Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Συμφωνία στη διάσκεψη της Γενεύης για τη Συρία




Μια συμφωνία για τις αρχές και τις κατευθυντήριες γραμμές μιας μετάβασης στη Συρία επετεύχθη σήμερα, Σάββατο, στη Γενεύη κατά τη διάσκεψη της Ομάδας Δράσης για τη Συρία, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του Αραβικού Συνδέσμου και του ΟΗΕ για τη χώρα αυτή Κόφι Άναν.

Ο ίδιος ανέγνωσε το τελικό ανακοινωθέν της διάσκεψης, όπου προβλέπεται ότι η μεταβατική κυβέρνηση θα μπορούσε να περιλαμβάνει μέλη της σημερινής κυβέρνησης.

Οι μετέχοντες στη σύνοδο διευκρίνισαν επίσης «τα στάδια και τα μέτρα (που πρέπει να ληφθούν) από τις (εμπλεκόμενες) πλευρές για να είναι εγγυημένη η πλήρης εφαρμογή του σχεδίου των έξι σημείων και των αποφάσεων 2042 και 2043 του Συμβουλίου Ασφαλείας» του ΟΗΕ, πρόσθεσε ο Άναν.

Η σύσκεψη ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) με καθυστέρηση δύο ωρών και συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (Ρωσία, ΗΠΑ, Κίνα, Γαλλία και Βρετανία), οι γενικοί γραμματείς του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, το Ιράκ, το Κατάρ και το Κουβέιτ, καθώς και η Τουρκία και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.


http://www.protothema.gr/world/article/?aid=207750

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου