Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Κατά της Ρωσίας στρέφεται το Ιράν για μη παράδοση πυραύλων

Το Ιράν είναι πιθανό να κινήσει νομική διαδικασία εάν η Ρωσία αρνηθεί να εκπληρώσει τη δέσμευσή της να παραδώσει το προηγμένο πυραυλικό σύστημα S-300 στην Ισλαμική Δημοκρατία, προειδοποίησε ο υποδιοικητής της ιρανικής αντιαεροπορικής άμυνας.

Η ιρανική κυβέρνηση εκφράζει τελευταία ολοένα και μεγαλύτερη δυσφορία για το γεγονός ότι η Ρωσία δεν της έχει παραδώσει μέχρι τώρα το προηγμένο αμυντικό πυραυλικό σύστημα, την απόκτηση του οποίου από την Τεχεράνη δεν επιθυμούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ.

«Οι Ρώσοι, οπωσδήποτε κάτω από την πίεση του σιωνιστικού λόμπι και της Αμερικής, αρνούνται να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους», δήλωσε ο ταξίαρχος Μοχαμάντ Χασάν Μανσουριάν σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna.

«Και επειδή πρόκειται για επίσημη συμφωνία, μπορεί να υπάρξει προσφυγή σε διεθνείς νομικούς φορείς», πρόσθεσε ο Μανσουριάν,

Η Μόσχα, η οποία δέχεται τις πιέσεις της Δύσης να τηρήσει τις αποστάσεις της από το Ιράν, έχει αποφύγει μέχρι στιγμής να παραδώσει τους πυραύλους στο Ιράν.

Τον περασμένο μήνα η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον εξήρε το γεγονός ότι η Ρωσία δεν παρέδωσε τους S-300 στην Τεχεράνη. Οπως και το Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν εάν η διπλωματία αποτύχει να επιλύσει τη διαμάχη γύρω από το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Το πυραυλικό αυτό σύστημα μπορεί να καταρρίψει πυραύλους κρουζ και αεροσκάφη και να πλήξει στόχους σε μέγιστη ακτίνα 150 χιλιομέτρων.kathimerini.gr

"Μέτωπο" Ιράν και με τη Ρωσία
Φραστικά πυρά κατά της Ρωσίας εκτοξεύει τώρα το Ιράν, την ώρα που οι σχέσεις του με τη Δύση βρίσκονται και πάλι σε οριακό σημείο, εξαιτίας του πυρηνικού προγράμματός του.

Ο υποδιοικητής της ιρανικής αεράμυνας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινήσει νομικές διαδικασίες σε περίπτωση που η Μόσχα δεν προχωρήσει άμεσα στην παράδοση των ρωσικών πυραύλων S-300 που αγόρασε πρόσφατα η Τεχεράνη.

Κατηγόρησε, δε, ανοιχτά το Κρεμλίνο ότι λειτουργεί "υπό την πίεση του σιωνιστικού λόμπι και της Αμερικής".

Με το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-300, το Ιράν θα μπορούσε να καταρρίπτει πυραύλους Κρουζ και αεροσκάφη, σε μεγαλη απόσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου