Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

«Δεν υπάρχει ελεύθερος άνθρωπος χωρίς Ελεύθερη Πατρίδα!»


  • Φτύστε κατάμουτρα την χούντα της παρακμής και την δικτατορία της πολιτικής ορθότητας
“Εμείς ξεκινήσαμε“, έγραφε το πανώ που ύψωσαν στο Σ.Ε.Φ. οι «μουτζαχεντίν» από την Αργολίδα, όταν ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε να μιλάει για την Ελευθερία, την Δικαιοσύνη, την Ισονομία και την Ανταγωνιστικότητα, για το ξεκίνημα της νέας Νέας Δημοκρατίας, στο προσυνέδριο. Δεν ήταν διορισμένα ρουσφέτια, ούτε επαγγελματίες της πολιτικής σαν τον θρυλικό Γκρούεζα της ταινίας. Ήταν Έλληνες του μόχθου, απλοί άνθρωποι. Ήταν κάποιοι από το Λαό, που δεν είναι απλώς πληθυσμός, από τη χώρα, που δεν είναι απλώς χώρος. Κάποιοι που ξέρουν από πού έρχονται και ξέρουν που πάνε. Ήταν από αυτούς που δεν επέτρεψαν το κόμμα να αμπαλαριστεί και να παραδοθεί στα σόγια με συνοπτικές διαδικασίες.
Τέτοια ήταν η σύνθεση του κατάμεστου σταδίου. Χιλιάδες χιλιάδων Έλληνες κι Ελληνίδες, απλοί άνθρωποι που διαδήλωσαν ότι ο κινηματικός χαρακτήρας της 29/11 είναι ζωντανός. Στα πρόσωπα των ανθρώπων έβλεπες την ικανοποίηση που άκουγαν τον ηγέτη που επέλεξαν να μιλάει για Ελευθερία. Και πως μπορείς να μιλήσεις για Ελευθερία αν δεν μιλήσεις για Πατρίδα; Και τους μίλησε. Τους μίλησε και για την αληθινή Δημοκρατία, για την τυραννία της θρασείας μειοψηφίας που υπάρχει στη χώρα. Μίλησε για την φύλαξη των συνόρων και την Ημετέρα Παιδεία, το απαράδεκτο της με συνοπτικές διαδικασίες πολιτογράφησης κι όχι για τρίχες της πολιτικής ορθότητας.
Αμήχανοι, κάποιοι, πολύ λίγοι, τον άκουγαν να μιλάει για Δικαιοσύνη, Συνείδηση και Ήθος. Για ηθικά πρότυπα. «Κάποιοι έχουν μπλέξει τα προνόμια με τα δικαιώματα», είπε. Μίλησε για κόμμα των αξιών και των αξίων κι αργότερα αναφερόμενος στις εξεταστικές επανέλαβε για πολλοστή φορά: «Όλα στο φως», «και προσέξτε όταν λέω δεν καλύπτουμε κανένα, το εννοώ! Δεν καλύπτουμε κανένα!». Κάποιοι και κάποιες μπορεί να ξεροκατάπιαν και να ίδρωσαν αλλά ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Όλα θ’ αλλάξουν.
Ξεκαθάρισε γι’ άλλη μια φορά την στάση του απέναντι στην διστακτική κυβέρνηση που κινδυνολογεί καταστροφικά, που αντί να κυβερνά φτιάχνει εξεταστικές και διαλύει τον κοινωνικό ιστό οδηγώντας στην κοινωνική έκρηξη: «Δεν συγκυβερνάμε, ούτε θα συγκυβερνήσουμε. Παρέα στα σφάλματα τους εμείς δεν θα τους κάνουμε!», «Στηρίζω τη χώρα, όχι την κυβέρνηση».
Στηλίτευσε τον ολέθριο ερασιτεχνισμό των κυβερνώντων που δεν καταλαβαίνουν ότι λιτότητα σημαίνει κόβω τις σπατάλες κι όχι περικόπτω τις ζωτικές ανάγκες της Κοινωνίας και της Οικονομίας. Περιέγραψε με απλά λόγια πως η κυβέρνηση σκοτώνει την κοινωνία για να την … «σώσει».
Ο Αντώνης μίλησε για τη Νέα Μεταπολίτευση, με πρωτοπορία το πλειοψηφικό ρεύμα που θα δημιουργήσει ένα προοδευτικό, λαϊκό, πατριωτικό κόμμα, η νέα Νέα Δημοκρατία.
Είπε και κάτι άλλο πολύ σημαντικό: «Το διαδίκτυο είναι πια το νευρικό σύστημα της κοινωνίας. Μέσα στο οποίο όλοι είναι ίσοι, όλοι έχουν φωνή, όλοι ακούν, όλοι κρίνουν κι όλοι κρίνονται. Εκεί θα πείσουμε για τις ιδέες και τις αξίες μας».
Γράψτε λοιπόν, αδέρφια, και κρίνετε και τους άλλους που γράφουν. Μιλήστε. Συζητήστε.
Οι ιδέες μας, οι πατριωτικές και αυτονόητα δημοκρατικές ιδέες, πλειοψηφούν συντριπτικά στην κοινωνία. Να μην επιτρέψουμε άλλο την τυραννία μιας ασήμαντης μειοψηφίας.
Χλευάστε την μαϊμού «προοδευτικότητα», τον παρενδυτικό σταλινισμό που ντύνεται «διεθνισμός» και «πολυπολιτισμικότητα».
Επιτεθείτε. Φωνάξτε την γνώμη σας. Φτύστε κατάμουτρα την χούντα της παρακμής, την δικτατορία της πολιτικής ορθότητας. Όπλο μας ο λόγος, ο ελεύθερος λόγος, κι εδώ, στις φωτεινές οθόνες είμαστε αλήθεια όλοι ίσοι! Γιατί είμαστε Ελεύθεροι Άνθρωποι και θέλουμε Ελεύθερη Πατρίδα.
Και παράλληλα να μπούμε στη ζωντανή πολιτική δράση. Ας κάνουμε τις ιδέες και τις αξίες μας πολιτική πράξη. Είμαστε πλειοψηφία. Ας τους το δείξουμε! Κι ο Γκρούεζας ας μείνει πίσω να πλύνει τα δυο βρώμικα λευκά του στο (γερμανικό) πλυντήριο του. Καιρός να μάθει και καμιά δουλειά.
Ξεκινήσαμε λοιπόν κι εγώ λέω ν’ ακολουθήσω τα παιδιά απ’ την Αργολίδα. Πάντα απ’ τις στράτες του Μωρηά έρχονται ωραία και δυνατά πράματα…
Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου