Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

H Φωτογραφία της εβδομάδας


Κουίζ: Ποιος είναι ο εικονιζόμενος κύριος και τι σχέση έχει με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία; Την απάντηση θα την βρείτε εδώ. Πρόκειται για τον πρώην πιλότο της ΤΗΚ Οσμάν Τσιτσεκλί, ο οποίος εργάζεται πλέον στην πολιτική αεροπορία (Τurk Ηava Υollari). Στις 8/6/1996 ο κ.Τσιτσεκλί "παραβίασε κατά λάθος" τον Ελληνικό Εθνικό Εναέριο χώρο στην περιοχή της Χίου, όπου και είχε μια ατυχή συνάντηση με Μ2000 της ΠΑ. Οι μαγκιές των Τούρκων ιπταμένων είχαν ως αποτέλεσμα των θάνατο του ενός και την βραχεία νοσηλεία του εικονιζόμενου Τσιτσεκλί στο νοσοκομείο της Χίου.

Η πρόσφατη κατάρριψη τουρκικού RF-4 ξύπνησε άσχημες μνήμες στον απόστρατο κ.Τσιτσεκλί, ο οποίος ένοιωσε την ανάγκη να βγει στα ΜΜΕ της χώρας του και να παραπονεθεί για την "μπρουτάλ" αντιμετώπιση του από τους Έλληνες ιπταμένους.

Θα πρέπει να τονίσουμε σε όλους τους τόνους πως "καουμποιλίκι" των Τούρκων χειριστών, επιβραβεύεται από το επίσημο Τουρκικό κράτος με κάθε ευκαιρία. Σε προχθεσινές του δηλώσεις ο Τούρκος υπουργός Εργασίας Φαρούκ Τσελίκ υποστήριξε πως "ακόμη και αν παραβιάσαμε τον Συριακό εναέριο χώρο η αντίδραση δεν θα έπρεπε να είναι η κατάρριψη. Το περιστατικό είναι απαράδεκτο. Η Τουρκία δεν θα μείνει σιωπηλή για πολύ, θα απαντήσει είτε στο διπλωματικό επίπεδο είτε αλλιώς". Προς το παρόν βέβαια οι τουρκικοί λεονταρισμοί έχουν αποδειχθεί κενό γράμμα.



http://www.enkripto.com/2012/06/h_24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου