Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Ελλάδα-Γερμανία: ώρα μηδέν


  • Ολέθρια είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του Βερολίνου απέναντι στην Ελλάδα
Του Γιώργου Δελαστίκ
Άκρως επιζήμιες είναι οι θέσεις και οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών από τότε που ξέσπασε η δημοσιονομική κρίση στη χώρα μας. Καθώς μάλιστα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης έχουν αποχαλινωθεί και προβάλλουν βαθύτατα προσβλητικές απόψεις όχι μόνο για την ελληνική πολιτική, αλλά και για την Ελλάδα και για τους Ελληνες, οι βλάβες που προκαλούνται είναι ανεπανόρθωτες. Δεν περιορίζονται στις ελληνογερμανικές σχέσεις. Αλλάζουν ριζικά και φυσικά επί τα χείρω η αντίληψη και τα αισθήματα ολόκληρου του ελληνικού λαού απέναντι στη Γερμανία.
Εξοργίζουν τους Ελληνες άρθρα όπως αυτό π.χ. στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας «Ντι Βελτ» που έδειχνε πολύ περισσότερη εμπάθεια παρά πολιτική άποψη. «Τα μέτρα λιτότητας που θα επιβληθούν στους Ελληνες πρέπει να τους πονέσουν και να τους τρομάξουν. Και πρέπει να συνοδεύονται από δυνατότητες ελέγχου που θα επεμβαίνουν βαθιά στην κρατική κυριαρχία της Αθήνας», έγραψε η γερμανική εφημερίδα. «Να επεμβαίνουν βαθιά στην κρατική κυριαρχία» της χώρας μας! Να μας μετατρέψουν σε υποτελείς τους, δηλαδή.
Βαρύ πολιτικό κόστος έχουν τέτοιες θέσεις. Φέρνουν στη συλλογική συνείδηση του ελληνικού λαού τη γερμανική κατοχή που έζησαν οι γονείς μας - και φυσικά γεννούν διαθέσεις αντίστασης στη σημερινή πολιτική της Γερμανίας. «Μόνο όταν η πολιτική ελίτ της Ελλάδας και η κοινωνία χρειαστεί να πληρώσουν υψηλή τιμή για το ότι έχουν επί χρόνια λεηλατήσει από κοινού (!) το κράτος, μπορούν να αποφευχθούν στην ΕΕ νέες (παρόμοιες) περιπτώσεις» υποστηρίζει με πάθος η «Ντι Βελτ». Επιβεβαιώνει αλαζονικά δηλαδή ότι η καγκελαρία έχει στήσει την Ελλάδα στον τοίχο των εκτελέσεων προς παραδειγματισμό των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ.
Δεν μας έφταναν οι εφημερίδες, έχουμε και «τους Γερμανούς τους προφεσόρους» που έλεγε ο Μπρεχτ. «Η ΕΕ θα καθίστατο Δούρειος... Ονος αν αναλάμβανε τα χρέη της Ελλάδας» δηλώνει περισπούδαστα π.χ. ο αξιότιμος καθηγητής Οικονομίας Μάνφρεντ Νόιμαν του Πανεπιστημίου της Βόννης, τασσόμενους αναφανδόν εναντίον οποιασδήποτε βοήθειας προς την Ελλάδα. Εκαναν και δημοσκοπήσεις εναντίον μας, βαθαίνοντας το χάσμα Ελλήνων - Γερμανών και επεκτείνοντάς το και στο επίπεδο της κοινής γνώμης: το 53% των Γερμανών θέλει να μας διώξει από το ευρώ, το 67% είναι εναντίον της χορήγησης οποιασδήποτε βοήθειας.
Βαθιά διχαστική είναι αυτή η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης. Στρέφει τον έναν λαό της ΕΕ εναντίον του άλλου. Γενικεύεται ένα κλίμα δυσφορίας και αναζήτησης εξιλαστήριων θυμάτων. Εκανε και η ολλανδική εφημερίδα «Ντε Τέλεχρααφ» δημοσκόπηση: το 92% των ερωτηθέντων Ολλανδών θέλει να εκδιωχθεί η Ελλάδα από το ευρώ! Μόνο που επιπλέον πάνω από το 90% θέλει να αποχωρήσει και η... Ολλανδία, όπως και η Γερμανία, από το ευρώ! Αναπολεί το φράγκο και το 69% των Γάλλων, σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση, για το «Παρί Ματς». Κανένας δεν θέλει κανέναν στην ΕΕ...
«Διώξτε με τις κλωτσιές την Ελλάδα από το ευρώ!» είναι ο τίτλος άρθρου - παρέμβασης και των «Τάιμς» του Λονδίνου, που βρήκαν φυσικά την ευκαιρία να παρέμβουν σε αυτή την «ωραία ατμόσφαιρα» της ΕΕ που προκάλεσαν οι Γερμανοί. Το ότι η Βρετανία δεν ανήκει η ίδια στην Ευρωζώνη δεν απασχολεί φυσικά καθόλου τους Αγγλους. Τους αρκεί να διώξουν οι Γερμανοί την Ελλάδα κλωτσηδόν από το ευρώ!
Ο αντιγερμανισμός υφέρπει πλέον στην ελληνική κοινωνία. Για πρώτη φορά έπειτα από μισόν αιώνα παρατηρείται σαφής τάση αναζωπύρωσής του. Αυτήν τη φορά όμως όχι ως ιστορική αντιπάθεια για τις θηριωδίες και τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Γερμανοί ως κατακτητές της πατρίδας μας, αλλά ως δικαιολογημένη αντίδραση στη γερμανική πολιτική του 2010 απέναντι στην Ελλάδα.
Η αλαζονεία της γερμανικής κυβέρνησης και των γερμανικών ελίτ τις κάνει άραγε να αδιαφορούν κυνικά για τις συνέπειες της πολιτικής τους ή μήπως η αλαζονεία αυτή τις τυφλώνει σε βαθμό που αδυνατούν να αντιληφθούν τις επιπτώσεις της στάσης τους; Η απάντηση δεν έχει φυσικά καμιά σημασία για τους Ελληνες. Ισως όμως έχει για τους ίδιους τους Γερμανούς.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου