Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Νίκι Σινκλέρ: Η πρώτη τρανσέξουαλ ευρωβουλευτής

Η 45χρονη πρώην ευρωβουλευτής του UKIP Νίκι Σινκλέρ γεννήθηκε αγόρι αλλά έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου πριν από 18 χρόνια. Σήμερα αποκάλυψε πώς τέσσερα χρόνια μετά την επέμβαση, όταν άρχισαν να την ελκύουν οι γυναίκες, βιάστηκε από έναν άνδρα , και στη συνέχεια συνειδητοποίησε ότι ήταν λεσβία.
Η Σινκλέρ εξελέγη ευρωβουλευτής το 2009 με το «UKIP» (Βρετανικό Κόμμα Ανεξαρτησίας) του Νάιτζελ Φάρατζ, αλλά  διαγράφηκε από το κόμμα το 2010, λόγω πολιτικής διαφωνίας, καθώς θεωρούσε ακροδεξιές τις απόψεις του. Στη συνέχεια αποφάσισε να ιδρύσει το δικό της κόμμα, υπό την ονομασία «Απαιτούμε Δημοψήφισμα Τώρα», σχετικά με την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στο ευρώ.
Η φιλόδοξη πολιτικός ελπίζει τώρα να γίνει η πρώτη τρανσέξουαλ βουλευτής της Βρετανίας. Η Νίκι Σινκλέρ είναι η πρώτη πολιτικός στην ΕΕ που έχει κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλλου. Μέχρι σήμερα το κρατούσε μυστικό, το οποίο γνώριζαν μόνο οι φίλοι της και οι οικογένειά της. Αλλά στην νέα αυτοβιογραφία της, με τίτλο «Μην εγκαταλείπεις ποτέ», η Σινκλέρ περιγράφει τα πρώτα χρόνια της ζωής της που έζησε σαν αγόρι αλλά και τη μεγάλη απόφαση που πήρε να αλλάξει φύλλο. «Δεν θέλω το παρελθόν να επισκιάσει την πολιτική μου πορεία. Θεωρώ πως πραγματική ισότητα έχουμε μόνο όταν το χρώμα, το φύλο και η σεξουαλικότητά μας δεν είναι ταμπέλα δίπλα στο όνομά μας. Δεν έχουμε φτάσει εκεί ακόμη» σχολιάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου