Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Έκλεισε η συμφωνία με την SOCAR για τον ΔΕΣΦΑ

Η κρατική ενεργειακή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν SOCAR ανακοίνωσε ότι υπήρξε συμφωνία για να αγοράσει ποσοστό 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου της Ελλάδας), αναφέρει στην ιστοσελίδα της η αζέρικη εφημερίδα Azernews.

Η συμφωνία έγινε με το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Συμβουλευτικές ομάδες της SOCAR και του ΤΑΙΠΕΔ εργάζονται στα τελευταία τεχνικά ζητήματα της συμφωνίας, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της SOCAR Ροβνάγκ Αμπντουλάγιεφ, η απόφαση για την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ είναι εναρμονισμένη με τις υφιστάμενες υψηλού επιπέδου σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και του Αζερμπαϊτζάν, όπως και μεταξύ της SOCAR και των κορυφαίων ελληνικών ενεργειακών εταιρειών.

«Η SOCAR, η οποία έχει μεγάλη εμπειρία με τα συστήματα αγωγών φυσικού αερίου στην περιοχή της Κασπίας, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να αρχίσει να εργάζεται στην Ελλάδα, καθώς πρόκειται για το πρώτο σχέδιό μας αυτού του τύπου σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο κ. Αμπντουλάγιεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η SOCAR είναι πολύ αισιόδοξη σχετικά με τη μελλοντική συνεργασία, ενώ νωρίτερα είχε δηλώσει ότι η απόκτηση των μετοχών του ΔΕΣΦΑ σημαίνει την πρόσβαση της αζέρικης εταιρείας στην αγορά της διανομής φυσικού αερίου.

http://www.antinews.gr/2013/06/21/219708/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου