Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Η Goldman Sachs εγκαταλείπει την Αμερική στη τύχη της;


Σαν να μην της έφταναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με το χρέος της, η Αμερική βλέπει τώρα και κάποιες «θεσμικές» χρηματοπιστωτικές δυνάμεις να την στοχοποιούν.
Η Goldman Sachs προχωρά σε προσλήψεις χιλιάδων νέων στελεχών, όχι στις ΗΠΑ, αλλά στη Σιγκαπούρη! Την ίδια ώρα που προαναγγέλλει χιλιάδες απολύσεις στην Αμερική.
Οι νέες ακριβοπληρωμένες θέσεις εργασίας που δημιουργεί στη Σιγκαπούρη θα είναι ακριβώς ίδιες, στον τομέα των τραπεζικών επενδύσεων δηλαδή, με αυτές που θα τερματίσει στην Αμερική.
Όπως αναφέρει εκπρόσωπός της, «Είμαστε μια παγκόσμια επιχείρηση, και ρυθμίζουμε το προσωπικό ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών μας, και εκεί όπου βλέπουμε να υπάρχουν ευκαιρίες προώθησης των συμφερόντων των μετόχων μας…».
Σύμφωνα με το The Atlantic, η μεταφορά των θέσεων εργασίας της Goldman θα έχει άσχημες συνέπειες, και όχι μόνο, για την Wall Street.
Όπως φαίνεται, ο χρηματοπιστωτικός κολοσσός προσπαθεί να αποφύγει τις αμερικανικές ρυθμιστικές διατάξεις, και παράλληλα να είναι ελεύθερος να στοιχηματίζει εναντίον της αμερικανικής οικονομίας. Άλλωστε, η Goldman Sachs έχει ένα μακρύ ιστορικό προβλεπτικότητας, και είναι πάντα μπροστά από τις οικονομικές εξελίξεις.
Αν λοιπόν η εταιρία έχει δίκιο, τότε αναμένονται πολύ δύσκολοι καιροί για την αμερικανική οικονομία τα επόμενα χρόνια.
Και όπως λένε κάποιοι, αν την Goldman την ακολουθήσουν κι άλλοι, τότε ο κλοιός σφίγγει πραγματικά.

http://www.theatlantic.com/business/archive/2011/06/goldman-sachs-outsources-banker-jobs-to-singapore/241144/?&utm_content=Google+Reader
S.A

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου