Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Δεκαήμερο εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη με φόντο την έξοδο από τη διεθνή οικονομική κρίση

Eκλογές σε Ελλάδα,Γερμανία,Πορτογαλία,Ιρλανδία,Τσεχία...και έπεται συνέχεια.

EKΛOΓIKOΣ πυρετός υπερθερμαίνει το πολιτικό σκηνικό της Ευρωπαϊκής Eνωσης έως και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στο περιεχόμενο των κυβερνητικών συνεργασιών, όπως θα προκύψουν μετά την εκλογική αναμέτρηση, χωρίς να περιορίζεται αυστηρά στα ποσοστά των κομμάτων.
Στη... Γηραιά Hπειρο βασικός στόχος παραμένει η συγκρότηση δυναμικών κυβερνητικών σχημάτων τα οποία θα διευκολύνουν τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για την έξοδο από την οικονομική κρίση.
Εθνικές εκλογές πραγματοποιούνται σήμερα στη Γερμανία και την Πορτογαλία και ακολουθεί η Ελλάδα την επόμενη Κυριακή. Στο μεσογειακό Νότο οι σοσιαλδημοκράτες εμφανίζονται να υπερέχουν των κεντροδεξιών δυνάμεων, πάντα υπό τη δαμόκλειο σπάθη της διαχείρισης της οικονομικής ύφεσης. Στη Γερμανία, με αδιαμφισβήτητη την προσωπική επιρροή της καγκελαρίου Μέρκελ στο εκλογικό σώμα, οι Χριστιανοδημοκράτες θα έχουν απέναντί τους το μπλοκ Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και των συμμάχων τους, το οποίο ανακτούσε εδάφη στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Σε κλοιό αιφνίδιων εκλογών βρίσκονται η Δημοκρατία της Τσεχίας και η Ιρλανδία. Στην Ιρλανδία το Κόμμα των Πρασίνων έχει προειδοποιήσει με παραίτηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό για το επόμενο εξάμηνο, με κίνδυνο η χώρα να οδηγηθεί πολύ νωρίτερα στις κάλπες, εν όψει και του δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη της Λισαβόνας. Στην Τσεχία είχαν ανακοινωθεί εκλογές για τις 9-10 Οκτωβρίου, οι οποίες ακυρώθηκαν από το Συνταγματικό Δικαστήριο και έπεται συνέχεια.

http://greece-salonika.blogspot.com/2009/09/blog-post_9031.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου