Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Η Πωλίνα, το Ιπεκτσί και η μυστική διπλωματία


Έσπασαν εχθές τα τηλέφωνα της Πωλίνας Λάμψα που κατάφερε να προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό σε πολύ κόσμο, μετά τις αποκαλύψεις των Wikileaks  για όσα φέρεται να «μετέφερε» στα στελέχη της πρεσβείας των ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος της Κύπρου, Χριστόφιας,  είναι από τους πλέον οργισμένους και τα Κυπριακά ΜΜΕ τη χαρακτηρίζουν ούτε λίγο ούτε πολύ «κουτσομπόλα».  Ο Γ. Μπόμπολας, μέσω του «Έθνους» (που φέρεται να τον χαρακτηρίζει μη συνεργάσιμο στο θέμα της επανένωσης της Κύπρου)  αναρωτιέται γιατί δεν παραιτήθηκε ακόμα , ενώ η ίδια, ύστερα από πολλές συσκέψεις χθες, αποφάσισε τελικά να…διαψεύσει τα τηλεγραφήματα (και τον Αμερικανό πρέσβη;).
Τα περισσότερα απ’ όσα  φέρεται να είπε, ωστόσο, είναι σχεδόν γνωστά και τα υπόλοιπα θα μπορούσε κανείς εύκολα να τα υποθέσει.
Η μυστική διπλωματία του Άλεξ Ρόντου, π.χ,  μπορεί να διαψεύδεται επισήμως, αλλά ο κόσμος το έχει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας, Εγκεμέν Μπαγκίς είχε επισκεφτεί την Ελλάδα, το ΥΠΕΞ είχε ανακοινώσει ότι συναντήθηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Δημήτρη Δρούτσα.
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του Τούρκου υπουργού όμως, που δημοσιεύθηκε στον τουρκικό τύπο,  σε αυτό συμπεριελήφθη και ο Άλεξ Ρόντος (παρ’ ότι δεν διαθέτει καμία επίσημη ιδιότητα) και η Πωλίνα Λάμψα.
Επίσης για όσους δε θυμούνται, η Πωλίνα Λάμψα είναι «παιδί» του εκσυγχρονισμού με θητεία δίπλα στον Γιώργο Πασχαλίδη και αδυναμία στις ΜΚΟ. Ένθερμη οπαδός της προσέγγισης με την Τουρκία, έχει τιμηθεί με το βραβείο Ιπεκτσί και για ένα διάστημα ασχολήθηκε με τη Θράκη, όπου υποστήριξε με πάθος  την Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου