Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Το Economist αναφέρει την Μπακογιάννη υποψήφια για ΥΠΕΞ της Ε.Ε!

Πήγαινε Ντόρα να μην σε κρατάμε!

Το περιοδικό Economist αναφέρει το όνομα της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη μεταξύ των υποψηφίων για τη μελλοντική θέση του «υπουργού Εξωτερικών» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λισσαβόνας.
Το άρθρο του έγκυρου βρετανικού περιοδικού σημειώνει ότι πιθανοί υποψήφιοι για τη θέση αυτή είναι επίσης ο Σουηδός τέως υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ, ο οποίος όμως δεν αποδέχεται την υποψηφιότητα, ο Ολι Ρεν, ο τέως Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για τη Διεύρυνση, και η Ούρσουλα Πλάσνικ, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας.
Το άρθρο αναφέρεται κυρίως στην προβλεπόμενη από τη νέα Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της ΕΕ θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την οποία ως υποψήφιοι προκρίνονται προς το παρόν ο Τόνι Μπλερ, τέως πρωθυπουργός της Βρετανίας καθώς και οι Φελίπε Γκονθάλεθ, Πάαο Λιπόνεν, και Βοφγκανγκ Σιούσελ, τέως επικεφαλής των κυβερνήσεων αντίστοιχα, της Ισπανίας, της Φινλανδίας και της Αυστρίας.
Η Συνθήκη της Λισσαβόνας πρέπει να εγκριθεί με δημοψήφισμα από τους Ιρλανδούς πολίτες προκειμένου να τεθεί σε ισχύ. Το δημοψήφισμα αναμένεται να διεξαχθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου.
Ο ιρλανδικός λαός απέρριψε με ποσοστό μεγαλύτερο του 54% τη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη στο μοναδικό δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στην ΕΕ επί της Συνθήκης τον Ιούνιο του 2008.

http://kostasxan.blogspot.com/2009/07/economist_31.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου