Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Αφγανιστάν: Εκδίκηση ορκίστηκαν οι ταλιμπάν


Εκδίκηση ορκίστηκαν να πάρουν οι ταλιμπάν για τη "βάρβαρη" δολοφονία 16 Αφγανών αμάχων από τον Αμερικανό στρατιώτη, την ώρα που οι αρχές της χώρας ζητούσαν από τις ΗΠΑ η δίκη του δράστη να γίνει δημοσίως "ενώπιον του αφγανικού λαού". 

Το αίτημα αυτό που υποβλήθηκε από το αφγανικό κοινοβούλιο μπορεί να απορρίφθηκε λίγο αργότερα από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο ανακοίνωσε ότι ο φερόμενος ως δράστης θα διωχθεί στις ΗΠΑ αλλά η ένταση μεταξύ των δύο χωρών παρέμεινε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. 

Οι ΗΠΑ έχουν υπογράψει σχετικές συμφωνίες με το Αφγανιστάν που προβλέπουν ότι ενδεχόμενα εγκλήματα και αδικήματα που διαπράττονται από Αμερικανούς στρατιωτικούς στη χώρα αυτή θα κρίνονται από την αμερικανική στρατιωτική δικαιοσύνη. 

Οι κηδείες των θυμάτων τελέστηκαν χθες μαζί με την υπόσχεση των ταλιμπάν να "πάρουν εκδίκηση από τους εισβολείς και τους βάρβαρους δολοφόνους κάθε μάρτυρα". 

Πάντως, στο Αφγανιστάν υπήρξε σχετική ηρεμία, παρά τους φόβους για βιαιότητες. 

Παράλληλα, στη χώρα έφτασε χθες απροειδοποίητα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ με σκοπό να επισκεφτεί γερμανικά στρατεύματα και συγκεκριμένα που υπηρετούν στη βάση της Μαζάρ ι Σαρίφ, πρωτεύουσας της επαρχίας Μπαλχ στο βόρειο Αφγανιστάν.


http://www.elzoni.gr/html/ent/711/ent.19711.asp 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου