Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Ξυπνάει και πάλι το φάντασμα της Αλ Κάιντα στις ΗΠΑ

  • Βεγγαλικό άναψε επιβάτης σε αεροπλάνο της Delta
  • «Τρομοκρατικό χτύπημα» χαρακτηρίσθηκε η ενέργεια από αξιωματούχους.
Ένας 23χρονος Νιγηριανός, επιβάτης διεθνούς αεροπορικής πτήσης προκάλεσε πυρκαγιά ανάβοντας ένα βεγγαλικό λίγο πριν την ολοκλήρωση του ταξιδιού.
Το επεισόδιο σημειώθηκε λίγο πριν την ολοκλήρωση της πτήσης της Delta Airlines από το Άμστερνταμ στο Ντιτρόιτ, που μετέφερε 278 επιβάτες, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Ο Νιγηριανός εξουδετερώθηκε από το...πλήρωμα και τους επιβάτες και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις έχει σχέσεις με την αλ Κάιντα.Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, που βρίσκεται σε διακοπές για τις ημέρες των εορτών στη Χαβάη, «παρακολουθεί στενά» την κατάσταση, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. «Ο πρόεδρος ενημερώθηκε για το επεισόδιο μεταξύ 9.00 και 9.30 στη Χαβάη από το στρατιωτικό σύμβουλο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Μπιλ Μπάρτον.

Ο Ομπάμα μίλησε σε τηλεδιάσκεψη με τους συμβούλους εθνικής ασφάλειας και στη συνέχεια «έδωσε εντολή για όλα τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αυξηθεί η ασφάλεια των αεροπορικών μεταφορών», πρόσθεσε ο Μπάρτον. «Ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί λεπτομερώς για την κατάσταση και ενημερώνεται και για τις εξελίξεις. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά αλλαγή στο πρόγραμμά του» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Τρομοκρατικό χτύπημα"

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι το επεισόδιο σχετίζεται με την τρομοκρατία. «Πιστεύουμε ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε. Στο μεταξύ ο βουλευτής Πήτερ Κίνγκ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι ο ύποπτος μέσα στο αεροπλάνο που προσπάθησε να ενεργοποιήσει εκρηκτικό μηχανισμό και συνδέεται με την Αλ Κάιντα.
«Αυτό που κατάλαβα είναι...πως διαθέτει σχέσεις με την Αλ Κάιντα, σίγουρα ακραίες τρομοκρατικές διασυνδέσεις και το όνομα του βγήκε αμέσως από τις βάσεις δεδομένων» μετά από την έρευνα των μυστικών υπηρεσιών, δήλωσε ο Κινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου