Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Συρία: Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν ανελέητα τα βυτία ανεφοδιασμού του ISIS

Συρία: Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν ανελέητα τα βυτία ανεφοδιασμού του ISIS

Σε μία κίνηση που δείχνει μια πιο αποφασιστική -και πιο αποτελεσματική- αντιμετώπιση του ISIS οι Ρώσοι αποφάσισαν να κόψουν την τροφοδότηση των τζιχαντιστών σε πετρέλαιο βομβαρδίζοντας διυλιστήρια αλλά και βυτία μεταφοράς καυσίμων

Ήταν και μέχρι στιγμής παραμένει η μεγαλύτερη απορία για όσους παρακολουθούν τις επιθέσεις των Δυτικών στην Συρία, το γιατί δεν αποκόπτουν τους μαχητές του ISIS από την τροφοδοσία τους σε καύσιμο.

Όμως σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του ρωσικού επιτελείου, οι αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας επικεντρώνονται πλέον και σ' αυτή την σημαντική παράμετρο του πολέμου. Στο να κόψουν δηλαδή την παροχή πετρελαίου και καυσίμων στο Ισλαμικό Κράτος και να του στερήσουν την δυνατότητα να ανταποκρίνεται στις πολεμικές επιχειρήσεις που διεξάγει.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει δεκάδες επιχειρήσεις από ρωσικά Su-34 ενατίον στόχων που σχετίζονται με την παραγωγή πετρελαίου του ISIS αλλά και σε αρκετά βυτία που μεταφέρουν καύσιμα. Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι έχουν χτυπήσει πάνω από 500 βυτία στις τελευταίες επιχειρήσεις τους, τα οποία μετέφεραν πετρέλαιο από την Συρία στο Ιράκ.

Στόχος όπως αναφέρει ο Ρώσος στρατηγός Καταπολοφ, υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις στην Συρία, είναι όχι μόνο να σταματήσει ο ανεφοδιασμός των δυνάμεων του ISIS σε καύσιμα, αλλά να μειωθούν και τα κέρδη τους από το λαθρεμπόριο πετρελαίου που ανθεί στην περιοχή και τους αποφέρει εκατομμύρια δολάρια.

Οι δυνάμεις της Ρωσίας έχουν υιοθετήσει πια μια μορφή «ελεύθερου κυνηγιού» των βυτίων μεταφοράς καυσίμων στην εμπόλεμη ζώνη, έχοντας το ελεύθερο να χτυπούν όποιο τέτοιο φορτηγό βρίσκουν να κινείται στις ύποπτες περιοχές.

Όπως και να έχει, οι ειδικοί της σύρραξης στην περιοχή, επισημαίνουν ότι η απόφαση των Ρώσων είναι πολύ σημαντική καθώς μπορεί να αποδειχτεί πολύ πιο αποτελεσματική στην τελική έκβαση της μάχης από τους υπόλοιπους βομβαρδισμούς άλλων στόχων.

Η έλλειψη καυσίμων είναι σίγουρο ότι θα στερήσει ένα μεγάλο μέρος από την δυναμικότητα του ISIS το οποίο μέχρι τώρα είχε σχεδόν απεριόριστη πρόσβαση στην τροφοδοσία με πετρέλαιο, κάτι που του επέτρεπε να παραμένει ζωντανό και χωρίς σημαντικές απώλειες στο πεδίο της μάχης.

http://www.protothema.gr/world/article/528427/suria-oi-rosoi-vomvardizoun-aneleita-ta-vutia-anefodiasmou-tou-isis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου