Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

60.000 άνθρωποι προσεύχονται στην Times Square της Ν.Υόρκης, αλλά τα media δεν το κάλυψαν...

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Όταν πριν ένα μήνα συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες Ισραηλινοί στην πλατεία του Τελ Αβίβ, (με την συμμετοχή του προέδρου Σίμον Πέρες), για να δείξουν την συμπαράστασή τους στην κοινότητα των ομοφυλόφιλων, μία εβδομάδα μετά από τη δολοφονία δύο ομοφυλόφιλων, σε gay bar της πόλης, από ένοπλο άγνωστο άνδρα, τα ΜΜΕ ήταν παρόντα και κάλυψαν το γεγονός.


Η είδηση έφτασε και σε εμάς.


Όλα τα ΜΜΕ επίσης, έχουν ήδη γράψει για την συγκέντρωση που ετοιμάζουν να πραγματοποιήσουν στις 25 Σεπτεμβρίου οι μουσουλμάνοι των ΗΠΑ στο Λόφο του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον.

Υπολογίζεται να συγκεντρωθούν γύρω στα 50.000 άτομα για να προσευχηθούν στην λεγόμενη «Ημέρα της Ισλαμικής Ενότητας».


Όταν όμως αντί για ομοφυλόφιλους ή μουσουλμάνους συγκεντρώνονται χριστιανοί, αυτό φαίνεται, δεν τραβάει την προσοχή των ΜΜΕ.

Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στις ΗΠΑ, εκεί που λαμβάνει χώρα το συγκεκριμένο γεγονός.

Το ότι υπερισχύει η προβολή αυτών των δύο κοινοτήτων (ομοφυλόφιλων – μουσουλμάνων) έναντι των χριστιανών, λέτε να είναι τυχαίο;


Μεταφέρω λοιπόν από το αμερικάνικο χριστιανικό ειδησεογραφικό δίκτυο WorldNetDaily:



ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ –

Όλα μπορεί να τα δει κάποιος στην πλατεία Times Square στο Μανχάταν.


Αλλά 60.000 ανθρώπους να προσεύχονται; Αυτό είναι ένα ασυνήθιστο θέαμα στην καρδιά του Broadway.


Ωστόσο, αυτό είναι ακριβώς που συνέβη εκεί προχθες (20 Σεπτεμβρίου) για μία ώρα - από τις 3 μ.μ. έως τις 4 μ.μ. σε ένα χριστιανικό συλλαλητήριο που έλαβε χώρα με την ονομασία «Προσευχή στην πλατεία».

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης από την Εκκλησία Time Square περίμεναν περίπου 15.000 άτομα. Αλλά αυτό που έγινε φέτος, που είναι η τρίτη συνεχή χρονιά που γίνεται αυτή η εκδήλωση, ξεπέρασε τις προσδοκίες τους,.

Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Michael Bloomberg, (φωτο), ο οποίος βοήθησε τους ανθρώπους της Εκκλησίας να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα, ώστε να διεξαχθεί η προσευχή, απευθύνθηκε στο πλήθος.

"Είναι λίγο παράξενο για μένα να είμαι εδώ», είπε. "Είμαι Εβραίος. Και μάλιστα, μόλις γιόρτασα το Rosh Hoshana, τη νέα χρονιά για εμάς. Έτσι υποθέτω ότι το κατάλληλο για μένα είναι να ευχηθώ σε όλους ένα ευτυχισμένο νέο έτος."


Παρά το μέγεθος της εκδήλωσης, κανένα από τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης δεν κάλυψε το γεγονός, παρόλο που έλαβε χώρα στο «κέντρο του κόσμου» μέσα σε μια ημέρα που δεν είχε ιδιαίτερο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.


Περισσότερες από 200 εκκλησίες ενώθηκαν με την Εκκλησία Times Square για να υποστηρίξουν αυτό το ράλι που σκοπό είχε την προσευχή για την πόλη της Ν. Υόρκης και το έθνος.

Η 180μελής χορωδία τραγούδησε τραγούδια λατρείας ενώ όλη η εκδήλωση μεταδιδόταν στην ειδική οθόνη “News Astrovision” στην πλατεία Times Square και ταυτόχρονα σε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Ο Carter Conlon, πάστορας της Εκκλησίας Times Square, είπε πριν από το γεγονός ότι αυτή η προσευχή στην πλατεία θα μπορούσε να είναι η τελευταία.

«Ο Κύριος μας κάλεσε να φιλοξενήσουμε, να χρηματοδοτήσουμε και να οργανώσουμε αυτή την εκδήλωση για τα τρία τελευταία χρόνια", είπε. "Μας είπε ότι τον πρώτο χρόνο θα εδραιώσει την αξιοπιστία μας στην πόλη, και ήδη έχουμε λάβει θετικά σχόλια από διάφορους φορείς της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του γραφείου του δημάρχου, καθώς ο ίδιος, μας επαίνεσε για την εντιμότητα, την τάξη και ότι κρατήσαμε τον λόγο μας. Κατά το δεύτερο χρόνο, οι τοπικές εκκλησίες βεβαιώθηκαν ότι αυτή δεν ήταν η αρχή κάποιας νέας διακονίας, αλλά μάλλον μια σύναξη με αποκλειστικό σκοπό μια ώρα προσευχής, με ταπεινό πνεύμα, μαζί με όλα τα δόγματα που υπάρχουν, χωρίς κάποιο πρόσωπο ή διακονία να προβληθεί. Όσοι παραβρέθηκαν σε αυτές τις συνάξεις μπορούν να επιβεβαιώσουν αυτή την πραγματικότητα. Το κάθε τι έγινε, έτσι ακριβώς όπως ο Κύριος έβαλε στις καρδιές μας ότι θα γίνει".


Δείτε το βίντεο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου