Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Νέες συγκρούσεις, ένας νεκρός και δέκα τραυματίες

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και περί τους δέκα τραυματίσθηκαν κατά τις νέες συγκρούσεις σήμερα στο κέντρο του Κιέβου.
Εκατοντάδες διαδηλωτές έκαναν έφοδο κατά του αστυνομικού κλοιού γύρω από την Πλατεία της Ανεξαρτησίας στο κέντρο του Κιέβου, ανακαταλαμβάνοντας τον χώρο, σύμβολο του κινήματος διαμαρτυρίας, παρά την εκεχειρία που κηρύχθηκε χθες το βράδυ από τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Η αναζωπύρωση της βίας συμπίπτει με τη άφιξη στο Κίεβο των υπουργών Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάγερ και της Πολωνίας Ράντοσλαβ Σικόρσκι που βρίσκονται στο Κίεβο για συνομιλίες με τον ουκρανό πρόεδρο και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης.
Οι διαδηλωτές , φορώντας κράνη και οπλισμένοι με ρόπαλα και ασπίδες, ανέβηκαν στα δικά τους οδοφράγματα και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που οπισθοχώρησαν για αρκετές εκατοντάδες μέτρα εγκαταλείποντας το έδαφος που κατέλαβαν με έφοδο κατά τη διάρκεια της νύκτας.
Οι αστυνομικές δυνάμεις κάλυψαν την οπισθοχώρησή τους με πυρά πλαστικών σφαιρών που τραυμάτισαν περί τους δέκα διαδηλωτές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα ιατρικά κέντρα εκστρατείας της αντιπολίτευσης.
Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έγιναν στόχος των πυρών ελεύθερου σκοπευτή πριν από την έφοδο των διαδηλωτών και ότι είκοσι αστυνομικοί έχουν τραυματισθεί.
Ένας αστυνομικός συνελήφθη από τους διαδηλωτές, οι οποίοι τον μετέφεραν πίσω από τις γραμμές τους.
Αντιμετωπίζοντας επικρίσεις από όλες τις πλευρές, ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς κήρυξε χθες το βράδυ εκεχειρία με την αντιπολίτευση. Ωστόσο, καθ' όλη τη διάρκεια της νύκτας, οι διαδηλωτές εκτόξευαν βόμβες μολότοφ εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στην Πλατεία της Ανεξαρτησίας, οι οποίες απαντούσαν κάνοντας χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων.
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου