Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι;


tromaktiko.jpg
Γράφει ο Βόρειος
Τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι; 
“Στη Θράκη θα βρεθεί εντός της εβδομάδας ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και υπουργός Συντονισμού Οικονομίας Αλί Μπαμπατσάν, με αφορμή τον…εορτασμό του Μπαϊραμιού, για να περάσει τη μεγάλη μουσουλμανική γιορτή με τη μειονότητα της περιοχής.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας θα έχει ως βάση του την Κομοτηνή και θα επισκεφθεί οικισμούς με μουσουλμανικό πληθυσμό στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, αφού προγραμματίζει να διαμείνει συνολικά πάνω από τρεις μέρες στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ταξιδιού του, ο Αλί Μπαμπατσάν θα επισκεφθεί επίσης την Καβάλα (την οποία είχε επισκεφθεί προ μηνών και ο νυν υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας ΑχμέτΝταβούτογλου) και τη Θεσσαλονίκη, πριν επιστρέψει στην Τουρκία”
Πηγή: kavalanet.gr
Η διαχρονικά σταθερή προσήλωση της Άγκυρας στην ανάμειξη στα εσωτερικά της Ελλάδας στην περιοχή της Θράκης και στην εκεί Μουσουλμανική μειονότητα, πλέον δεν προκαλεί εντύπωση σε κανέναν.
Για τους πιο προσεκτικούς και με καλή μνήμη παρατηρητές, στις προηγούμενες δεκαετίες συνηθίζονταν πρώτα ο Τούρκος επίσημος να πηγαίνει στην Αθήνα και μετά στην Κομοτηνή. Αυτό έχει αλλάξει εδώ και δέκα πέντε έτη περίπου.
Εσχάτως αποκτήσαμε και νέα …”μόδα” : Την επίσκεψη σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη. Περιοχές που δεν έχουν μουσουλμανικό στοιχείο, ούτε εμφανές ενδιαφέρον για την γείτονα. Αυτό μέχρι σήμερα.
Διότι ο ενδοτισμός και η πλήρης κατάρρευση του Κράτους ανοίγει την όρεξη σε πολλούς, οι οποίοι ακολουθούν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και γνωρίζουν να περιμένουν για το αποτέλεσμα. Αυτά είναι γνωστά, θα μου πείτε.
Ο κυριότερος λόγος που αναφέρομαι στο θέμα είναι ότι η επίσκεψη αυτή στην Βόρεια Ελλάδα (και όχι μόνον στη Θράκη…) πλέον, όχι μόνον δεν προκαλεί εντύπωση σε κανέναν, αλλά δεν αποτελεί είδηση.
Καλή σας ημέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου