Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Θα δολοφονούσαν τον Ερντογάν με... κούκλες

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Μιλιέτ", δύο Τούρκοι, μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C, οι Μουράτ Κατσμάζ και Ελίφ Άκκουρτ, σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ερντογάν με κούκλα-παιγνίδι, μέσα στο οποίο είχε τοποθετηθεί βόμβα. Οι δύο βομβιστές θα πραγματοποιούσαν την επίθεση, τη στιγμή που ο Τούρκος Πρωθυπουργός θα μοίραζε παιγνίδια σε παιδιά.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι οι δύο τρομοκράτες είχαν εκπαιδευθεί για ένα χρόνο, στην κατασκευή βομβών στην Ελλάδα. Στην Τουρκία εισήλθαν από την Αδριανούπολη στις 20 Μαΐου και συνελήφθησαν αμέσως από τις Αρχές. Είχαν στην κατοχή τους ένα κιλό εκρηκτικής ύλης και δύο χειροβομβίδες. Συνελήφθη επίσης και ο Χασάν Ντερέ, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βοήθησε τους δύο υπόπτους κατά την έξοδο και την είσοδό τους στην Τουρκία.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν εκπαιδευθεί στην κατασκευή βομβών σε στρατόπεδο του Λαυρίου και σχεδίαζαν να προβούν σε βομβιστικές επιθέσεις στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για το Σύνταγμα.

Στην έρευνα που έγινε στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν δύο χειροβομβίδες σε κούκλες - παιγνίδια, ένα κιλό εκρηκτικά και διάφορα άλλα υλικά. Επίσης βρέθηκε δορυφορικός πομπός.

SIGMALIVE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου