεύτερη περίπτωση, και πάλι προχθές, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην πόλη της Ρόδου, ο 29χρονος από κοινού με τον 18χρονο, ευρισκόμενοι μέσα κατάστημα διασκέδασης (μπαρ), αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν μια τσάντα από την κατοχή ημεδαπής, αλλά έγιναν αντιληπτοί από θαμώνες που τους ακινητοποίησαν και κάλεσαν τους αστυνομικούς που τους ανέλαβαν. Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

http://www.rodiaki.gr/article.php?id=184382&catid=1&subcatid=9

Πύργος: Σύλληψη 4μελούς σπείρας Γεωργιανών



Πύργος: Σύλληψη 4μελούς σπείρας Γεωργιανών  

Πύργος: Σύλληψη 4μελούς σπείρας Γεωργιανών
Στα χέρια των Αστυνομικών Αρχών της Ηλείας, βρίσκονται από χθες τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας οι οποίοι όπως φαίνεται είχαν βάλει στόχο περιοχές της επαρχίας, προκειμένου να δράσουν για κλοπές και διαρρήξεις.

Πρόκειται για άτομα ηλικίας 20, 21, 23 και 28 ετών που μόνο την περασμένη Τρίτη από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 12 περίπου το μεσημέρι, φέρεται να κατάφεραν διαρρήξεις σε τρία συνολικά διαμερίσματα στο κέντρο του Πύργου και σε ακόμα ένα στην Καλαμάτα, ενώ εκτιμάται πως είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις τους καθώς και στις τέσσερις περιπτώσεις, στις δύο παραπάνω περιοχές δρούσαν με άμεσο τρόπο και με συγκεκριμένη τεχνική, όπου «χτυπούσαν» και έφευγαν.

Ουσιαστικά τα άτομα γεωργιανής καταγωγής, που φέρονται ως κάτοικοι Αθηνών, σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανόν να έφυγαν από την Αθήνα, την Δευτέρα με σκοπό να ξεκινήσουν τη δράση τους προαποφασισμένοι για τις περιοχές που θα επισκέπτονταν. Επίσης οι Αστυνομικές αρχές, ερευνούν και τις περιπτώσεις οι τέσσερις γεωργιανοί να έχουν επισκεφθεί και στο παρελθόν τις περιοχές που φαίνεται να έδρασαν, κάτι το οποίο δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί.

Τα αντικείμενα που αφαίρεσαν...

Κατά τη δράση τους οι τέσσερις γεωργιανοί, σύμφωνα με τις Αστυνομικές Αρχές, από το σπίτι στην Καλαμάτα φέρεται να κατάφεραν να αποσπάσουν ένα λαπ-τοπ, μια φωτογραφική μηχανή και κοσμήματα αξίας 4 χιλ. ευρώ ενώ όσον αφορά τις κλοπές στα τρία διαμερίσματα στην Πλατεία Κύπρου στον Πύργο, φαίνεται να έχουν αφαιρέσει από το ένα δύο χρυσά δαχτυλίδια τα οποία και προσπάθησαν να πετάξουν μόλις αντιλήφθηκαν τους άνδρες της αστυνομίας.

Διαβάστε περισσότερα στην "ΠΑΤΡΙΣ"

Εξιχνίαση ληστείας στην Εύβοια - Συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί




Συνελήφθησαν, χθες νωρίς το πρωί στα Λουκίσια  Ευβοίας, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, Αλβανικής καταγωγής,  ηλικίας 23, 26, 32 και 47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή.
 
Ειδικότερα, σήμερα νωρίς το πρωί και περί ώρα 04:30΄, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν στα Λουκίσια Ευβοίας ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο με συρόμενο τρέιλερ, στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις δράστες και το ακινητοποίησαν, προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
 
Κατά την διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκε εντός του οχήματος και στο τρέιλερ μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών εργαλείων όπως τροχοί, τρυπάνια, κατσαβίδια, κ.ά. τα οποία, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν αφαιρέσει λίγες ώρες νωρίτερα από εξοχική κατοικία, ιδιοκτησίας 41χρονου ημεδαπού, στην περιοχή των Λουκισίων.
 
Οι δράστες συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και τα εργαλεία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
 
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.



http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=200911

«Πρώτα είμαι μουσουλμάνος, μετά είμαι Βρετανός»


«O προπάππους μου πολέμησε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και έχω βρετανικό αίμα, όμως είμαι Μουσουλμάνος πρώτα και ύστερα Βρετανός. Όλοι οι μουσουλμάνοι πρέπει να έχουν αυτή τη νοοτροπία και να απορρίψουν τα κακά του εθνικισμού γιατί είναι τα απομεινάρια της ‘jahiliayyah(άγνοια στη θεϊκή οδηγία) σε αυτή την ‘ummah’ (σύνολο του ισλαμικού κόσμου)». 
Αυτά γράφει ο εικονιζόμενος νεαρός Βρετανός σε βρετανική ισλαμική ιστοσελίδα, όπου με καμάρι περιγράφει πως ήταν παρών στην εκδήλωση φανατικών μουσουλμάνων στο South Kensington του Λονδίνου, το Νοέμβριο του 2010, κατά την οποία, οι μουσουλμάνοι την ημέρα που η Βρετανία γιόρταζε την Armistice Day ή την Ημέρα της Ανακωχής, την επέτειο δηλαδή της λήξης του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, συγκεντρώθηκαν και φώναζαν συνθήματα όπως «Βρετανοί στρατιώτες θα καείτε στην κόλαση»«Το Ισλάμ θα κυριαρχήσει», ενώ έκαψαν ‘poppies’ (παπαρούνες) που είναι το σύμβολο των Βρετανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο.

Τα άτομα αυτά ανήκουν στην ακραία ισλαμική οργάνωση ‘Muslims Against Crusades’, δηλαδή “Μουσουλμάνοι κατά των Σταυροφόρων” του ακραίου ισλαμιστή Anjem Choudary.

 

Νεαροί Βρετανοί στο στρατό του Ισλάμ

Λίγο καιρό αργότερα, η ίδια οργάνωση τύπωσε και κόλλησε σε διάφορες περιοχές του Λονδίνου φυλλάδια που έγραφαν«Εισέρχεσθε σε ζώνη που ελέγχεται από την Σαρία». Ο Choudary και οι φίλοι του θέλουν να απαγορευτεί η κατανάλωση αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια, και να παίζουν μουσική. Και λένε ότι έχουν ομάδες νέων ανδρών έτοιμους να περιπολούν και να επιβάλουν τον νόμο της Σαρία, με οποιοδήποτε μέσο.
Ο Abu Izzadeen, υποστηρικτής της Σαρία, εξηγεί: «Αυτό είναι το πρώτο βήμα προς το να γίνει η Μεγάλη Βρετανία ένα ισλαμικό κράτος. Υπάρχουν σχεδόν τρία εκατομμύρια μουσουλμάνοι στη χώρα αυτή. Το Ισλάμ είναι ένας κοιμισμένος γίγαντας που ξυπνάει. Είκοσι πέντε περιοχές στη Βρετανία έχουν μεγάλο μουσουλμανικό πληθυσμό, και θέλουμε να τις μετατρέψουμε σε ισλαμικά Εμιράτα, όπου δεν θα γίνονται ανεκτές οι υπερβολές του δυτικού πολιτισμού ».

Κι ενώ θα έλεγε κάποιος ότι αυτά αποτελούν φαντασιώσεις ενός παρανοϊκού, ο Izzadeen καυχιέται ότι υπάρχουν σήμερα δεκάδες νέοι Βρετανοί που έχουν ασπαστεί το Ισλάμ και συμφωνούν με τα κηρύγματά του. Πράγματι, εάν βρεθείς στο εμπορικό κέντρο του Λονδίνου θα δεις σημαντικό αριθμό κοριτσιών με μαντίλες μέσα από τις οποίες φαίνεται να είναι λευκές, αγγλικής καταγωγής.

Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ένας νεαρός, ο οποίος είπε ότι ονομάζεται «Abi» και ήταν ηλικίας 18 ετών. Με βρετανική, προφορά ‘cockney’, είπε: «Δεν με έχει εξαναγκάσει κανένας. Ήμουν ένας (τυπικός) χριστιανός, αλλά τώρα έχω ασπαστεί το Ισλάμ, όπως και πολλοί φίλοι μου. Με κάνει να νιώθω καλύτερα για τη ζωή μου.
Νομίζω ότι ο νόμος της Σαρία θα μπορούσε να εφαρμοστεί εδώ».

 ‘Jamaal Uddin’

Ένας άλλος Βρετανός ισλαμιστής, ένας 17χρονος που αυτοαποκαλείται ‘Jamaal Uddin’ ήταν απασχολημένος στο να κολλάει τις αφίσες της Σαρία. Με κόκκινα γένια και μουσουλμανική ενδυμασία, είπε ότι έχει «ασπάστηκε το Ισλάμ» πριν 11 μήνες. (Στην δεύτερη φωτογραφία έχει συλληφθεί για συμμετοχή σε μια ακόμη "αντι-βρετανική" συγκέντρωση ακραίων μουσουλμάνων).

«Ο Αλλάχ έχει πει ότι το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, η πορνογραφία, οι μουσικές συναυλίες όλα απαγορεύονται βάσει της Σαρία. Για αυτό είναι καθήκον μας να βγούμε έξω και να διαδώσουμε το λόγο του. "

Ο νεαρός που τα λέει αυτά, είναι πρώην ηλεκτρολόγος και το πραγματικό του όνομα είναι Trevor Brooks. Τώρα ανήκει στον στρατό του Ισλάμ. Και των φανατικών ιμάμηδων.


Nicky Reilly

Το Μάιο του 2008, η Βρετανία έμαθε για τον "τρομοκράτη με τα καρφιά".
Έναν 22χρονο φανατικό μουσουλμάνο, με το όνομα MohamedAbdulaziz Rashid Saeed-Alim, ο οποίος έκανε μια αποτυχημένη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε εστιατόριο στο Ντέβον. Καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης
Αυτό που σόκαρε την Βρετανία ήταν ότι ο επίδοξος τρομοκράτης ονομαζόταν στην πραγματικότητα Nicky Reilly και ήταν γνήσιος Βρετανός.

Ο Reilly που προσηλυτίστηκε από Πακιστανούς μουσουλμάνους εξτρεμιστές γεννήθηκε στο Plymouth, όπου έμενε με την μητέρα του, ενώ στο παρελθόν είχε νοσηλευθεί σε ψυχιατρική κλινική.


“Jihad Jane

Στις ΗΠΑ η πρώτη γυναίκα τρομοκράτισσα ήταν μια μουσουλμάνα που υπέγραφε ως "JihadJane". Η «Τζιχάντ Τζέιν» κατηγορήθηκε ότι το 2008, συνωμοτούσε για την δολοφονία του Σουηδού σκιτσογράφου Lars Vilks, τα σκίτσα του οποίου είχαν εξοργίσει πολλούς μουσουλμάνους, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο για να στρατολογήσει συνεργάτες.
Το πραγματικό όνομα της «Τζιχάντ Τζέιν» είναι Colleen ReneeLaRose (Κολίν Λα Ροζ), είναι λευκή και είναι Αμερικάνα από τη Φιλαδέλφεια. Γεννήθηκε το 1963 στο Michigan και μεγάλωσε στοTexas.
Στις 20 Ιουνίου 2008, δημοσιεύτηκε ένα σχόλιο στο YouTube χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο "JihadJane", λέγοντας πως «ήθελε απελπισμένα να κάνει άτι για να βοηθήσει με κάποιο τρόπο» τους πάσχοντες μουσουλμάνους. Σε άλλα μηνύματά της εξέφραζε την επιθυμία της να γίνει «μάρτυρας στο όνομα του Αλλάχ».

Δείτε παρακάτω ένα συγκλονιστικό βρετανικό ντοκιμαντέρ “Muslim FirstSecond British”, «Πρώτα Μουσουλμάνος, μετά Βρετανός».




ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Χιλιάδες ασθενείς χωρίς φάρμακα!


Χιλιάδες ασθενείς χωρίς φάρμακα!
Δραματική είναι η κατάσταση για χιλιάδες Έλληνες ασθενείς, στους οποίους τα νοσοκομεία αδυνατούν να χορηγήσουν ακόμη και απολύτως απαραίτητα φάρμακα…
Όσοι έχουν τη δυνατότητα, πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους, ενώ οι άλλοι καταδικάζονται σε μια αγωνιώδη αναμονή…
Οι εγκληματικοί χειρισμοί των κυβερνήσεων στον ευαίσθητο τομέα του φαρμάκου κινδυνεύουν, πλέον, να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές. Χαρακτηριστική είναι η κραυγή αγωνίας που εκπέμπει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), κ. Δ. Δέμος: «Στους σημερινούς αβέβαιους καιρούς, και με αίσθημα ιστορικής ευθύνης, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία επιθυμεί να δηλώσει αποφασιστικά και αμετάκλητα “παρούσα”, παραμένοντας σταθερά στο πλευρό του Έλληνα γιατρού και του Έλληνα ασθενή».
Όμως, για να το κάνει αυτό η φαρμακοβιομηχανία, πρέπει πρώτα να… υπάρχει. Και, μετά τους «θανατηφόρους» κυβερνητικούς χειρισμούς όλων των τελευταίων ετών, δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη η επιβίωση ενός κλάδου που δίνει ψωμί άμεσα σε 8.500 οικογένειες και έμμεσα σε περίπου 20.000, λειτουργώντας περισσότερα από 20 εργοστάσια σε όλη την Ελλάδα και πραγματοποιώντας εξαγωγές σε 60 χώρες… Ενός κλάδου που απασχολεί εκατοντάδες επιστήμονες, στην παραγωγή, τον έλεγχο, την έρευνα και την ανάπτυξη γενοσήμων και νέων προϊόντων, ενώ σε συνεργασία με ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια «τρέχει» δεκάδες ερευνητικά προγράμματα…
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΕΦ, είναι ήδη ορατός ο μαρασμός της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, με αναπόφευκτες επιπτώσεις τόσο στην Υγεία του Έλληνα πολίτη, με τη χώρα σε απόλυτη εξάρτηση από τα εισαγόμενα φάρμακα, όσο και με απώλεια θέσεων εργασίας, επιβάρυνση του προϋπολογισμού από τα χιλιάδες επιδόματα ανεργίας, αλλά και την απώλεια φορολογικών εσόδων. Η ΠΕΦ καταγγέλλει τη στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων, που οδηγεί την ελληνική φαρμακοβιομηχανία με ταχείς ρυθμούς στην ασφυξία και προσθέτει ότι η κατάσταση επιβαρύνεται δραματικά λόγω της έκθεσης των ελληνικών φαρμακευτικών εταιρειών στα ομόλογα που υποχρεώθηκαν να λάβουν ως αποπληρωμή των νοσοκομειακών χρεών, και τα οποία έχουν ενταχθεί στο PSI+. Συγκεκριμένα, η αδυναμία ολοκλήρωσης της εξόφλησης των φαρμακείων από τον ΕΟΠΥΥ απειλεί με «πάγωμα» ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα στο χώρο του φαρμάκου, αφού το πρόβλημα μετακυλίεται σε όλο το μήκος της (φαρμακαποθήκες και φαρμακευτικές εταιρείες). Ειδικότερα οι φαρμακευτικές εταιρείες, βρίσκονται στα όρια των δυνατοτήτων τους για παράδοση φαρμάκων, εξαιτίας και της στασιμότητας στο θέμα των ομολόγων, με συνέπεια να οδηγούνται σε χρηματοοικονομικό αδιέξοδο και μοιραία στην απαξίωση.
«Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα για εμάς. Υπό τις παρούσες συνθήκες, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία δεν είναι δυνατόν να αντέξει για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμη, ανάλογα πάντα με τον βαθμό έκθεσης της κάθε εταιρείας στα ομόλογα του Δημοσίου, τα οποία λάβαμε έναντι των νοσοκομειακών χρεών. Μια τέτοια έκβαση δημιουργεί ένα εκρηκτικό κοινωνικό πρόβλημα, με πιθανώς ανεπανόρθωτες συνέπειες. Απευθύνουμε έκκληση στην ελληνική πολιτεία να δώσει, επειγόντως, συνολικές και οριστικές λύσεις. Θυμίζουμε ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία βρέθηκε στο πλευρό της χώρας σε πολύ δύσκολες ιστορικές συγκυρίες μέχρι τώρα, κι έχει αποδείξει έμπρακτα την αξιοπιστία, την ευαισθησία της και τον υψηλό βαθμό δέσμευσής της. Την εγγύηση, όμως, για την πραγμάτωση αυτής της επιθυμίας και τη συνέχιση της ύπαρξής μας μόνο η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δώσει επεμβαίνοντας και φροντίζοντας άμεσα για την ολοκληρωμένη χρηματοδότηση και την αναστολή της στάσης πληρωμών που κλείνει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία σε μια θανατηφόρα μέγγενη μέρα με τη μέρα», καταλήγει ο κ. Δέμος.
Απών ο ΣΦΕΕ
Πάντως, την ώρα που η ΠΕΦ με συγκεκριμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις της προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα υπέρ της Υγείας του Έλληνα πολίτη και της σωτηρίας ενός από τους πλέον υγιείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, αρνητική εντύπωση προκαλεί η πλήρης απουσία από τις εξελίξεις –όλο το τελευταίο διάστημα- του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος. Μάλιστα, δεν είναι, πια, λίγοι αυτοί που μιλάνε για «χειμερία νάρκη» του ΣΦΕΕ, υπό τη νέα του διοίκηση…

Συρία: Οι ισλαμοφασίστες της Κλίντον ολοκληρώνουν την προβοκάτσια, τώρα αναλαμβάνουν τα “γεράκια”


20120530-192823.jpgΟ στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσι, πρόεδρος της Επιτροπής αρχηγών επιτελείων, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα καταφύγουν ως προς τη Συρία στη βία, όταν όλες οι άλλες δυνατότητες πίεσης στο καθεστώς εξαντληθούν.
Ο Ντέμπσι ειδικότερα είπε: «Η διπλωματική πίεση πάντοτε πρέπει να προηγείται της 
στρατιωτικής απόφασης. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ετοιμάσουμε σχέδιο στρατιωτικών ενεργειών για την περίπτωση, που μας το ζητήσουν».
Voice Of Russia