Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Οι συγγενείς του Λουμούμπα εμπλέκουν τον πρόεδρο της Λέσχης Bilderberg, στην δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού του Κονγκό το 1961


Από Infowars Ireland (μετάφραση από φλαμανδικά) / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Οι συγγενείς του Πατρίς Λουμούμπα, θα υποβάλουν μήνυση εναντίον μίας ντουζίνας Βέλγων, για το ρόλο τους στη δολοφονία του πρώτου νόμιμα εκλεγμένου πρωθυπουργού του Κονγκό, μετά την ανεξαρτητοποίησή του από το Βέλγιο, το 1960. Ο Βέλγος επιχειρηματίας και πολιτικός, υποκόμηςEtienne Davignon, πρόεδρος της Λέσχης Bilderberg, είναι ένας από αυτούς. Αυτό γράφουν αρκετές εφημερίδες σήμερα. Η ιστοσελίδα Apache κυκλοφόρησε ήδη την είδηση ​​στις 20 Ιουνίου.
Τον Μάιο του 1960, λίγο πριν από την ανεξαρτησία του Κονγκό, ο Πατρίς Λουμούμπα, (Patrice Lumumba) κέρδισε τις πρώτες εκλογές. Έπρεπε να εγκατασταθεί στη θέση του πρωθυπουργού. Ο Joseph Kasavubu έγινε ο πρώτος πρόεδρος.
Στις 14 Σεπτεμβρίου έγινε πραξικόπημα από τον Μομπούτου (Colonel Joseph Mobutu) με τη στήριξη του Καζαβούμπου. Ο Λουμούμπα συνελήφθη την 1η Δεκεμβρίου του 1960 από το στρατό του Μομπούτου, φυλακίστηκε, βασανίστηκε και τελικά εκτελέστηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1961 υπό συνθήκες που συνιστούν την ανάμειξη των κυβερνήσεων του Βελγίου και των ΗΠΑ.
Ο Πατρίς Λουμούμπα παραμένει ως σήμερα σύμβολο τόσο για το λαό του Κογκό όσο και για ολόκληρη την Αφρική.
Μόλις τον Φεβρουάριο του 2002, η βελγική κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι "είχε την ευθύνη στα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο του Λουμούμπα." Αλλά οι συγγενείς του δολοφονηθέντος πρωθυπουργού ένιωθαν ότι αυτό δεν αρκετό. «Θέλουμε ένα τέλος στην ατιμωρησία κάποιων ανθρώπων που εμπλέκονται στη δολοφονία του πατέρα μου», δήλωσε ο γιός του Φρανσουά Λουμούμπα.
Ο Φρανσουά Λουμούμπα δεν θα ανέφερε τα ονόματα των ανθρώπων που ήταν υπεύθυνοι. Σύμφωνα με μια σειρά Φλαμανδικών εφημερίδων και της Le Soir η καταγγελία υπεβλήθη την Πέμπτη. Η καταγγελία στρέφεται κατά μιας ντουζίνας Βέλγων. Ήταν ήδη γνωστό ότι, παράλληλα θα απευθύνονταν στον Etienne Davignon. Το πρώην αφεντικό της Société Générale του Βελγίου, κατά τον καιρό της ανεξαρτησίας του Κονγκό ήταν μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων του Paul-Henri Spaak.
Ο Λουμούμπα υπήρξε χαρισματικός πολιτικός ο οποίος στη Δύση θεωρήθηκε «επικίνδυνος ριζοσπάστης» καθώς ήθελε να κρατικοποιήσει τα προσοδοφόρα και ιδιοκτησίας του Βελγίου ορυχεία χρυσού και χαλκού καθώς και τη βιομηχανία ουρανίου. Οι ιστορικοί σε γενικές γραμμές συμφωνούν ότικορυφαίοι Βέλγοι αξιωματούχοι συνωμότησαν προκειμένου να τον ανατρέψουν και βρίσκονται πίσω από την οργάνωση και τη διενέργεια της εκτέλεσής του στις 17 Γενάρη του 1961. Πίσω από την ανατροπή και την εκτέλεσή του βρίσκεται και ο διεφθαρμένος δικτάτορας του Κονγκό Mobutu Sese Seko, τον οποίο υποστήριζε η Δύση και ο οποίος τελικά ανατράπηκε το 1997.
Οι ιστορικοί έχουν αποδείξει ότι οι Βέλγοι δεν ήταν οι μόνοι που προσπάθησαν να βγάλουν το Λουμούμπα από τη μέση. Το 1975 επιτροπή της Αμερικανικής Γερουσίας είχε διαπιστώσει ότι η CIA είχε συλλάβει ένα σχέδιο, το οποίο τελικά απέτυχε, προκειμένου να «εκλείψει» ο ηγέτης του Κονγκό. Η CIA είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Λουμούμπα είχε τη δυνατότητα να είναι ένας Αφρικανός Φιντέλ Κάστρο. Περισσότερα ΕΔΩ
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου