Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Έναρξη κατασκευής νέας ναυτικής βάσης των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο

Με μια επίσημη τελετή από την κυβέρνηση του Μπαχρέιν και το αμερικανικό Ναυτικό, ξεκίνησε η θεμελίωση του ναύσταθμου Μίνα Σαλμάν, σε έκταση 70 εκταρίων όπου θα μπορούν να ελλιμενιστούν αμερικανικά και συμμαχικά πλοία.

Πρόκειται ουσιαστικά για έργο επέκτασης του υπάρχοντος ναυστάθμου NSA Bahrain. Η επέκταση αυτή θα βελτιώσει δραματικά την ικανότητα του αμερικανικού Ναυτικού να παρέχει υπηρεσίες τεχνικής και λογιστικής υποστήριξης για τις επιχειρήσεις των οικείων και συμμαχικών δυνάμεων στην περιοχή.

Το πρότζετ αυτό είναι αξίας 580 εκατομμυρίων δολαρίων είναι είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί το 2015. Θα περιλαμβάνει υποδομές γενικής χρήσης, λιμενικές εγκαταστάσεις, καταλύματα προσωπικού, διοικητικά κτήρια καθώς και αερογέφυρα για την σύνδεσή του ναυστάθμου NSA Bahrain (Naval Support Activity-Δραστηριότητα Ναυτικής Υποστήριξης) με τις νέες λιμενικές εγκαταστάσεις.

Τελικός στόχος της μεταφοράς των λιμενικών επιχειρήσεων και της ανάπτυξης του νέου ναύσταθμου Μίνα Σάλμαν, είναι η παροχή βελτιωμένης υποστήριξης στα αμερικανικά και συμμαχικά πλοία που θα επιχειρούν στην περιοχή.

Οι εργασίες κατασκευής στο νέο ναύσταθμο επιβλέπονται από την Διοίκηση Κατασκευής Ναυτικών Εγκαταστάσεων Ευρώπης, Αφρικής και Νοτιοδυτικής Ασίας με έδρα τη Νάπολη της Ιταλίας. Ο εκτελεστικός παράγοντας είναι το Σώμα Μηχανικού του αμερικανικού Στρατού.

Στο ναύσταθμο NSA Bahrain, έκτασης 62 εκταρίων φιλοξενούνται οι δραστηριότητες πάνω από 90 αμερικανικών και συμμαχικών διοικήσεων, μεταξύ των οποίων και η Κεντρική Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων/5ου Στόλου. Είναι ο βασικός ναύσταθμος υποστήριξης περιφερειακών ναυτικών επιχειρήσεων στον Περσικό Κόλπο.

Ο σχεδιασμός για την μεταφορά των λιμενικών επιχειρήσεων έχει ξεκινήσει από το 2003.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου