Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

ΣΟΚ στην "πολιτισμένη" Δανία! Εκτέλεσαν δημοσίως «ανεπιθύμητη» καμηλοπάρδαλη και την τάισαν στα λιοντάρια

ΣΟΚ! Εκτέλεσαν δημοσίως «ανεπιθύμητη» καμηλοπάρδαλη και την τάισαν στα λιοντάρια

Η είδηση κάνει ήδη το γύρο του κόσμου και προκαλεί μόνο σοκ και αποτροπιασμό. Υπεύθυνοι ζωολογικού κήπου στη Δανία σκότωσαν καμηλοπάρδαλη 18 μηνών, τη διαμέλισαν και την έδωσαν στα λιοντάρια για να τη φάνε! 

Και όλα αυτά τα έκαναν μπροστά στα μάτια των επισκεπτών του ζωολογικού κήπου της Κοπεγχάγης, ανάμεσα στους οποίους δεκάδες μικρά παιδιά!

Ο Μάριους ήταν 18 μηνών και απόλυτα υγιής. Αλλά οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου της Κοπεγχάγης τον έκριναν... ανεπιθύμητο. Βασικά, έκριναν πως δε... χωρούσε στο ζωολογικό κήπο της δανικής πρωτεύουσας γιατί είχε πολλά κοινά γονιδιακά χαρακτηριστικά με τις άλλες καμηλοπαρδάλεις και θέλησαν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο της ενδογαμίας. Και υποστήριξαν πως δε μπόρεσαν να του βρουν νέο σπίτι για να σωθεί, άρα έπρεπε να θανατωθεί!

Όμως σύμφωνα με τη Daily Mail, το πάρκο άγριων ζώων του Yorkshire έκανε μέχρι και την τελευταία στιγμή προσπάθεια να αναλάβει τον Μάριους και να τον φιλοξενήσει, ενώ ιδιώτης προσέφερε 500.000 ευρώ για να τον αγοράσει. Επίσης, συγκεντρώθηκαν 20.000 υπογραφές για να μην θανατωθεί το ζώο. Αλλά οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου της Κοπεγχάγης φαίνεται πως είχαν πάρει την απόφασή τους.

Το σοκαριστικό ήταν πως ό,τι έκαναν, το έκαναν σε δημόσια θέμα, Κυριακή μεσημέρι, μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών.
Ο Ζωολογικός Κήπος της Κοπεγχάγης προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, υποστηρίζοντας πως η μακάβρια «παράσταση» έγινε για εκπαιδευτικούς λόγους!

Σκότωσαν την άτυχη καμηλοπαρδάλη με πυροβολισμό γιατί η ένεση θα μόλυνε το κρέας της. Και αφού συγκέντρωσαν παιδιά και γονείς για... εκπαιδευτικούς λόγους, ένας εργαζόμενος του Κήπου, διαμέλισε το άτυχο ζώο και στη συνέχεια έδωσε τα κομμάτια του στα λιοντάρια!

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=268841&catid=7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου