Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Τι συζήτησε ο Βενιζέλος με την Ελβετίδα;


Νέο κόλπο για να μας κοιμίσουν αποκάλυψαν οι φωστήρες της επικοινωνιακής αφασίας της κυβέρνησης. Είναι το γνωστό κολπάκι με το κυνήγι των καταθέσεων των Ελλήνων στο εξωτερικό. Εδώ και μήνες όλο τους κυνηγούν κι όλο τους πιάνουν. Φεύγει ο ένας υπουργός, έρχεται ο άλλος, αλλά τις καταθέσεις ούτε καν τις αγγίζουν.
Για να μην ξεφύγει και ο Βενιζέλος από τα τετριμμένα ανακοίνωσε ότι είχε τηλεδιάσκεψη με την ελβετίδα ομόλογο του Eveline Widmer-Schlumpf προκειμένου να δοθούν στην Ελλάδα στοιχεία για το πόσοι και ποιοι Ελληνες έστειλαν τα λεφτά τους σε ελβετικές τράπεζες. Στόχος είναι να δει ποιοι έχουν δηλώσει τους τόκους που εισέπραξαν. Σκέφτεται να τους φορολογήσει με 10% ενώ θα δώσει αμνήστευση σε όσους αποφασίσουν επαναπατρισμό κεφαλαίων και υποχρεωτική επένδυση του 10%-20% του ποσού.
Όπως υπολογίζει το υπουργείο Οικονομικών, τον τελευταίο χρόνο περίπου 50.000 Έλληνες γέμισαν με χρήμα τις ελβετικές τράπεζες. Το πρόβλημα είναι πόσοι τα κατέθεσαν ως φυσικά πρόσωπα και πόσοι με of shore οπότε πάρ’ το αυγό και κούρευτο.
Υπάρχει, όμως, και μια φημολογία σχετικά με τη συζήτηση που έκανε ο Βενιζέλος με την Ελβετίδα. Κάποιες πληροφορίες λένε ότι μπορεί να συζητήθηκε θέμα σχετικά με το ελληνικό χρέος και συγκεκριμένα την παροχή διακρατικού δανείου από την Ελβετία σε περίπτωση που δεν περάσει σήμερα το Μεσοπρόθεσμο και «μπλοκάρουν» την 5η δόση. Αν ισχύει κάτι τέτοιο έρχεται να επιβεβαιώσει το σενάριο για το σχέδιο Β για την Ελλάδα και ότι δεν στέκουν οι εκβιασμοί. Αν κάποιοι συζητούν για διακρατικό δάνειο προς τι όλος αυτός ο ορυμαγδός δηλώσεων για να ψηφιστεί το Μνημόνιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου