Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Η Συρία καταγγέλλει το Ισραήλ επειδή προτίθεται να εγγράψει δύο ιερές τοποθεσίες

Η Συρία κατήγγειλε την ανακοίνωση του Ισραήλ, ότι προτίθεται να εγγράψει δύο ιερές τοποθεσίες που βρίσκονται στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη στην κληρονομιά των ιστορικών τοποθεσιών του εβραϊκού κράτους.

"Η ανακοίνωση από τις ισραηλινές αρχές κατοχής να προσαρτήσουν δύο ιερές τοποθεσίες στη Χεβρώνα και τη Βηθλεέμ αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς νόμου και μία συνέχιση της πολιτική εξεβραϊσμού των κατεχόμενων παλαιστινιακών περιοχών", επεσήμανε το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας σε ανακοίνωση Τύπου.

"Η Συρία καταγγέλλει με αυστηρότητα αυτή την επίθεση κατά των ιερών τοποθεσιών και της κληρονομιάς και ζητά από τη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένου και του ΟΗΕ, να απορρίψει αυτή την ανακοίνωση και να αναγκάσει το Ισραήλ να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο", συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την Κυριακή στο υπουργικό συμβούλιο ότι επιθυμεί να εγγράψει τον Τάφο της Ραχήλ, που βρίσκεται στη Βηθλεέμ, και τον Τάφο των Πατριαρχών, που βρίσκεται στη Χεβρώνα, στις ιστορικές τοποθεσίες του Ισραήλ.

iKypros
23/02/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου