Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Η Βόρεια Κορέα θέλει να επιθεωρήσει την κορβέτα που ... τορπίλισε!

ImageH Βόρεια Κορέα ζήτησε να μεταβεί κλιμάκιο επιθεωρητών της στη Νότια, προκειμένου να ελέγξουν τις αποδείξεις που αποδίδουν σε βορειοκορεατική τορπίλη τη βύθιση της νοτιοκορεατικής κορβέτας Cheonan, στις 26 Μαρτίου, που προκάλεσε τον θάνατο 46 ναυτών.

«Δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να αρνείται η νοτιοκορεατική πλευρά να δεχθεί το κλιμάκιο επιθεωρητών της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας, εάν τα αποτελέσματα της έρευνας είναι αντικειμενικά και επιστημονικά, όπως διατείνεται», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Τσουν, στο μήνυμα που απηύθυνε στη Σεούλ.

«Η νοτιοκορεατική πλευρά πρέπει να δεχθεί αμέσως το κλιμάκιο των επιθεωρητών και να του παρουσιάσει τις υλικές αποδείξεις, οι οποίες δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας», δήλωσε ο υπουργός, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας.

Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας απέρριψε χθες το αίτημα της Βόρειας, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν σαν «ένας κλέφτης ή ένας δολοφόνος να επιμένει ότι πρέπει να επιθεωρήσει τον τόπο του εγκλήματος».

Σε ότι αφόρά το κλίμα στην βορειοκορεατική χρεσόνησο, σίγορα είναι "βαρύ" και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=12282&Itemid=137

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου