Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

O Καμίνης δεν βάζει την πλακέτα για τους νεκρούς της Marfin

Απαιτεί εξήγηση από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, η μη τοποθέτηση πλακέτας στο σημείο της δολοφονίας των τριών εργαζομένων της τράπεζας MARFIN, αφού αγνοήθηκε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου - 10 Μαΐου 2010, επί δημαρχίας του κ. Νικήτα Κακλαμάνη - γεγονός που αγνοούσε ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Μιχελάκης, όταν πήρε την πρωτοβουλία και απέστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο Αθηναίων, ζητώντας του, την απόδοση του ελάχιστου αυτού φόρου ΤΙΜΗΣ στη μνήμη τους...

Συνεπεία αυτών, ο Υπουργός Εσωτερικών απέστειλε νέα επιστολή προς τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη, γράφοντας:

«Κύριε Δήμαρχε,

Σε συνέχεια της από 13-11-2013 επιστολής μου με θέμα την ανάγκη να τιμήσουμε τη μνήμη των νεκρών της MARFIN, επανέρχομαι για το ίδιο ζήτημα, με αφορμή σχετική επικοινωνία που είχα με τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη.

Ο τέως Δήμαρχος Αθηναίων με ενημέρωσε ότι επί δημαρχίας του και ειδικότερα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Μαΐου 2010, ελήφθη ομόφωνη απόφαση «για την τοποθέτηση πλακέτας στο σημείο της δολοφονίας των τριών εργαζομένων της τράπεζας MARFIN, που να εκπέμπει μήνυμα καταδίκης των συμβάντων και της βίας που ασκήθηκε, με υπογραφή Δήμου Αθηναίων και το σήμα του Δήμου».

Ως εκ τούτου δεν απαιτείται λήψη νέας απόφασης ή επικαιροποίηση της τότε ληφθείσας, αλλά μόνο η πολιτική βούληση για την υλοποίησή της.

Θεωρώ ότι ήδη έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα η απόδοση του απαιτούμενου φόρου τιμής στα αθώα θύματα της MARFIN.

Η σημερινή συγκυρία, ιδιαίτερα μετά το σοκ που προκλήθηκε στην ελληνική κοινωνία από τις στυγνές δολοφονίες τριών νέων ανθρώπων, του Παύλου Φύσσα, του Μανώλη Καπελώνη και του Γιώργου Φουντούλη, καθιστά την υλοποίηση της ανωτέρω απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων όχι μόνο επίκαιρη, αλλά και επιβεβλημένη.

Η υπενθύμιση, με κάθε δυνατό τρόπο, της ανάγκης για ομόθυμη καταδίκη της βίας, για διαφύλαξη της δημοκρατίας και για σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή αποτελεί υποχρέωση όλων μας, ιδίως εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας που διέρχεται η χώρα μας.

http://www.elkosmos.gr/epikairotita/h-/kathimerinotita/13430-o----------marfin.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου