Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Νεκρός ο Τζιχάντι Τζον;

Νεκρός ο Τζιχάντι Τζον;

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ υποστηρίζουν πως ο διαβόητος δήμιος του Ισλαμικού Κράτους από τη Δύση, γνωστός ως Τζιχάντι Τζον, είναι νεκρός. Αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πραγματοποίησαν τη νύκτα ειδική επιδρομή στη Συρία, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου πάντως δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία, αν και αξιωματούχοι το επιβεβαιώνουν σε μέσα ανεπίσημα. «Αποτιμούμε τα αποτελέσματα της νυκτερινής επιχείρησης και θα δώσουμε τη δημοσιότητα επιπλέον πληροφορίες ...», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε στη Ράκα, την αυτοαποκαλούμενη πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία.

«Ο Μοχάμεντ Εμουάζι, βρετανός πολίτης, εμφανίσθηκε στα βίντεο που δείχνουν τις δολοφονίες των αμερικανών δημοσιογράφων Στίβεν Σότλοφ και Τζέιμς Φόλεϊ, του εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση Αμπντούλ-Ραχμάν Κάσιγκ, βρετανών μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων Ντέιβιντ Χέινς και Αλαν Χένινγκ, του ιάπωνα δημοσιογράφου Κένζι Γκότο και ορισμένων άλλων ομήρων», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου. Ο Εμουάζι, ένας προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Λονδίνο, γεννήθηκε στο Κουβέιτ, σε μία οικογένεια με καταγωγή από το Ιράκ. Οι γονείς του εγκαταστάθηκαν στη Βρετανία το 1993, αφού έχασαν κάθε ελπίδα να λάβουν υπηκοότητα στο Κουβέιτ. Δεν είναι γνωστό το πώς έφτασε να γίνει ένας από τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες, αλλά ένας όμηρος που ήταν υπό την εποπτεία του και κατάφερε να διαφύγει τον χαρακτήρισε «αδίστακτο, ψυχρό και σαδιστή φονιά».

http://www.antinews.gr/action.read/kosmos/nekros-o-tzixanti-tzon-/5.103251

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου