Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ορθόδοξοι Εβραίοι ανέλαβαν την περιφρούρηση τζαμιών από "επιθέσεις μίσους"

Μια ομάδα περιπολίας αποτελούμενη από ορθόδοξους Ιουδαίους στο Λονδίνο, δήλωσε ότι θα προστατεύσει ένα τζαμί καθώς υπάρχει τελευταία, αύξηση «εγκλημάτων μίσους» κατά των μουσουλμάνων.

Η ομάδα περιπολίας με το όνομα ‘Shomrim’ έκανε αποδεκτό το αίτημα για προστασία από το Κοινοτικό Κέντρο ‘Cazenove Road’ του Βόρειου Λονδίνου, ένα ισλαμικό ίδρυμα που βρίσκεται στην γειτονιά Borough of Hackney του βόρειου Λονδίνου, όπου ζουν πάρα πολλοί Εβραίοι.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε μετά από μια πρόσφατη συνάντηση που συντονίστηκε από τον Ian Sharer, μέλος του τοπικού συμβουλίου.

Η συμφωνία ήρθε κατόπιν αύξησης των αντι-μουσουλμανικών επιθέσεων μετά τη δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη στις 22 Μαΐου στο Λονδίνο από έναν 22χρονο Νιγηριανό μουσουλμάνο εξτρεμιστή.

Η ‘Tell Mama’, μια ομάδα παρακολούθησης των «εγκλημάτων μίσους», κατέγραψε 212 περιστατικά στις εννέα ημέρες που ακολούθησαν τη δολοφονία, συμπεριλαμβανομένων 120 online. Το 2012, η ίδια ομάδα κατέγραψε 12 αντι-μουσουλμανικά περιστατικά ανά εβδομάδα κατά μέσο όρο και 624 συνολικά.

Ο Sharer, ο οποίος είναι Εβραίος, είπε ότι του ζητήθηκε από «μουσουλμάνους φίλους» να προεδρεύσει της συνεδρίασης. Η συνάντηση ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Οι περιπολίες της ‘Shomrim’ συμφώνησαν να συμπεριλάβουν τα τοπικά τζαμιά και άλλα κτίρια, ως μέρος της καθιερωμένης περιπολίες τους. 

Η τοπική ομάδα ‘Shomrim’, που αριθμεί 22 μέλη, ιδρύθηκε το 2008, εν μέρει ως αντίδραση στα αντισημιτικά περιστατικά. Τα μέλη της περιπολούν επί 24ωρης βάσεως και έχουν εκπαιδευτεί από την αστυνομία του Hackney και έχουν φάρους περιπολικού γειτονιάς και στολές.

Ο Chaim Hochhauser, 33 ετών, ένας από τους δύο προϊσταμένους της ‘Shomrim’ δήλωσε ότι η αίτηση για προστασία προήλθε από τη μουσουλμανική κοινότητα μέσω του Sharer. "Τους είπαμε τι μπορούμε να κάνουμε. Είμαστε χαρούμενοι που η εβραϊκή κοινότητα ήταν πρόθυμη να βοηθήσει. "


 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

http://redskywarning.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου