Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ερντογάν: Δεν μας λαμβάνουν υπόψη...

"Εάν εμείς έχουμε θέσει την Ε.Ε. ως προορισμό μας, βεβαίωςκαι υπάρχει αιτιολογία γι' αυτό. Το κάνουμε για να προσδώσουμε μια νέα δύναμη στην Ε.Ε. Αυτήν ακριβώς τη δύναμη, την στερούνται"(!)


Νέα επίθεση εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός. Ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ε.Ε. ότι ενεργεί με πολιτικά κριτήρια στο θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και ενώ το θέτει ενώπιον των Ευρωπαίων ηγετών, δεν παίρνει καμιάν απάντηση. Επέκρινε
τους ηγέτες εκείνους που αντιτίθενται στην ένταξη της Τουρκίας, λέγοντας ότι "στην Ε.Ε. υπάρχουν χώρες, οι οποίες ούτε καν μπορούν να συγκριθούν με την Τουρκία".

Χαρακτηριστικά, ο Ερντογάν δήλωσε: "Η απόφαση ένταξης κάποιων χωρών στην Ε.Ε. είναι καθαρά πολιτική και δεν έχει σχέση με το κοινοτικό κεκτημένο. Όμως τις ενέταξαν. Αυτό το λέω πολύ ξεκάθαρα. Όταν τους το αναφέρω, δεν δίνουν καμιάν απάντηση". Και συνέχισε με πολλή δόση
αλαζονείας. "Εάν εμείς έχουμε θέσει την Ε.Ε. ως προορισμό μας, βεβαίως και υπάρχει αιτιολογία γι' αυτό. Το κάνουμε για να προσδώσουμε μια νέα δύναμη στην Ε.Ε. Αυτήν ακριβώς τη δύναμη, την στερούνται"(!)

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου