Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Γερμανός πρώην πρέσβης στα Σκόπια: Έχει ψυχοπαθολογικό πρόβλημα η Ελλάδα… (ίσα ρε που κρίνεις και την Ελλάδα!!!)

σ.σ Μια ζωή εχθροί μας…μια ζωή απέναντι… πέφτουν οι μάσκες των δήθεν “εταίρων” για άλλη μια φορά… τολμούν και μιλούν οι σφαγείς της ανθρωπότητας… αναφέρει και την οθωμανική κατοχή. Τυχαίο;

———————————-

«Η αναγνώριση του συνταγματικού ονόματος, ο σεβασμός της Χάγης και η απεμπλοκή της ενσωμάτωσης στις ευρωατλαντικές δομές είναι η λύση για το όνομα, λέει ο πρώην πρέσβης της Γερμανίας στα Σκόπια, Klaus Shramayer,σύμφωνα με την εφημερίδα Βέτσερ.
«Η διαφωνία του ονόματος μεταξύ της FYROM  και της Ελλάδας, η οποία διαρκεί περισσότερο από είκοσι χρόνια, έχει γίνει τόσο σοβαρή και πρακτικά περιττή και παράλογη! Όσο περισσότερο δουλεύω με τα Βαλκάνια, τόσο περισσότερο είμαι πεπεισμένος ότι είναι παραλογισμός και ψυχοπαθολογικό πρόβλημα της Ελλάδας. 
Ένα πρόβλημα το οποίο είναι δύσκολο να εξηγηθεί στους Δυτικούς.
 
»Όταν συζητώ για το όνομα των Σκοπίων, μου δίνεται η ευκαιρία ότι θα μπορούσαμε να ονομάσουμε την Ελλάδα ως «Πρώην Οθωμανική Επαρχία της Ελλάδας», δήλωσε αργά τη Δευτέρα ο Shramajer σε ομιλία του για την ελληνο-σκοπιανή διαφορά 1991-2013, στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, όπως μετέδωσε η Deutsche Welle.
 
O Klaus Shramayer, -γνωστός φίλος των νοτιοσλάβων-  υπεραμύνθηκε για άλλη μια φορά τα Σκόπια λέγοντας ότι από το 1992 τα Σκόπια έχουν υλοποιήσει όλες τις απαιτήσεις της Ελλάδας και δεν έλαβαν τίποτε.
 
Άλλαξαν το άρθρο 49 του συντάγματος τους,  για να μην παρεμβαίνουν στις υποθέσεις γειτονικών κρατών, άλλαξαν τη σημαία. Επιχείρημα της Ελλάδας είναι ότι τα Σκόπια έχουν επιθετικές τάσεις αν και το ίδιο το όνομα δεν αποτελεί επιθετικότητα, υποστήριξε ο Shramayer.
 
Υπενθύμισε ότι το 1995, τα Σκόπια εκβιάστηκαν και έπρεπε να αποδεχθούν την ονομασία «FYROM» και οι πολίτες της χώρας αυτής δεν έχουν βιώσει ποτέ άλλοτε τέτοια χτυπήματα. Τα Σκόπια το 1999 είχαν συμβάλει στην επίλυση της σύγκρουσης του Κοσσυφοπεδίου, υποδέχθηκαν πάνω από 220 χιλιάδες στρατιώτες και 300 χιλιάδες πρόσφυγες. Αλλά η βοήθεια αυτή δεν εκτιμήθηκε με την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε και οι πραγματικές ζημιές που υπέστησαν.
 
Αντίθετα, η Ελλάδα το 2008, παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία, όπως επιβεβαιώθηκε από το Δικαστήριο της Χάγης, αλλά μέχρι σήμερα υπάρχουν εμπόδια για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
«Είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου δεν εφαρμόζεται και δεν υπάρχουν διαμαρτυρίες για την παράβασή της, σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο Shramayer, σημειώνει η νοτιοσλαβική εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου