Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Για τα media της Δύσης, μεγαλύτερη αξία έχει ένας ομοφυλόφιλος που διώκεται από χιλιάδες χριστιανούς που σφάζονται στη Νιγηρία

Αφού δεν είναι ομοφυλόφιλοι δεν χρειάζεται να το κάνουμε θέμα

Οι New York Times (NYTβρήκαν επιτέλους ένα θύμα της ισλαμικής επιθετικότητας στη Νιγηρία που αξίζει να γίνει εκτενής αναφορά : οι  ομοφυλοφίλοι. Σε ένα μεγάλο αφιέρωμα, με εικόνες,ο Adam Nossiter των NYT την περασμένη εβδομάδα, έγραψε «Με μαστίγιο και νέο σκληρό νόμο, η Νιγηρία προσπαθεί να‘απολυμανθεί’ από τους ομοφυλόφιλους».

Όλα αυτά τα mainstream έντυπα της "Δύσης" όπως οι NYT, που "μοχθούν" να αναδείξουν τις διώξεις μιας συγκεκριμένης ομάδας, παραμένουν σιωπηλά σχετικά με την πολύ πιο ενδημική και άγρια​​τζιχάντ "απολύμανσηςτης Νιγηρίας από τους χριστιανούς – μιατζιχάντ που έχει οδηγήσει σε σφαγές αμέτρητων Χριστιανών και σε καταστροφές αμέτρητων εκκλησιών.

Μια συνάντηση των επικεφαλής των εκκλησιών της Νιγηρίας το 2012 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «το σχέδιο αυτών των φόνων(των Χριστιανών) μας δείχνει μια συστηματική εθνοτική και θρησκευτική κάθαρση».

Μεταξύ άλλων στην προσπάθειά τους να καθαρίσουν’ τη βόρειαπεριοχή που υπάρχει μουσουλμανική πλειοψηφία από κάθεχριστιανική παρουσία, οι μουσουλμάνοι εξτρεμιστές απειλούν να δηλητηριάσουν τα τρόφιμα που καταναλώνονται από τους Χριστιανούς και να «σπείρουν στους Χριστιανούς το φόβο της δύναμης του Ισλάμ απαγάγοντας τις γυναίκες τους». Η ισλαμικήομάδα συχνά κάνει εφόδους σε περιοχές όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζουν μαζί - από χωριά μέχρι σχολεία, ξεχωρίζουντους Χριστιανούς πριν τους κόψουν τους λαιμούς τους.

Το 2011 εκατοντάδες χριστιανοί σκοτώθηκαν και 430 εκκλησίες καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές. Το 2012, 900 χριστιανοί σφαγιάστηκαν. Στην πραγματικότητααπό όλους τους χριστιανούς που σκοτώθηκαν σε όλο τον κόσμο το 2012, το 70 % σκοτώθηκαν σε αυτή τη δυτική αφρικανική χώρα. Το 2013, 612 χριστιανοί σκοτώθηκαν και περίπου 300 εκκλησίες καταστράφηκαν. Το έτος 2014 υπόσχεται να είναι το ίδιο. Μόλις την προηγούμενη ημέρα , πάνω από 50 Χριστιανοί σφαγιάστηκαν από τζιχαντιστές πουούρλιαζαν "Allahu Akbar".

Έτσι, από καθαρά δημογραφική σκοπιά, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι για κάθε έναν άνθρωπο που εκτίθεται λόγω της ομοφυλοφιλίας στην ιδιωτικότητα του σπιτιού του, και σκοτώνεταιγι’ αυτό, χιλιάδες Χριστιανοί εκθέτουν τον εαυτό τους ως«άπιστοι» όποτε ανοιχτά συναθροίζονται για την λατρεία τουςμέσα σε εκκλησίες, όπως κάνουν κάθε Κυριακή, και σκοτώνονται γι’ αυτό.
Με βάση τους αριθμούς και μόνο, τότε αν υποτεθεί ότι οι NYT μπορούν να συμφωνήσουν ότι όλες οι ανθρώπινες ζωές είναι ίσες, ότι η ζωή του χριστιανού είναι ίση με την αξία της ζωής τουομοφυλόφιλου – ένα δραματικά πολύ μεγαλύτερο αφιέρωμα θα έπρεπε από καιρό να γίνει για την γενοκτονική τζιχάντ σεεκατομμύρια Νιγηριανούς Χριστιανούς.

Αλλά φυσικά, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι οι NYT γενικά,και ο δημοσιογράφος Adam Nossiter ειδικότερα, είναι προκατειλημμένοι, καθώς στις 25 Δεκεμβρίου 2011- την ημέραπου η Boko Haram βομβάρδισε αρκετές εκκλησίες κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της παραμονής των Χριστουγέννων, αφήνοντας περίπου 40 νεκρούς – τα ‘μάσησαν’ σχετικά με τιςδιώξεις των χριστιανών από τους μουσουλμάνους.

Την ημέρα των Χριστουγέννων του 2011, ο Nossiter των NYTέγραψε:

Η αίρεση, γνωστή ως Boko Haram, μέχρι τώρα στόχευε κυρίως την αστυνομία, την κυβέρνηση και το στρατό σε μια προσπάθεια εξέγερσης, αλλά οι βομβιστικές επιθέσεις την Κυριακή αντιπροσώπευουν ένα νέο θρησκευτικά χρωματισμένο μέτωπο, μια τακτική που απειλεί να εκμεταλλευτεί τις ήδη τεταμένεςσχέσεις μεταξύ των σχεδόν ομοιόμορφα κατανεμημένωνπληθυσμών των χριστιανών και των μουσουλμάνων τηςΝιγηρίας....

«Μέχρι τώρα»; Το γεγονός είναι ότι η Boko Haram έχειτρομοκρατήσει και δολοφονήσει Νιγηριανούς χριστιανούς και καταστρέψει εκκλησίες αρκετά χρόνια πριν από το 2011 και τιςβομβιστικές επιθέσεις των Χριστουγέννων. Πράγματι, την παραμονή των Χριστουγέννων του 2010, ένα έτος πριν από τιςεπιθέσεις της παραμονής των Χριστουγέννων του 2011 – η Boko Haram βομβάρδισε αρκετές εκκλησίες, σκοτώνοντας 38χριστιανούς.
Έτσι, τα όσα έγραψε ο Nossiter δεν είναι μόνο λανθασμένα, αλλάείναι και παράλογα.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Nossiter υποστήριξε ότι υπάρχουν «ήδη τεταμένες σχέσεις» μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στη Νιγηρία, δεν μιλάει όμως για «τεταμένεςσχέσεις» μεταξύ μουσουλμάνων και ομοφυλοφίλων : ξέρει σωστά ότι η προέρχεται από μια κατεύθυνση.

Και μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών – η «ένταση» προέρχεται από μια κατεύθυνση. Ωστόσο, δημοσιογράφοι σαν τονNossiter, δίνουν την εντύπωση στον αναγνώστη ότι οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι της Νιγηρίας υποκινούνται εξίσου από θρησκευτική εχθρότητα, ακόμα και αν κάποιος εις μάτην ψάξει να βρει χριστιανικές τρομοκρατικές οργανώσεις που βάζουν βόμβεςσε τζαμιά στη Νιγηρία κάθε Παρασκευή ουρλιάζοντας «ο Χριστός είναι Μεγάλος!»


Όταν πρόκειται για ισλαμική τρομοκρατία κατά των χριστιανών,τύποι σαν τον Nossiter έχουν έτοιμο το αγαπημένο μότο των ΜΜΕ: η «φτώχεια είναι η αίτια της τρομοκρατίας».

Περιττό να πούμε ότι, όταν γράφουν για τις διώξεις των ομοφυλοφίλων, ο παράγοντας «φτώχεια» ποτέ δεν αναφέρεται ως ένας παράγοντας που συμβάλλει σε αυτές.

Έτσι δημιουργείται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης η«πραγματικότητα» που παρακολουθούν οι ανυποψίαστες μάζες της Δύση.

Για τις σφαγές στη Νιγηρία δες εδώεδώεδώ και εδώ


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου