Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

O σύμβουλος του υπ. Δικαιοσύνης συνομιλούσε με τους τρομοκράτες των «Πυρήνων»

O σύμβουλος του υπ. Δικαιοσύνης συνομιλούσε με τους τρομοκράτες των «Πυρήνων»

Ο Πάνος Λάμπρου παραδέχεται ότι ήταν συνομιλητής κρατουμένων το διάστημα που ήταν σύμβουλος στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης - Ο ίδιος κάνει λόγο για «απαράδεκτη επιχείρηση συκοφάντησης» και υποστηρίζει ότι ήταν υποχρέωσή του να βοηθήσει το υπουργείο

Την ανάγκη να δώσει απαντήσεις μετά τις αποακλύψεις Πανούση για τους διαλόγους που είχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς για το πρόσωπό του και στις οποίες φτάνουν στο σημείο να λένε ότι «καλά κάναμε και του βάλαμε βόμβα (σ.σ. στον Γιάννη Πανούση)» ένιωσε το στέλεχος του κυβερνώνοντος κόμματος και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Πάνος Λάμπρου.

Ο κ. Λάμπρου, ο οποίος επί σειρά ετών έχει ασχοληθεί μετα δικαιώματα των κρατουμένων, όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος εργαζόταν ως σύμβουλος στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι αυτός που φέρεται να είναι ο συνομιλητής μελών των Πυρήνων στους διαλόγους-φωτιά που περιλαμβάνονται στο φάκελο που κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στη δήλωσή του ο κ. Λάμπρου παραδέχεται ότι «εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμαι με τα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα, και ειδικά με τα δικαιώματα των φυλακισμένων, στην προσπάθεια οι φυλακισμένοι να μην είναι πολίτες β΄ κατηγορίας, να ζουν με ανθρώπινες συνθήκες. Έτσι, όταν μου ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να συνδράμω, ως ειδικός συνεργάτης του υπουργείου στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, στην επαφή που πρέπει να έχει το υπουργείο με όλους τους κρατούμενους, το θεώρησα υποχρέωσή μου».

Ομολογεί, επίσης, ότι «στο πλαίσιο αυτής μου της ιδιότητας επισκέφτηκα σχεδόν το σύνολο των ελληνικών φυλακών, όπου συνομιλούσα με μεγάλο αριθμό κρατουμένων, και το ίδιο έκανα κάθε φορά που απεργίες πείνας απειλούσαν τη ζωή των κρατούμενων».

Όσον αφορά αυτές καθαυτές τις πληροφορίες που μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του MEGA για τις συνομιλίες ο κ. Λάμπρου κάνει λόγο για «απαράδεκτη επιχείρηση συκοφάντησης» και για ευθείες επιθέσεις «για τη στάση μου ως μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στα αυτονόητα δικαιώματα χιλιάδων κρατουμένων, γυναικών και αντρών».

Σύμφωνα με τον κ. Λάμπρου, «μόνο ερωτηματικά γεννά η απόφαση του κ. Γ. Πανούση να προσπαθήσει να δημιουργήσει ζήτημα γύρω από το πρόσωπό μου τώρα, μετά την απομάκρυνσή του, και όχι όσο ήταν υπουργός ο ίδιος – εμπλέκοντάς με σε σενάρια "φυσικής και πολιτικής του εξόντωσης"».

Όπως υποστηρίζει, «θα ήταν απλώς φαιδρό και ανάξιο σχολιασμού, αν όλα αυτά τα ευφάνταστα σενάρια δεν συνδέονταν με την προσπάθεια συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ και του αγώνα για τα δικαιώματα. Η προσπάθεια σπίλωσής μου, αλλά και απαξίωσης των ιδεολογικών και κινηματικών χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ και των αγώνων μας για τα δικαιώματα των κρατουμένων, θα με βρει απέναντι. Άλλωστε, ο δρόμος προς τη δικαιοσύνη είναι ανοιχτός για όλους».

http://www.protothema.gr/greece/article/525818/ti-apada-o-panos-labrou-gia-tous-dialogous-me-tous-purines/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου