Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Η Τουρκία «εκβιάζει» με αναγνώριση του ψευδοκράτους


Μια εξαιρετικά ανησυχητική για τον Ελληνισμό, αποκάλυψη κάνει η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ η οποία στο τελευταίο της δημοσίευμα αναφέρει ότι υπάρχει σχέδιο για διεθνή αναγνώριση των Κατεχόμενων κι αν δεν τα καταφέρει η Άγκυρα τότε θα προχωρήσει σε προσάρτηση των εδαφών αυτών.
Προφανώς η πίεση που ασκούν οι Τούρκοι κλιμακώνεται όσο πλησιάζει η ώρα που η Κύπρος θα πάρει την προεδρία της ΕΕ. Και φυσικά η πολιτική και οικονομική αστάθεια στην Ελλάδα, ευνοεί τέτοιες ακραίες κινήσεις και συμπεριφορές από την πλευρά της Άγκυρας. Όμως, για πρώτη φορά γίνεται τόσο απροκάλυπτα γνωστό ένα τέτοιο σχέδιο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τουρκία επιθυμεί διεθνή αναγνώριση των κατεχόμενων, άνοιγμα των Βαροσίων, μετονομασία της λεγόμενης ΤΔΒΚ σε Τουρκοκυπριακό Κράτος για διεθνή αναγνώριση και αν δεν στεφθούν με επιτυχία οι κινήσεις αυτές, προσάρτηση των κατεχόμενων από την Τουρκία.
Η Μιλιέτ γράφει ότι «η μετονομασία θα γίνει σύμφωνα με τον όρο Τουρκοκυπριακό Κράτος που αναφερόταν στο σχέδιο Ανάν». Τονίζει επίσης ότι τα κατεχόμενα από το 2004 εκπροσωπούνται ως Τουρκοκυπριακό Κράτος στην Οργάνωση Ισλαμικής Διάσκεψης και υποστηρίζεται πως με τη κίνηση αυτή, οι 57 χώρες μέλη του οργανισμού, θα αναγνωρίσουν το «Τουρκοκυπριακό Κράτος».
Σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται η Μιλιέτ, «φαίνεται πως εξαιτίας του ότι οι Ελληνοκύπριοι αποφεύγουν τη λύση, δεν θα υπάρξει κάποια πρόοδος εντός του 2012», ενώ “με την Ελληνοκυπριακή προεδρία στην ΕΕ από την 1η Ιουλίου, θα διακοπούν και οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ“. Ο αξιωματούχος σημειώνει ότι «μετά την ημερομηνία αυτή δεν αναμένεται να συνεχιστούν οι συνομιλίες στην Κύπρο».
«Εάν το όνομα είναι το Τουρκοκυπριακό Κράτος, κανείς δεν μπορεί να πει όχι στο αίτημα περί αναγνώρισης. Υπάρχει μία συμπάθεια προς το όνομα αυτό. Εξ΄ άλλου υπάρχει εκπροσώπηση με το όνομα αυτό στον Οργανισμό ισλαμικής Διάσκεψης» λέει ο αξιωματούχος και προσθέτει ότι το αίτημα για αναγνώριση δεν θα σημαίνει αντιπαράθεση με τον κόσμο.
Προκαλεί πράγματι ανησυχία το γεγονός ότι  μπαίνει θέμα αναγνώρισης των Κατεχόμενων ή προσάρτησης αυτών. Οι Τούρκοι θέλουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να δημιουργήσουν τετελεσμένα.
Άραγε, όλοι αυτοί που ευαγγελίζονται αδύναμα κόμματα, κυβερνήσεις συνεργασίας με βραχύ βίο και τεχνοκράτες πρωθυπουργούς που μόνο ευρώ ξέρουν να μετράνε, τι λένε μπροστά σε ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου