Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

“ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ”;


Γράφει ο ΜΑΚΗΣ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΣ
«Βασικές αρχές, Κλαρίς. Απλότητα. Διάβασε Μάρκο Αυρήλιο. Για κάθε πράγμα να ρωτάς: Τι είναι αυτό καθεαυτό; Ποια είναι η φύση του; Τι κάνει ακριβώς αυτό ο άνθρωπος που ψάχνεις;» Ο Άντονυ Χόπκινς, ως Hannibal Lecter, στη “Σιωπή των Αμνών”ερμηνεύει την εγκληματολογική άποψη του Τζών Ντάγκλας, ιδρυτή του profiling!
Νόμισαν κάποιοι «μολυσματικοί παράγοντες» της δημοσιογραφίας ότι με… ειρωνεύτηκαν κάποτε αποκαλώντας με «άριστο γνώστη της αλβανικής Διαλεκτολογίας» όταν έγραψα για συμμετοχή Κοσσοβάρων στα γεγονότα του Δεκέμβρη 2008. Για την ιστορία άριστος δεν είμαι, τις «παλαιοαλβανικές» διαλέκτους και τον ήχο τους όμως μπορώ πράγματι να τις διαχωρίζω εδώ και πολλά-πολλά χρόνια, για να αποφύγω το «εξ απαλών ονύχων…» λόγω και μελέτης και καταγωγής από μέρος που λέγεται Νικάσι!
Ωστόσο οι “κριτές” (ελεγκτές;) των δημοσιευμάτων μας δεν θυμούνται τι συνέβη:
·        * Τότε που το πιο κρίσιμο βράδυ του Δεκέμβρη, οι ελληνικής καταγωγής αναρχικοί αποκαλούσαν «ζόφο» (δεν έγινε έτσι;) το κατειλημμένο από ένα συμπίλημα «Αλβανών ακτιβιστών» Ε.Μ.Π., και αποχώρησαν από την «συνέλευση-κατάληψη»
·         * Αργότερα όταν ήρθαν οι κασέτες όπου ο Σκοπιανός (όχι ο μπασκετμπολίστας με τα αλβανικής προέλευσης μπαζούκας RPG, ο άλλος), μετέφερε «γλυκά»(κωδικός για τις βόμβες) και συνελήφθη ύστερα από παρακολούθηση από την ΕΛ.ΑΣ.
·         * Τώρα που «…δύο άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, (σ.σ. Κοσσοβάρικης καταγωγής) συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης, ύστερα από τροχαίο ατύχημα που είχαν με κλεμμένο αυτοκίνητο, στο οποίο μετέφεραν 10 κιλά ζελατινοδυναμίτιδας. Αυτό που ερευνά τώρα η αστυνομία είναι για λογαριασμό ποίων δρούσαν και πού σκόπευαν να τοποθετήσουν τα εκρηκτικά…»
Σιγή οι ούλτρα επαναστάτες, όπως σιγή τηρούν και οι «νεοφιλελεύθεροι» συνοδοιπόροι και κρυφίως συνομιλητές τους.
ΓΙΑΤΙ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΟΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ «ΕΙΔΙΚΟΙ» ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ;
Πριν την Κρίση τηρείτο άκρα του τάφου σιωπή: όχι από «Συνωμοτική διάθεση». Δυστυχώς έχω συζητήσει το θέμα τότε με «οικονομικούς παράγοντες» και πολιτικούς και οικονομικούς(σιγά…) σχολιαστές. Από ΑΓΝΟΙΑ. ΚΑΘΑΡΗ ΑΓΝΟΙΑ. Με αποκορύφωμα τον αξιωματούχο που είπε «…είσαι άσχετος, δεν υπάρχει Παγκόσμια Οικονομική Κρίση,υπάρχει μια ύφεση εντοπισμένη στην …Βόρεια Αμερική, που παρουσιάζει ήδη σημάδια ανάκαμψης…»
Οι… σχολιαστές επαναλάμβαναν στερεότυπα, ασχέτως κόμματος: «…οι αγορές αυτορυθμίζονται, αφήστε τις ήσυχες και θα… ανακάμψουμε»!
Δεν ξέρω αν… έπασχαν από κάτι, αλλά σήμερα είτε το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν είτε Ν.Δ.(φανταστείτε να γίνει με αυτούς η… ανανέωση του κόμματος) υποστηρίζουν ακριβώς το αντίθετο: «… να ενισχυθούν οι Τράπεζες με πρόσθετο πακέτο 30 δις ευρώ»! δηλαδή 120+30= 150 δις κρατικού παρεμβατισμού, με ευλογίες του νεοφιλελεύθερου think tank και… λεφτά δικά μας!
Ο νεοφιλελευθερισμός ισχύει ακόμη αλλά μόνον για εμάς τους μισθωτούς ή άνεργους!
Η … (ΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΩΣ) ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Σχιζοφρένεια, (ορθότερα σχιζοφρενία), -σύνθετη λέξη από τις αρχαίες ελληνικές λέξεις “σχίζειν” (=διαχωρισμός) και “φρένα” (=λογική, μυαλό) – Βικιπαίδεια.
Δεν θα επαναλάβουμε τι έλεγε ο Μαρξ για τους μετανάστες-στην περίπτωση μας Εποίκους. Ανθρώπους που δεν έγιναν φυγάδες λόγω  πολιτικών ανακατατάξεων ή διώξεων αλλά είναι αυτό που ο παππούς του Μαρξισμού ονόμαζε «τυχοδιώκτες χωρίς ίχνος κοινωνικής συνείδησης…» Ούτε θα θυμίσουμε ότι ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΒΑΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ  καλώντας μάλιστα «να επιστρέψουν στις πατρίδες τους όπου περνούσαν καλύτερα(!) να αγωνιστούν…»
Ας σκεφτούμε με τον κοινό νου, γιατί οι «ειδικοί» κοντεύουν να μας στείλουν με τις θέσεις συναξάρια που σχηματοποιούν όπως τους βολεύει, μέσα σε μια λεκτική λαική αγορά αοριστολογίας:
*Φεύγει κάποιος από την Σενεγάλη ή το Αφγανιστάν. Περνά 100 συνοριακά φυλάκια, εμπόδια, βασανιστικές πορείες, δεκάδες κράτη και φθάνει «στην Ελλάδα των ναρκών και της κρατικής βιαιότητας». ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ. Ξαφνικά ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να περάσουν τα αφύλακτα ουσιαστικά σύνορα της πρώην Γιουγκοσλαβίας για να πάνε στην Ιταλία που δηλώνουν ότι θέλουν ως προορισμό ή στάση πριν την Γερμανία κ.α. χώρες. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να περάσουν τα σύνορα της αλβανίας, της Βουλγαρίας, των Σκοπίων. Ποια άγνωστης μορφή διαταραχή μετατροπής «δένει τα πόδια» σε αυτούς τους υγιείς μέχρι χθες σκληροτράχηλους ανθρώπους;
O Μπομπ Γούντγορντ και ο Καρλ Μπέρνσταϊν, οι δύο δημοσιογράφοι που ανέλαβαν να καλύψουν για λογαριασμό της εφημερίδας «Washington Post» το σκάνδαλο «Γουοτεργκέητ» κατέληξαν στο δημοσιογραφικό ερευνητικό αξίωμα «ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ…» που ισχύει (εκτός εάν παραφρονήσαμε ομαδικά) έως σήμερα… Το ΧΡΗΜΑ δείχνουν τα πράγματα, κάνει τους Έποικους ικανούς να υπερβαίνουν κάθε σύνορο, εκτός από αυτό που θα τους έβγαζε από τα όρια της Ελλάδας!
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;
Ζούμε την εποχή της εκδίωξης της Πολιτικής από την Τραπεζική-Χρηματοπιστωτική Ορολογία: Προσοχή, δεν έχουμε μια «οικονομίστικου τύπου» πολιτική κατεύθυνση. Κανείς δεν κάνει λόγο για οικονομικές θεωρίες και συστήματα εξόδου από την Κρίση. Αρκούνται τηλεοράσεις και εφημερίδες σε επιτόκια, ομόλογα, υποβαθμίσεις από «Οίκους» (πειραιστί διάβαζε John Bull) και δανεισμό από Κράτη ή (που…) «ελεύθερες αγορές»!

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ… ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ
Η τελευταία έγινε (από ό,τι θυμάμαι) το 1975: για το αν θα γίνει το Πετροχημικό εργοστάσιο στην Στερεά. Έκτοτε βλέπαμε τις επιχειρήσεις να περνούν και να φεύγουν! Γινόντουσαν «πολυχώροι τέχνης», «πάρκα για τους εργάτες», καφετέριες στο Μπουρνάζι και την Πετρούπολη, Logistics στο  Κερατσίνι, την Εθνική οδό, μελέτες για μεζονέτες στην Ναυπηγοεπισκευαστική. Και σπορές(με νέα δάνεια…) στα χέρσα πια χωράφια.
Μία μόνο βαριά βιομηχανία πηγαίνει ακόμη καλά. Στο Θριάσιο. Παρά «μηνύσεις» και «καταγγελίες» εκατομμυρίων. Και ζήτησε πρόσθετη ηλεκτρική ενέργεια. Σε πείσμα νομαρχιών, Λιμενικών παραγόντων, Οικολόγων κ.λ.π. που φρόντισαν να εκπατριστούν σχεδόν στον σύνολο τους οι ελληνικές φάμπρικες, επιχειρήσεις με παραγωγικό αντικείμενο, βιομηχανίες.
Ο «βουλευτής Π.Κ. που προκάλεσε σκόπιμο ατύχημα…» όπως έγραψε κάποτε σε αποκαλυπτική έρευνα ο Κ. Μπαξεβάνης, κάποτε, θα γνώριζε αν πήγαινε εκεί όλο και κάποιον «Σουηδό» ανάμεσα σε αυτούς που ματαίωσαν την ίδρυση πρόσθετης μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας!
Λοιπόν, «θεωρία Συνωμοσίας» και η άρνηση παραχώρησης για παραγωγικούς σκοπούς πρόσθετου ηλεκτρικού ρεύματος;

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ:
Έγινε η «εσωτερική υποτίμηση». Κοντεύει να πέσει κάτω από 400 ευρώ καθαρά ο μισθός-όπου υπάρχει μισθός. Επενδύσεις όμως δεν έγιναν. Και δεν βρήκαμε τους «φοροφυγάδες» που μας ανάγκασαν να φτάσουμε έως εδώ…
ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΤΩΝ ΥΙΩΝ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ»;
Πλην της «Πράσινης Ανάπτυξης» και… πράσσειν άλογα δεν έχουμε ακούσει τίποτε ουσιαστικό για το πώς θα πετύχουμε ανάπτυξη. Ακόμη και αυτή η μείωση της φορολογίας, θα έπεφτε στο κενό αν οι «εισπρακτικοί μηχανισμοί επέβαλλαν με την ίδια μεθοδολογία και στόχο πρόστιμα στις επιχειρήσεις που θα έκαναν το λάθος να εγκατασταθούν χωρίς να γνωρίζουν τις ιδιαίτερες συνήθειες «κάποιων μεμονωμένων κακών υπαλλήλων» των Νομαρχιών, των Πολεοδομιών, των εφοριών, μερικών κακών παραδειγμάτων στελεχών διαφόρων Σωμάτων Ασφαλείας κ.α.
Επίσης όσον αφορά την παραγωγή πολλά κόμματα πάσχισαν για να ελέγξουν Αγροτικούς συνεταιρισμούς, δεν έχω ακούσει ακόμη για αγρότες που νοικιάζουν λ.χ., ένα από τα άδεια καταστήματα των κεντρικών δρόμων της Αθήνας για να πουλήσουν με κέρδος το αδιάθετο -φτηνό πλέον εκεί- λάδι της Λακωνίας, της Μεσσηνίας, τα κρεμμύδια από τα Βάτικα που σαπίζουν αδιάθετα, τα όσπρια του Έβρου ή των Πρεσπών. Σωστά παρατήρησε αναγνώστης ότι στην Αίγινα σε γερμανικών συμφερόντων σούπερ μάρκετ πωλούνται φυστίκια… Ιράν αλλά όχι της ίδιας της Αίγινας!

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ:
 όποιος δεν έχει νύχια να ξυστεί και περιμένει από άλλους…
Υ.Γ. Θα ξαναδούμε σύντομα αγρόκτημα με πατάτες (για οικογενειακή κατανάλωση) περικυκλωμένο από α) εργοτάξιο καικιών, β) μονάδα παραγωγής τούβλων, γ) σπαστήριο πέτρας, δ) βενζινάδικο να χαρακτηρίζεται… χώρος «ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, όπου απαγορεύεται… μπλα, μπλα»; Προσωπικώς λέω Ναι! Γιατί η «μηχανή» είναι καλολαδωμένη και δουλεύει με στάνταρντς γερμανικών προδιαγραφών…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου