Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Ο Σόρος ομολογεί πως οργάνωσε πτώσεις κυβερνήσεων!

"Έτσι έριξα τον κομμουνισμό"!

Κάθε δημοκρατία έχει την... τιμή της!

Ο Τζορτζ Σόρος, ο ουγγρικής καταγωγής επενδυτής και φιλάνθρωπος, περιγράφει σε αποκλειστική συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του CNN το πώς βοήθησε να χρηματοδοτηθεί η πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων στην ανατολική Ευρώπη.
Από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, ο Τζορτζ Σόρος "έριξε" δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε ιδρύματα της ανατολικής Ευρώπης, που ήταν αφοσιωμένα στην προώθηση της ιδέας της "ανοιχτής κοινωνίας" και αποτελούσαν πρόκληση για τα σοβιετικά καθεστώτα. Στην συνέντευξή του στο CNN.com, ο οικονομικός "γκουρού" περιγράφει πώς τα έργα αυτών των ιδρυμάτων, εν τέλει συνέβαλλαν στην κατάρρευση του κομμουνισμού.
"Δημιούργησα το πρώτο μου ίδρυμα στην Ουγγαρία το 1984. Η ιδέα ήταν απλή: το κρατικό δόγμα, που επέβαλε το κομμουνιστικό καθεστώς, ήταν εσφαλμένο και προσφέροντας μια εναλλακτική, θα μπορούσαμε να εκθέσουμε αυτά τα λάθη. Ετσι, υποστηρίζαμε κάθε πολιτιστικό γεγονός που δεν μπορούσε να εκφραστεί μέσα από το καθιερωμένο δόγμα…" δηλώνει ο κ. Σόρος.
Περιγράφει τις δραστηριότητες των ιδρυμάτων του στην Ουγγαρία και άλλες δημοκρατίες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. "Συνέχισα την επιτυχία της Ουγγαρίας, με ιδρύματα από το 1989 στην Πολωνία, την Κίνα και την Σοβιετική Ένωση… Όταν η σοβιετική αυτοκρατορία κατέρρευσε και η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε, συνεχίσαμε να επεκτεινόμαστε… Εως το 1992 υπήρχαν ιδρύματα "ανοιχτής κοινωνίας" σε 22 χώρες."
"Στα τελευταία 30 χρόνια, τα ιδρύματα έχουν εργαστεί για την ανάπτυξη της ανοιχτής κοινωνίας σε όλο τον κόσμο… Εχουν βελτιωθεί οι ζωές ορισμένων από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους, όπως οι Ρομά στην Ευρώπη, οι μετανάστες από την Ευρασία, οι ναρκομανείς στην Ρωσία και άτομα με ειδικές ανάγκες, που απομονώνονται για όλη τους τη ζωή…".
Και μετά από αυτές τις δηλώσεις του ίδιου του Σόρος, άντε να μην πιστέψουμε εμείς πως με την χρηματοδότηση των Σκοπίων ή του Indymedia, ο Σόρος έχει αγαθές βλέψεις προς την Ελλάδα και πως δεν θέλει να μας δημιουργήσει προβλήματα... Και όμως, αυτή τη στιγμή κατέχει τέτοια δύναμη στα χέρια του, που ομολογεί μόνος του τις "παρεμβάσεις" του, χωρίς να φοβάται την διεθνή κατακραυγή ή την τιμωρία από το νόμο. Γιατί δεν τα φοβάται; Επειδή ελέγχει τα ΜΜΕ αλλά και την δικαιοσύνη... τουλάχιστον στο κράτος που έκανε αυτές τις δηλώσεις...
Ο κύριος Σόρος, μέσα από τις συγκεκριμένες δηλώσεις του, απλά μας τόνισε πως οι δημοκρατίες δεν έχουν τίμημα, αλλά... τιμή!!! Και αυτό έχει να κάνει με τους "αγωνιστές" κουκουλοφόρους του Indymedia, των Εξαρχείων αλλά και όλων των άλλων "αριστερίστικων" ομάδων που επιδιώκουν διακαώς να φέρουν το χάος, να πάψουν τις κυβερνήσεις και να επιβάλουν τον κανόνα του τίποτε...
Μήπως πίσω από τη "σέχτα" βρίσκετε ο Σόρος; ή να το αποκλείσουμε επειδή ο άνθρωπος αυτός κυριαρχείται από δημοκρατικά και ανθρωπιστικά αισθήματα;

Kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου