Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Μήπως το ΥΕΘΑ δεν ξέρει τι (του) γίνεται στην Λιβύη;


Δεν γνωρίζουμε αν αποτελεί απάντηση στο σημερινό δημοσίευμά μας με τίτλο ”Βαλλιστική απειλή για την Κρήτη“, αλλά διαβάσαμε στο Πρώτο Θέμα την εξής πληροφορία:
“Βεληνεκές 67 χιλιομέτρων έχουν οι πύραυλοι εδάφους-εδάφους που διαθέτει o Καντάφι και άρα η Κρήτη και οποιαδήποτε άλλη περιοχή εντός της ελληνικής επικράτειας είναι εκτός της ακτίνας δράσης των όπλων που έχει η λιβυκή κυβέρνηση. Αυτό αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαψεύδοντας φήμες που διακινούνται για παράδειγμα στην Κρήτη, ότι το νησί δήθεν “κινδυνεύει” ή “απειλείται” από πιθανά αντίποινα του Καντάφι”
Αφού επισημάνουμε ότι η απάντηση στις “φήμες” (sic) γίνεται με διαρροή και όχι με υπεύθυνη δήλωση ή ανακοίνωση (για να κρατήσουν και μια πισινή) επισημαίνουμε τα εξής:
Προφανώς οι “ασφαλείς πληροφορίες” αναφέρονται στους πυραύλους “LUNA 9K52″ ή FROG – 7 κατά ΝΑΤΟ που όντως έχουν βεληνεκές περίπου 60 – 70 χλμ.
Από πού όμως τεκμαίρεται ότι η Λιβύη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ Scud B/C και Βορειοκορεατικούς Hwasong 6 και Rodong 1 με βεληνεκή της τάξεως των 500+ χλμ. ; Γιατί ΕΙΧΕ, μια ματιά σε έγκυρες πηγές όπως το Global Security, θα τους πείσει.
Είναι τόσο δεδομένη η αξιοπιστία ενός καθεστώτος όπως του Καντάφι ότι τα προβλεπόμενα από το πρωτόκολλο καταστροφής των βλημάτων με βεληνεκές άνω των 120 χλμ. του Δεκεμβρίου 2003 ετηρήθησαν απαρεγκλίτως;
Είναι τόσο σίγουρες οι πληροφορίες μας για το οπλοστάσιο της Λιβύης; Μακάρι, αυτό σημαίνει θεαματική αναβάθμιση των ικανοτήτων των σχετικών υπηρεσιών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου