Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι τα CDS “είναι ψιλά”; Ψιλά 82,5 δις;


Και μάλιστα με αυξητική πορεία;

Για να μην τους αδικούμε όλους βεβαίως, ακόμα και οι FT την πάτησαν και ζήτησαν συγγνώμη αφού δεν είδαν τα 13,4 δις ΝΕΑ CDS που δημιουργήθηκαν μετά την περιβόητη “σωτηρία”! Δεν μπορούν μάλιστα να πουνε με βεβαιότητα εάν το επίσημο ποσό θα αυξηθεί ή θα... μειωθεί! Ακριβής επανάληψη της απάτης με τις μοχλεύσεις της Lehman, όπου ακόμα και η κοιτίδα του καπιταλισμού δεν μπόρεσε να ελέγξει.

Όπως βλέπετε όμως στην εικόνα, το συνολικό ποσό που έχει “παιχθεί” πάνω στο αίμα του Ελληνικού λαού έφτασε στο ιλιγγιώδες ποσό των 82,5 δις. Πριν την “σωτηρία” (την πτωχευσάρα δηλαδή) έφταναν τα 69 δις.

69 δις, σχεδόν όσα ομόλογα φτερούγισαν στο Λουξεμβούργο με την έναρξη της κρίσης, από την Ελβετία!

Το Λουξεμβούργο, που είναι ο τελευταίος παράδεισος για τα παράγωγα, αφού στην Ελβετία, με κοινοβουλευτική παρέμβαση (Ζησιάδης) η τράπεζα υποχρεούται να σου δώσει το ακριβές μέγεθος έκθεσης!

Λουξεμβούργο; Θυμηθήκαμε δύ0 συνέταιρους γνωστούς από τα παλιά… Την ”πτωχευμένη” Dexia, που όλως τυχαίως το μόνο τμημα της που δεν κρατικοποιήθηκε ήταν αυτό του Λουξεμβούργου! Ποιός το πήρε; Το Κατάρ!

Και βέβαια την άλλη εταιρεία που εξέδωσε άφθονα CDS αλλά έπαιξε παρέα με την DEXIA σε προϊόν που επηρεαζόταν από την συναλλαγματική ισοτιμία του Ευρώ! Την εταιρεία που έγινε γνωστή στην Ελλάδα από την συμμετοχή της στον στρατηγικό σχεδιασμό του Ανδρέα Παπανδρέου, αδελφού του τέως πρωθυπουργού.

Με ποιόν είπαμε ότι έφαγε ο Γιώργος Παπανδρέου πριν τις εκλογές του 2009;

Διαβάστε επίσης:

Οι ομοτράπεζοι του ΓΑΠ στα προεκλογικά δείπνα.

Και ξαφνικά…Τα ελληνικά CDS δεν είναι 3,18 δισ. δολάρια… Είναι 13,405 δισ. δολάρια και ανεβαίνουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου