Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΗΠΑ: Άλλος ένας αθλητής δηλώνει δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος. Παρέλαση θα κάνουμε;

Η εποχή μας μπορεί να είναι στραβή και ανάποδη, αλλά τουλάχιστον, έχει γεμίσει με «ήρωες». Όχι, δεν συγκαταλέγονται σε αυτούς «καθημερινοί» άνθρωποι. Όχι, δεν είναι εκείνος ο πατέρας που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα δουλεύοντας τίμια, μέσα στον οικονομικό αρμαγεδδώνα. Δεν είναι εκείνη η ‘ανώνυμη’ μάνα που αγρυπνά για τα παιδιά της και πασχίζει να τα δει «σωστούς ανθρώπους». Δεν είναι ο ένστολος που πέφτει στην ώρα του καθήκοντος. Δεν είναι η πολύτεκνη οικογένεια. Δεν είναι η ανώνυμη που ξαγρυπνά στα νοσοκομεία υπηρετώντας τον άνθρωπό της ή τον συνάνθρωπό της. Δεν είναι το άτομο με αναπηρία που προκόβει και πετυχαίνει. Δεν είναι ο άνθρωπος που παλεύει με παλικαριά μέσα σε μια ανίατη ασθένεια.

«Ήρωες» είναι όσοι «επώνυμοι» αποφασίζουν μια ωραία πρωία να «βγουν έξω», δηλώνοντας δημόσια, ότι είναι ομοφυλόφιλοι. Παρόλο που το θέμα έχει αρχίσει να γίνεται σύνηθες, έως βαρετό, υπάρχει η σίγουρη «συγκίνηση» και ο «έπαινος» για το θάρρος του εν λόγω ατόμου, ειδικά αν προέρχεται από τον κόσμο των σπορ, που από ότι φαίνεται είναι ο τελευταίος στόχος της “gayατζέντας”.
Πέρυσι, ένας μαύρος παίκτης μπάσκετ του NBA, o Jason Collins, έγινε «ήρωας» που ο «ηρωισμός» του τιμήθηκε από τον Ομπάμα.(Διάβασε: Η Obamaland βρήκε το νέο της «ήρωα»).

Αυτή την εβδομάδα, ένας μαύρος παίκτης του αμερικάνικου φουτμπόλ (NFL), ο Michael Sam «βγήκε έξω» και είπε ότι είναι «ένας υπερήφανος ομοφυλόφιλος».

Η αθλητική ομοσπονδία του, η ESPN, σχεδόν τον παρουσίασε ως τον νέο Neil Armstrong ή τον επόμενο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Ομπάμα θα τον τιμήσει αυτή την εβδομάδα.

Το Hollywood, τα media και η αριστερά αγωνίζονται τις τελευταίες δεκαετίες να πείσουν τον κόσμο ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι απλά ΟΚ, αλλά ότι είναι cool. Στην αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά ‘Modern Family’ (Μοντέρνα Οικογένεια) απεικονίζουν την ομοφυλοφιλία με τέτοιον τρόπο, με κάπως ‘light’ χρώματα, έτσι ώστε να μην «προκαλέσουν» και πολύ τον κόσμο. Δείχνουν ότι μια «οικογένεια» ομοφυλόφιλων ότι είναι το ίδιο με μια «παραδοσιακή». Και βέβαια κάθε ταινία που θέλει να πάει με το ρεύμα της εποχής, θα έχει οπωσδήποτε τον "cool γκέι" της τύπο.

Ο πρώην σταρ του NFL Jeff Saturday, βρήκε την ευκαιρία, να επικαλεστεί την πλήρως αστήρικτη θεωρία ότι το 10 τοις εκατό όλων των ανθρώπων είναι «γκέι». Αυτό θα σημαίνει ότι κάθε ομάδα του NFL έχει ήδη πέντε ομοφυλόφιλους, κρυφούς φυσικά και ότι σε κάθε δύο πενταμελείς οικογένειες υπάρχει τουλάχιστον ένα «γκέι» μέλος.

Από την άλλη, το αμερικάνικο ‘Family Research Council’ υποστηρίζει ότι 2-3 τοις εκατό των ανδρών έχουν έλξη προς το ίδιο φύλο, όπως και το 2 τοις εκατό των γυναικών.

Κανείς βέβαια, δεν λέει ότι το θέμα δεν είναι εάν είναι απαράδεκτο να γίνονται διακρίσεις στον εργασιακό χώρο σε άτομα, με βάση τον «σεξουαλικό τους προσανατολισμό», αλλά το ότι ο Sam δεν είναι κάποιος που εργάζεται ως ταχυδρόμος, λογιστής, σερβιτόρος ή τραπεζίτης. Είναι ένας αθλητής σε ένα ομαδικό «αντρικό» άθλημα. Και στα ομαδικά αθλήματα, οι άνδρες ξεγυμνώνονται ο ένας μπροστά στον άλλον, αρκετά συχνά, χωρίς ντροπή.

Ποιος άνθρωπος αν είχε μια δουλειά όπου θα έπρεπε να γδύνεται και να κάνει ντους αρκετές φορές την εβδομάδα σε ένα δωμάτιο με ελκυστικές γυναίκες, δεν θα είχε «θέμα»…; Αυτή είναι η ανησυχία πολλών ετεροφυλόφιλων αθλητών που όμως διστάζουν να την εκφράσουν μην χαρακτηριστούν «ομοφοβικοί».

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος «ειδικός», για να καταλάβει ότι ο αν κάποιος σου πει ότι τον ελκύουν οι άνδρες και πρέπει να γδύνεσαι μπροστά του σε καθημερινή σχεδόν βάση, δημιουργείται μια δυσάρεστη κατάσταση.

Ο Jonathan Vilma, ο μαύρος αθλητής των New Orleans Saints,(φώτο) είπε το προφανές.

«Νομίζω ότι δεν θα γίνει αποδεκτός όσο πιστεύουμε ότι θα πρέπει να γίνει αποδεκτός», δήλωσε ο Vilma. «Δεν θέλω οι άνθρωποι απλά να αναφωνήσουν βιαστικά, “Ω, είμαστε όλοι ομοφοβικοί!”. «Δεν είναι εκεί το θέμα. Φανταστείτε αυτός ο τύπος να είναι δίπλα μου και ξέρετε, να ντύνομαι, να είμαι γυμνός κάνοντας ντους, μαζί με τους άλλους, και να τύχει να με κοιτάξει. Πώςυποτίθεται ότι πρέπει να αντιδράσω

Σημειώστε, ότι ο Vilma έκανε αυτά τα σχόλια πριν ο Sam «βγει έξω» ως ομοφυλόφιλος. Και ήδη έχει πρόβλημα με αυτά που είπε.

Κανείς δεν θέλει να είναι ειλικρινής και να πει τα αυτονόητα: Ότι κανείς δεν αναμένει ενήλικες άνδρες και γυναίκες να κάνουν ντους μαζί στην δουλειά τους - για τους προφανείς λόγους.

Σε έναν κόσμο που τρέμει μην τον πουν «ομοφοβικό» ή «ρατσιστή», πόσοι παίκτες θα βρουν το θάρρος να μιλήσουν για τα αυτονόητα;

Ίσως και κανένας. Και εδώ είναι η ειρωνεία. Ότι στο παρελθόν ήταν ο ομοφυλόφιλος που φοβόταν να «βγει έξω». Τώρα θα είναι ο τύπος που δεν θα αισθάνεται άνετα να κάνει ένα ντους δίπλα σε έναν ομοφυλόφιλο, αλλά θα πρέπει να το βουλώσει εάν θέλει να μην στιγματιστεί και «παραδοθεί στην πυρά» από τους ιεροεξεταστές της πολιτικής ορθότητας.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου