Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Τι φοβάται ο Πρωθυπουργός;

Του Γιώργου Καρακελίδη
Προφανώς όχι την διεθνή οικονομική "κρίση". Πρωτα από όλα γιατί ούτε κρίση είναι ούτε αφορά την Ελλάδα αμέσως. Εξηγούμαι:
Αυτό που τα αμερικάνικα κατευθυνόμενα Μέσα Μαλάκυνσης Εγκεφάλου (ΜΜΕ) σε αγαστή συνεργασία με "επιστήμονες" και με τους ντόπιους υποτελείς θεωρούν οικονομική κρίση, δεν είναι τίποτε άλλο παρά αυτό, που έγινε στο χρηματιστήριο Αθηνών (1999) σε άλλη κλίμακα.
Η Αμερική επέτρεψε (αν δεν έστησε) μια -παγκόσμιας εμβέλειας, απάτη, με προϊόντα φούσκες. Πρώτον της Lehman Brothers, την οποίαν αφειδώς δάνειζαν οι τράπεζες παρ' ότι ήταν φανερό πού πήγαινε η συγκεκριμένη αγορά και δεύτερον όλα τα χρηματοπιστωτικά παράγωγα και υποπροϊόντα, που επί μισό αιώνα δεν είναι τίποτε άλλο παρά αέρας κοπανιστός.
Μέχρι και την μελλοντική συμπεριφορά της φύσης (παραγωγή φυσικών προϊόντων) κάναν τζόγο. Εφηύραν μάλιστα και το σορτάρισμα δηλαδή αγοροπωλησία χωρίς να κατέχεις. Διερωτώμαι γιατί κυνηγάμε τους παπατζήδες, που μπροστά στον απερίγραπτο αυτό τζόγο μοιάζουν με παιδιά του .... κατηχητικού.
Μεταπολεμικά η Αμερική μονοπωλούσε τις αγορές, επέβαλλε (για τους άλλους ) θεσμούς και Νόμους που ουδέποτε η ίδια τηρούσε, ζούσε με ελλείματα εις υγείαν των κορόϊδων και εφήρμοζε στρατηγικές “ανοιχτής κοινωνίας” με τα πολεμικά αεροπλάνα και με "δημοκρατικούς" βομβαρδισμούς, στέλνοντας τον λογαριασμό στους άλλους. Μετά την αφαίμαξη του πλούτου δεκάδων χωρών έσκασε η φούσκα και αμέσως "πανεπιστημιακοί" φερέφωνα μαζί με δημοσιογράφους έρριξαν το ανάθεμα στον πρόεδρο της κεντρικής Τράπεζας (FED) και στον Υπουργό των Οικονομικών για το "λάθος" και απέδωσαν το όλο θέμα στην κακιά... στιγμή. Για να μην ζητήσουν οι ξένες κυρίως αγορές (Κίνα, Ινδία, Ευρώπη) τα ρέστα και αποζημιώσεις από την Αμερική. Μάλιστα ζήτησαν κατεπειγόντως μέτρα που έχουν σαν στόχο από τα 600 τρις δολλάρια του φεσιού, το 1 να πληρώσουν οι φορολογούμενοι της Αμερικής και τα 599 τρις οι… άλλοι(!!), ακόμα και κάποιοι Ελληνες που είδαν εκατομμύρια ευρώ τους να γίνονται καπνός.[Εξοχη ανάλυση υπάρχει στο βιβλίο του Γιάννη Γεράση: Η Ελλάδα στην δίνη της Οικονομικής Κρίσης, 2009, Εκδόσεις Ροές]. Ετσι η Αμερική θα συνεχίσει την αλλόφρονα στρατηγική της σ’ όλο τον κόσμο.
Ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας αμέσως παρενέβη ανακοινώνοντας το ομώνυμο σχέδιό του και περίπου θεοποιήθηκε από τα ΜΜΕ και τους "αναλυτές", ενώ για την Μέρκελ της Γερμανίας που τους είπε απατεώνες και να πληρώσουν αυτοί την νύφη, ξαφνικά τα ΜΜΕ (εν όψει μάλιστα εκλογών ) άρχισαν να την "ζωγραφίζουν" κατάλληλα. Το ίδιο και τον Σαρκοζί που είδε την δημοτικότητά του να κάνει ‘βουτιά’ επειδή δεν συνετάχθη.
Σας θυμίζει κάτι αυτό; μα την απόφαση του Πρωθυπουργού να μην αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες και την αγοραστική δύναμη (να μην υπεραγοράζει δηλαδή αμερικάνικα προϊόντα, ούτε να πληρώνει αναλογικά τα ελλείματα της Αμερικής) κατά παράβαση των επιθυμιών της Μητρόπολης και του Μπράουν και την απόφασή του να εξυπηρετήσει τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ελλάδος με τα Σκόπια και με τον αγωγό, ενάντια στην τυχοδιωκτική συμπεριφορά της Αμερικής, στην περιοχή. Ας σημειωθεί ότι η συμμετοχή της Ελλάδος στις φούσκες ήταν μικρή. [Το πρόβλημα της Ελλάδος ευρίσκεται στην αδυναμία (όπως κατήντησε) παραγωγής της που την εξαρτούν από άμεσο δανεισμό μαζι με τα άλλα προβλήματά της].
Ετσι είδαμε, για πρώτη φορά στην μεταπολεμική ιστορία, ένα άνευ προηγούμένου κράξιμο του Πρωθυπουργού από ΜΜΕ και άλλα παπαγαλάκια, ανεύρεση υποτιθέμενων "σκανδάλων", διάλυση πανεπιστημίων, στήσιμο πορτοκαλί δεκεμβριανών ανταρσιών, μια γενικευμένη υπονόμευση κρατικών θεσμών όπως Παιδεία, Δικαιοσύνη, Σώματα Ασφαλείας (αλλά και Πολιτειακών) και μια έκρηξη καθοδηγούμενης λαθρομετανάστευσης.
Μια τόσο συντονισμένη υπονόμευση, που χρησιμοποίησε τέτοια τεχνολογικά μέσα, μόνο από μητροπολιτικά κέντρα ισχύος μπορούσε να οργανωθεί.Το χειρότερο όμως είναι ότι είδαμε ανθρώπους της διανόησης μαζί με πολιτικούς να παρέχουν αυτοκαταστροφικά(;), καιροσκοπικά(;), ασυνείδητα(;), ιδεολογικό και πολιτικό στήριγμα στην πρωτοφανή υπονόμευση της χώρας.
Αυτά, αλλά κυρίως την επανάληψή τους, φαίνεται ότι φοβήθηκε ο Πρωθυπουργός μαζί με την αυτοκτονική συμπεριφορά του Χριστόφια για το Κυπριακό και των εγχώριων κοκκινογραμμιτών για τα Σκόπια και προκήρυξε εκλογές. Και είμαστε βέβαιοι ότι για πρώτη φορά θα ευχήθηκε να υπήρχε απλή αναλογική ώστε να μην παέι φούντο η Ελληνική Δημοκρατία εξ αιτίας ενός κόμματος. Γιατί η Δημοκρατία έχει ως προϋποθεση την ελευθερία. Πράγμα που απαιτεί πολιτικούς και όχι οικονομικούς χειρισμούς.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου