Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης οι διάλογοι-φωτιά των Πυρήνων για τον Πανούση

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης οι διάλογοι-φωτιά των Πυρήνων για τον Πανούση

Μέλος της οργάνωσης μιλά με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ομολογεί ότι καλώς έπραξαν και έβαλαν βόμβα στον πρώην υπουργό - Ηχογραφημένες συνομιλίες, έγγραφες απειλές αλλά και ονόματα συγκεκριμένων προσώπων παρέδωσε ο κ. Πανούσης

Στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Ευτέρπης Κουτζαμάνη έχουν μπει τα στοιχεία - φωτιά που της παρέδωσε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, αμέσως μετά την αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Θέμα».

Τα στοιχεία - ηχογραφημένες συνομιλίες, έγγραφες απειλές αλλά και ονόματα συγκεκριμένων προσώπων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ- που σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Πανούση είτε συμμετείχαν στις απειλές που δέχονταν είτε γνώριζαν για αυτές, μελετώνται εξονυχιστικά από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία αναμένεται να αποφασίσει τις επόμενες ώρες για τις περαιτέρω ενέργειες της. Πως δηλαδή θα κινηθεί νομικά ώστε να πέσει άπλετο φως στην απίστευτη αυτή υπόθεση, που έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό.

Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση, αναμένονται τις επόμενες ώρες ραγδαίες μετά και τους διαλόγους φωτιά που είδαν το φως της δημοσιότητας με στελέχη των Πυρήνων της Φωτιάς να συνομιλούν με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και να ομολογούν ότι καλώς έπραξαν και έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό στον πρώην υπουργό!

Ειδικότερα, ο κ. Πανούσης στα στοιχεία που προσκόμισε στην κ. Κουτζαμάνη έπειτα από την αποκάλυψη που έκανε στο Πρώτο Θέμα, ότι δέχεται απειλές κατά της ζωής του από «πολιτικούς που έχουν σχέση με τρομοκράτες», συμπεριλαμβάνονται και διάλογοι που είχαν γίνει μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορουμένων για τρομοκρατία.

Ο πρώην υπουργός φέρεται να έχει κατονομάσει δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, που διαπραγματεύονταν με τους φυλακισμένους τρομοκράτες και προς απόδειξη των καταγγελιών του φέρεται να έχει παραδώσει στην εισαγγελία και μαγνητοφωνημένες συνομιλίες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Mega» ο κ. Πανούσης αποκάλυψε διαλόγους που είχαν γίνει μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τρομοκρατών. Μάλιστα, ο τηλεοπτικός σταθμός παρουσίασε ένα απόσπασμα από τις συνομιλίες, που βρίσκονταν σε απόρρητα ενημερωτικά δελτία του περασμένου Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου, κατά το οποίο ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ συζητά με ηγετικό μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς, που έχει καταδικαστεί και βρίσκεται στις φυλακές, δίνοντάς του υποσχέσεις!

Στέλεχος του  ΣΥΡΙΖΑ: Θα τα δούμε όλα. Θα τα δούμε νομοθετικά: Σάββα Ξηρό, DNA, αποφυλακίσεις, όλα

Μέλος των Πυρήνων: Τίποτα δεν κάνετε

Στέλεχος του  ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είμαστε μόνο εμείς, υπάρχει και ο «υπερυπουργός» και αυτός δεν είναι δικός μας

Μέλος των Πυρήνων: Καλά κάναμε τότε και του βάλαμε βόμβα

Σε έναν άλλο διάλογο, το ηγετικό μέλος των Πυρήνων λέει στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ: «Μας κοροϊδέψατε ρε! Τί ήταν αυτό που κάνατε; Ήταν αυτά που είχαμε πει; Μας κοροϊδέψατε!».

Οι κινήσεις της εισαγγελίας

Πλέον, τα στοιχεία αυτά αξιολογούνται από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και εφόσον κριθεί ότι «δένουν» αδικήματα και κατηγορίες κατά πολιτικών προσώπων  ή  πολιτικών στελεχών, ή ακόμα συνδέουν ενέργειες με ποινικά κολάσιμες πράξεις, τότε  η κυρία Κουτζαμάνη θα αναθέσει σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου την διενεργεία  επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας.

Σε περίπτωση κατά την οποία τα στοιχεία που θα προσκομισθούν στην κυρία Κουτζαμάνη από τον πρώην υπουργό, με την πρώτη ανάγνωση δεν έχουν την απαιτούμενη  βαρύτητα, τότε θα διαβιβαστούν είτε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών είτε  στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις δικές τους ενέργειες. Δηλαδή, να εκτιμήσουν εάν θα παραγγείλουν ή όχι την διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας.

Πάντως, σε περίπτωση κατά την οποία στη διάρκεια της  προκαταρκτικής έρευνας οι εισαγγελικοί λειτουργοί «προσκρούσουν» σε βουλευτές ή υπουργούς, υφυπουργούς, κ.λπ. πολιτικά πρόσωπα που εμπίπτουν στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, αμέσως η δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί στην Βουλή. Στην περίπτωση αυτή, οι εισαγγελείς θα  συνεχίσουν την προκαταρτική έρευνα μόνο ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Τα κυκλώματα

Ταυτόχρονα, μια άλλη έρευνα που δεν αφορά στον πυρήνα των καταγγελίες του κ. Πανούση αλλά στα τεκταινόμενα της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε εξέλιξη στην εισαγγελία Διαφθοράς από τον περασμένο Ιούλιο. Η έρευνα αυτή στην οποία κλήθηκε από την εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ελένη Ράικου να καταθέσει στοιχεία ο κ. Πανούσης μπορεί να μη συνδέεται άμεσα με το σκέλος εκείνο των καταγγελιών του πρώην υπουργού περί απειλών του ιδίου και μελών της οικογένειας του από πρόσωπα που συνδέονται με την τρομοκρατία, πλην όμως καταδεικνύει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο φαινόμενα διαφθοράς σε ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικό Σώμα, στελέχη των οποίων φέρονται να εκμεταλλεύονταν μετανάστες αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη.
Ο κ. Πανούσης κατέθεσε ήδ στην εισαγγελία Διαφθοράς και όπως ο ίδιος δήλωσε παρέδωσε στοιχεία που ήδη γνώριζαν οι εισαγγελικές αρχές, επιβεβαιώνοντας έτσι τα έως τώρα «ευρήματα» της έρευνας.

Σε δηλώσεις του χθες εξερχόμενος από το γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου το πρωί της Δευτέρας ο κ. Πανούσης ανέφερε ότι θεωρεί πως προκύπτουν ποινικές ευθύνες για την υπόθεση, ωστόσο, όπως τόνισε, «αυτό θα το δει η Δικαιοσύνη».

«Το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματά του, έτσι είναι η ώρα της Δικαιοσύνης», πρόσθεσε ο κ. Πανούσης, ενώ σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν κατέθεσε ονόματα, η απάντηση του πρώην υπουργού ήταν θετική.

Άλλωστε, όπως ανέφερε στη συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα», ο ίδιος γνωρίζει τα ονόματα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που απειλούν τη ζωή του, ενώ αποκάλυψε ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος εδώ και τέσσερις μήνες για τις συγκεκριμένες καταγγελίες όπως επίσης και ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Γιάννης Ρουμπάτη.

http://www.protothema.gr/greece/article/525759/i-ora-tis-dikaiosunis-stin-upothesi-panousi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου