Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «CHERCHEZ LA FEMME» ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ


Μυστήριο επικρατεί στη Γαλλία, μετά τις διαρροές από κύκλους των αρχών ασφαλείας που θέλουν την αστυνομία να αναζητεί μία γυναίκα, η οποία φέρεται να έχει διαδραματίσει ρόλο-κλειδί στην υπόθεση των δολοφονιών που διέπραξε ο 23χρονος Μοχάμεντ Μέραχ. Στο μεταξύ, το ενδεχόμενο φυλάκισης αντιμετωπίζει ο 29χρονος αδελφός του δράστη, Αμπντελκαντέρ. 

Οι πληροφορίες σχετικά με τη μυστηριώδη γυναίκα με την οποία οι αρχές θεωρούν ότι ο Μέραχ βρισκόταν σε συνεχή επαφή δεν είναι ξεκάθαρες. Ωστόσο, κατά την αστυνομία, ενδέχεται η εν λόγω γυναίκα να ήταν ο «σύνδεσμος» του δράστη στο Παρίσι με οργάνωση που ίσως συνδέεται με την Αλ Κάιντα. 

Σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες, η γυναίκα – για την οποία δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες – φέρεται να είχε συνάντησει τον 23χρονο κατά συρροή δολοφόνο  μόλις λίγες ώρες πριν από το λουτρό αίματος στο εβραϊκό σχολείο της Τουλούζ – που έμελλε να είναι και το τελευταίο χτύπημα του αλγερινής καταγωγής εκτελεστή. 

Η συγκεκριμένη επαφή μάλλον έγινε το πρωί της μοιραίας Δευτέρας, σε χώρο του  σιδηροδρομικού σταθμού Gare de l’Est του Παρισιού, ενώ, όπως έχει διαρρεύσει, ένας άνδρας φαίνεται να υπήρξε αυτήκοος μάρτυς της συνάντησης και όσων ειπώθηκαν (…). 

Μάλιστα, δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας  Daily Mail αναφέρει ότι ένας γνωστός της υπό έρευνα γυναίκας την ρώτησε αυτολεξί «εάν είχε σχέσεις με τον δολοφόνο της Τουλούζ». 

Ως προς τα επίμαχα βίντεο που φαίνεται να τράβηξε στη διάρκεια των επιθέσεών του ο Μέραχ, η αστυνομία εντόπισε στο διαμέρισμά του μία κάμερα, όπου είναι καταγεγραμμένες  «εξαιρετικά σαφείς εικόνες» από τις δολοφονίες, ενώ ακούγεται ο δράστης να μιλάει πριν ανοίξει πυρ κατά των  επτά, συνολικά,  θυμάτων του.

Σε μία ακόμη εξέλιξη του σαββατοκύριακου, ο 29χρονος αδελφός του Μέραχ, Αμπντελκαντέρ, ο οποίος φέρεται να δήλωσε στην αστυνομία «υπερήφανος για τις πράξεις του μικρότερου αδελφού του» (…), θεωρείται πιθανόν να οδηγηθεί τελικώς στη φυλακή, με την κατηγορία ότι γνώριζε για τη δράση του αδελφού του, ή ακόμη και να τον βοήθησε στην οργάνωση των επιθέσεων– κάτι που, ωστόσο, ο ίδιος έχει αρνηθεί κατά την ανάκρισή του.   

Ο 29χρονος Αμπντελκαντέρ είχε συλληφθεί μαζί με την αρραβωνιαστικιά του την περασμένη Τετάρτη, στην Οτερίβ, 40 χιλιόμετρα από την Τουλούζ, με τη συμβία του να αφήνεται τελικώς ελεύθερη, έπειτα από τετραήμερη κράτηση. 


http://www.elzoni.gr/html/ent/198/ent.20198.asp 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου