Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Κλείνουν όλα τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης


Όλα τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης θα κλείσουν εντελώς από τις 22:00 τοπική ώρα του Σαββάτου (05:00 της Κυριακής ώρα Ελλάδας), εξαιτίας του κυκλώνα Αϊρίν, ανακοίνωσαν οι αερολιμενικές αρχές.
Το μέτρο αυτό αφορά τα αεροδρόμια Τζον Φ. Κένεντι διεθνές, Νιούαρκ και Λα Γκουάρντια.
Τα αεροδρόμια αυτά ήταν μέρι τώρα κλειστά για τις αφίξεις αλλά ορισμένες, λίγες, πτήσεις αναχώρησαν, παρά τις μαζικές ακυρώσεις.
Χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες εγκατέλειψαν πόλεις-θέρετρα κατά μήκος της παραλίας του Νιου Τζέρσεϊ ενόψει του ισχυρού κυκλώνα Αϊρίν, η άφιξη του οποίου αναμένεται σε λίγες ώρες.
Υποχρεωτικές εκκενώσεις κάλυψαν όλα τα παραλιακά θέρετρα της πολιτείας, περιλαμβανομένων των δημοφιλών Ατλάντικ Σίτι, Κέιπ Μέι και Λονγκ Μπιτς Άιλαντ και επηρέασαν εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους και θερινούς επισκέπτες, δήλωσαν αξιωματούχοι.
“Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν φύγει από την παραλία του Τζέρσεϊ τις τελευταίες 24 ώρες”, δήλωσε το απόγευμα (τοπική ώρα) στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης Κρις Κρίστι, λέγοντας πως το 90% της Κομητείας Ατλάντικ κατά μήκος της παραλιακής τουριστικής ζώνης έχει εκκενωθεί.
“Υπάρχουν λίγοι εναπομείναντες κάτοικοι που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους”, δήλωσε ο Κρίστι, αναφερόμενος σε ηλικιωμένους στην περιοχή του Ατλάντικ Σίτι, όπου έστειλε επιπλέον λεωφορεία.
“Θα περάσουμε μπροστά από αυτά τα συγκεκριμένα κτήρια”, είπε ο Κρίστι. “Θα ανεβούμε και θα μιλήσουμε ατομικά σε αυτούς τους ηλικιωμένους πολίτες και θα προσπαθήσουμε άλλη μια φορά”.
“Οπωσδήποτε δεν πρόκειται να σας συλλάβουμε ώστε να σας αναγκάσουμε να φύγετε, αλλά έχουμε την ασφάλειά σας πρώτα και περισσότερο απ΄όλα στο μυαλό μας.”
Ο Κρίστι είπε πως η Εθνοφρουρά έχει αναπτύξει 1.500 μέλη σε ολόκληρη την πολιτεία για να βοηθήσουν με τις εκκενώσεις και να συνδράμουν στα καταφύγια όπου έφθασαν ήδη χιλιάδες άνθρωποι προκειμένου να σωθούν από την καταιγίδα.
Αξιωματούχοι αναμένουν ότι ο Αϊρίν θα πλήξει την πολιτεία με ανέμους ταχύτητας τουλάχιστον 120 χιλιομέτρων την ώρα και βροχή 15-30 εκατοστών αρχής γενομένης από το βράδυ του Σαββάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου