Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Τώρα κατάλαβε πως όταν κόβεις μισθούς, διαλύεις την αγορά


Η Ωραία Κοιμωμένη, η κυβέρνηση, ξύπνησε. Και κατάλαβε ότι η λιτότητα που επέβαλε το Μνημόνιο φέρνει ύφεση. Το είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης, ο αρμόδιος για την αγορά και την ανάπτυξη ο οποίος μήνες τώρα βλέπει τις τιμές να ανεβαίνουν και την ανάπτυξη να κατεβαίνει και δεν κάνει απολύτως τίποτε. Λες και ακολουθεί την… συνωμοτική τακτική του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, όπου γίνεται δουλειά στο παρασκήνιο και δε φαίνεται. Εδώ όμως δε γίνεται απολύτως τίποτε.
Βγήκε λοιπόν ο… Κάλαχαν των αγορών και σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο αφού επισήμανε πως είναι λογικό να υπάρχει ύφεση είπε: «άρα, λοιπόν, θα έχουμε και μειωμένα έσοδα από τη μία πλευρά και από την άλλη είναι οι μηχανισμοί, οι οποίοι πρέπει να εργαστούν αποτελεσματικότερα, προκειμένου να λειτουργήσουν μία καλύτερη κατάσταση στα έσοδα της χώρας. Υπάρχει ένα περιθώριο να κοπούν δαπάνες πολυτελείς. Δεν αναφέρομαι στα εισοδήματα των ανθρώπων, γιατί αυτό είναι και κακό. Όσο μειώνεις τα εισοδήματα, τόσο μειώνεται η κατανάλωση, άρα δεν προχωράει η ανάπτυξη». Τώρα το κατάλαβε ο κ. Χρυσοχοϊδης πως όταν κόβεις μισθούς διαλύεις την αγορά; Και θέλει να γίνει και υπουργός Οικονομικών;
Συνεχίζοντας είπε για το Μνημόνιο κι αν αυτό βγαίνει «το μνημόνιο θα βγει εφόσον όλοι μαζί, η πολιτική εξουσία, η αντιπολίτευση και όλοι οι Έλληνες πολίτες πάμε μαζί. Το μνημόνιο δεν θα βγει, αν εμείς είμαστε αδύναμοι πολιτικά, αν δεν είμαστε τολμηροί, αν δεν είμαστε αποφασιστικοί, αν δεν έχουμε αυτοπεποίθηση γι αυτό που κάνουμε κι από την άλλη πλευρά κάθε κοινωνική ομάδα τραβάει τον δικό της δρόμο. Δεν θα πεθάνει η χώρα αυτή».
Είναι απίστευτο. Οι νεκροθάφτες της οικονομίας λένε ότι δε θα πεθάνει μια χώρα που εδώ και μερικούς μήνες ζει με σωληνάκια στην εντατική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου