Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

Κατηγορούμενη για "ρατσισμό" και η Μαρίν Λεπέν

Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας της προέδρου του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν ψήφισε μία επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπός της, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που είχε μεταδοθεί από το βρετανικό δίκτυο BCC.

Η πρόταση της επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει απλώς εισηγητικό χαρακτήρα. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στις 11 Ιουνίου από την ολομέλεια, σημείωσε ο Τζάουμε Ντουχ.

Η Γαλλία είχε ζητήσει τον Νοέμβριο του 2012 να αρθεί η ασυλία της ηγέτιδας της γαλλικής ακροδεξιάς λόγω των δηλώσεων που είχε κάνει το 2010, όταν παραλλήλισε τις προσευχές των μουσουλμάνων στο δρόμο με τη γερμανική κατοχή. Την εποχή εκείνη η Λεπέν ήταν ακόμη υποψήφια να διαδεχθεί τον πατέρα της στην ηγεσία του Εθνικού Μετώπου.

Οι δηλώσεις της προκάλεσαν σάλο και η εισαγγελία της Λιόν ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα με την κατηγορία της «υποκίνησης ρατσιστικού μίσους», μετά από καταγγελία του Κινήματος κατά του Ρατσισμού και της Φιλίας των Λαών (Mrap). Η ίδια η Λεπέν είχε ανακοινώσει ότι η έρευνα μπήκε στο αρχείο, όμως ακολούθησε και δεύτερη καταγγελία, αυτή τη φορά από την Ένωση κατά της Ισλαμοφοβίας στη Γαλλία (CCIF), με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας δεύτερος κύκλος δικαστικών ερευνών.

http://elkosmos.gr/international-news/international-news/europe/12877---qq----.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου