Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Θάτσι: Φασιστικό κράτος τα Σκόπια


Το κράτος των Σκοπίων  είναι μια τεχνητή χώρα, ενώ οι Σλάβοι έχουν γίνει περισσότερο φασίστες από πριν είκοσι χρόνια. Αυτά είπε σε συνέντευξή του στην «Νέα Εποχή» ο Αλβανός ηγέτης του αντιπολιτευτικού  Δημοκρατικού Κόμματος των Σκοπίων, Μεντούχ Θάτσι.

Σχολιάζοντας τα πρόσφατα επεισόδια, όπου δολοφονήθηκαν δύο παιδιά στο Γκόστιβαρ, τον ξυλοδαρμό των Αλβανών μαθητών, τις ζημιές στα καταστήματα των Αλβανών στην πόλη των Σκοπίων, ο Θάτσι δήλωσε ότι τα επεισόδια είναι συνεχόμενα και πίσω τους βρίσκονται κρατικοί θεσμοί.

«Συνεχίζεται να παρατηρείται ότι τα Σκόπια είναι μια τεχνητή κατάσταση, μια πειραματική κατάσταση, που υποτίθεται ότι είναι  «πολυεθνική» με την έννοια των εθνοτήτων  και λοιπά. Ο υπάρχων πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρούεφσκι, όχι τυχαία διακατέχεται πάνω από 90 τοις εκατό από μίσος για τους Αλβανούς.

»Οι Σλάβοι είναι 20 χιλιάδες φορές πιο φασίστες τώρα, από ότι πριν από είκοσι χρόνια και επιτίθενται 20 χιλιάδες φορές περισσότερο εναντίον των Αλβανών από ότι πριν από είκοσι χρόνια. Σε αυτά τα σποραδικά συμβάντα και τα περιστατικά  παραμένουν πίσω τους τα κρατικά ιδρύματα και κάνω έκκληση  προς τα θεσμικά όργανα να αποκαλύψουν αυτές τις περιπτώσεις. Πιστεύω, επίσης, ότι εδώ εφαρμόζεται επιλεκτική δικαιοσύνη», είπε ο Τάτσι, πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Σκοπίων.

Ο Αλβανός πολιτικός δήλωσε ότι όλα άρχισαν από την Εγκυκλοπαίδεια της Ακαδημίας, τις προσβολές στα σχολικά εγχειρίδια, την ενθάρρυνση των συνθημάτων κατά των Αλβανών στους αθλητικούς χώρους.

«Στον αθλητισμό όταν παίζουν σκοπιανές ομάδες, τις προσβολές κατά των Αλβανών τις παρακολουθούν και υψηλά ιστάμενοι,  κρατικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι δεν αντιδρούν αλλά ενθαρρύνουν, όπως έκανε ο Χίτλερ και οι Ναζί, κάνουν τώρα εδώ οι φασίστες. Οι πολιτικοί μας (Αλβανοί),  που βρίσκονται στην σκοπιανή κυβέρνηση συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται σε λήθαργο και με τον τρόπο τους ενθαρρύνουν τους Σλάβους για βία εναντίον των Αλβανών», δήλωσε ο Θάτσι.

 
(Από την εφημερίδα «Νέα Εποχή Αλβανίας»)


http://www.elzoni.gr/html/ent/052/ent.20052.asp 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου