Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Μυρίζει Λιβύη… στη Συρία




Παρά τις προσπάθειες της Ρωσίας, του ΟΗΕ, αλλά και κάποιων κρατών που έχουν μια επιρροή στην περιοχή, η Δύση συνεχίζει να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προκαλέσει μια εισβολή στη Συρία, ενώ  είναι ξεκάθαρο σε όλους, ότι όλοι αυτοί που βαράνε τα τύμπανα του πολέμου δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τον θάνατο και τον όλεθρο που θα σκορπίσουν στον ήδη γονατισμένο συριακό λαό, ούτε και για το ενδεχόμενο πυροδότησης ενός μεγαλύτερου πολέμου στην ευρύτερη περιοχή.

Όποιος παρακολουθεί ειδήσεις, θα γνωρίζει ήδη πως η Συρία κατέρριψε ένα τουρκικό F-4 Phantom.

Στην αρχή, η Άγκυρα επέμενε πως το α/φος πετούσε πάνω από τα διεθνή ύδατα και μάλιστα  ζήτησε έκτακτη σύσκεψη του ΝΑΤΟ βάσει του άρθρου 4.

Αφού η Τουρκία αποτελεί μέλος του ΝΑΤΟ, έχει κάθε δικαίωμα να συγκαλέσει σύσκεψη. Το εν λόγω άρθρο προβλέπει την συνάντηση των χωρών μελών της συμμαχίας, σε κάθε περίπτωση απειλής της εδαφικής ακεραιότητας κλπ, ενός άλλου κράτους μέλους.

Ιδού λοιπόν η τέλεια πρόφαση για να δημιουργηθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Συρία,  ανθρωπιστική επέμβαση κλπ. Η Ουάσιγκτον διατάζει και το ΝΑΤΟ εκτελεί.

Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν δυνατά, παρόλο που η Τουρκία παραδέχεται πλέον ότι το α/φος ξέφυγε από την πορεία του και μπήκε κατά λάθος στον συριακό εναέριο χώρο. Τα συντρίμμια του εντοπίστηκαν στη θάλασσα, εντός των συριακών εθνικών υδάτων, και σε βάθος1.300 μ.Πάντως, η έκτακτη σύσκεψη του ΝΑΤΟ  δεν ακυρώθηκε!

Την ώρα που τα διεθνή ΜΜΕ έχουν βάλει στο στόχαστρο την Συρία, κανένας δεν ρωτάει την Τουρκία το πώς και το γιατί έστειλε ένα πολεμικό της α/φος μέσα σε μια τόσο εύφλεκτη περιοχή;
Η απάντηση είναι απλή: Προβοκάτσια. Και ο συγχρονισμός της είναι τέλειος, αφού έρχεται σε μια περίοδο εξελίξεων που υπονομεύουν τα μοχθηρά σχέδια της Βορειοατλαντικής συμμαχίας.

Η πρώτη εξέλιξη είναι η δέσμευση  της Δαμασκού να εφαρμόσει το σχέδιο ειρήνης του Kofi Annan, και η δεύτερη είναι η απόφαση της να συμπεριληφθεί στο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης που προέκυψε από τις πρώτες πολυκομματικές εκλογές της 7/5, η αντιπολίτευση.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές και στοιχεία, ότι η Δύση και η CIA χρηματοδοτούν τους Σύρους αντάρτες και πως οργάνωσαν μια αποτυχημένη προπαγανδιστική προσπάθεια για να προκληθεί η Ρωσία, ώστε να δικαιολογηθεί μια εισβολή στη Συρία.

Τα σχέδια είναι πάντα ίδια και αφορούν στην πλήρη κυριαρχία της Δύσης.

Ξεκίνησαν με τα γεγονότα της 11/9, μιας ημερομηνίας που είναι ο καταλύτης όλων των συγκρούσεων που βιώνουμε έκτοτε, οδηγώντας  τον κόσμο σε μια κατάσταση πολέμου εναντίον φανταστικών αντιπάλων!
Στην αρχή έχουμε κατηγορίες και καταγγελίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για μαζικές δολοφονίες, για ωμότητες κλπ.

Στη συνέχεια αρχίζουν τα δημοσιεύματα για την ανάγκη επέμβασης, ενώ μετά ακολουθεί  η απόλυτη καταστροφή του κράτους στόχου, με ομαδικούς θανάτους αμάχων και μη, με έλεγχο των φυσικών του πόρων, με εγκαθίδρυση μιας νέας κυρίαρχης κυβερνώσας ελίτ, και με πάρα πολλά κέρδη από την ανοικοδόμηση και τον έλεγχο της οικονομίας του.

Το έργο αυτό το έχουμε δει πολλές φορές, με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ σε ρόλο πρωταγωνιστικό. Το είδαμε στην Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στην Λιβύη, και στο Κόσσοβο.

Πρόκειται για μια μεθοδολογία την οποία συνεχίζουν ως έχει, καθώς  αποδείχτηκε αποτελεσματικότατη. Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι Αμερικάνοι καταφέρνουν να βαφτίζουν τα εγκλήματα τους κατά της ανθρωπότητας, ως ανθρωπιστικές παρεμβάσεις κλπ.

Όλα αυτά επιτυγχάνονται μέσα από ψέματα και χειραγώγηση των ΜΜΕ. Μάλιστα, υπάρχει πλέον τόση ατιμωρησία, και  τόση θρασύτητα, που οι Αμερικάνοι λένε ότι θέλουν, όσο απίθανο ψέμα κι αν είναι, χωρίς να χρειάζεται κανένα είδος απόδειξης ή υποστήριξης των λεγομένων τους.

Πρόσφατα, η Hillary Clinton κατηγόρησε την Ρωσία ότι πουλάει επιθετικά ελικόπτερα στη Συρία, ενώ στην πραγματικότητα με βάση παλαιότερα συμβόλαια,  πούλησε  και συντήρησε μεταφορικά ελικόπτερα, τα οποία φυσικά θα μπορούσαν να εξοπλιστούν.

Θα μπορούσαμε και εμείς να πούμε κάτι ανάλογο, σε περίπτωση που κάποιος τρομοκράτης χρησιμοποιεί αμερικανικό αυτοκίνητο, το γεμίζει με εκρηκτικά και το ανατινάζει. Θα λέγαμε ότι οι Αμερικάνοι εξοπλίζουν τους τρομοκράτες με αυτοκίνητα βόμβες! Ε λοιπόν, όσο γελοίο κι αν ακούγεται, αυτό έκανε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών.

Οι Αμερικάνοι βρίσκονται σε αμόκ, εκστομίζοντας απίθανες κατηγορίες και συκοφαντίες, τόσο φανερά ψεύτικες, που αποτελεί μάταιη προσπάθεια να προσπαθεί κανείς να τις αντικρούσει.

Στην ουσία, πρόκειται για μια ωμή επίθεση εναντίον ολόκληρου του πλανήτη μας. Όταν επιτρέπεται σε μια χώρα να δολοφονεί αυθαίρετα, όταν αυτή η χώρα έχει ένα πρόεδρο που δηλώνει γελώντας ότι κάθε μέρα υπογράφει δολοφονίες και εκτελέσεις, τότε θα πρέπει να οργανωθούμε και να κόψουμε το κεφάλι του θηρίου, ακόμη κι αν πρόκειται για την Λερναία Ύδρα.

Δεν πρέπει να παραμένουμε απαθείς και αμέτοχοι, την ώρα της εισβολής σε μια ακόμη χώρα, με μαϊμού προφάσεις.

Χώρες που το κάνουν αυτό θα πρέπει να τιμωρηθούν και να μην έχουν ούτε όπλα, ούτε το δικαίωμα να διεξάγουν πολέμους.


S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου